featured

10 Dakikada Nefis Domates Çorbası Tarifi | Domates Çorbası Salçadan Yapılır mı? Ev Usulü Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Domates çorbası tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Fresh tadı ile yaz- kış fark etmeksizin her mevsim tüketilebilen domates çorbası, bütün yemeklerin yanına da oldukça fazla yakışıyor. Üstelik yalnızca 5-10 dakikada yapılabildiği için, zaman konusunda da tasarruf edebilmenizi sağlıyor…

Domates Çorbası Nasıl Yapılır? Domates Çorbası Tarifi 

Domates çorbası nasıl yapılır? Domates çorbasını yapabilmek için yalnızca birkaç tane malzeme temin etmek yeterli oluyor. Sonrasında ise yalnızca 5 dakikanızı ayırarak, nefis lezzette ve sağlıklı bir çorba hazırlayabilirsiniz. İşte domates çorbası tarifi için detaylar!

1- Domates Çorbası Kalorisi Ne Kadar? Domates Çorbası Kaç Kalori 

Bu lezzetli çorbayı hazırlamak istiyorsanız, ilk olarak kalori bilgisini öğrenmekle işe başlayabilirsiniz. Domates çorbasının sağlıklı ve düşük kalori içeriğinin bulunması sebebiyle diyetteki kişiler tarafından da gönül rahatlığıyla tercih edilebilmesi mümkündür. 1 porsiyon yaklaşık iki kepçe domates çorbası kalorisi, 60 kcal’dir.

2- Domates Çorbası Malzemeleri Neler? 

Domates çorbası malzemeleri neler? Bu çorbanın malzeme içeriği oldukça az. Bunun yanı sıra birden fazla şekilde domates çorbası tarifi bulunduğu için, elinizde bulunan malzemelerle de nefis bir çorba yapabilirsiniz. Genel olarak domates çorbası yapabilmek için;

Domates sosu,Sıvı yağ,Su,Un,Tuz,Krema ya da süte ihtiyacınız bulunmaktadır.

3- Domates Çorbası Sütsüz Olur mu? Sütsüz Domates Çorbası Tarifi 

Domates çorbası sütsüz olur mu? İstenirse süt ya da krema kullanmadan da domates çorbasının yapılabilmesi mümkündür. İşte domates çorbası—arda’nın mutfağı tarifi için gerekli malzemeler;

4-5 adet orta boy domates,2 yemek kaşığı tereyağı,1 yemek kaşığı domates salçası,1 adet tavuk bulyon,4 su bardağı sıcak su,Yeteri kadar tuz,

Sütsüz domates çorbası tarifi için gerekli malzemeler temin edildikten sonra, domateslerin kabukları soyularak rendelenmelidir. Rendeleme işlemi sonrasında süzgeçten geçirerek, çekirdeklerinden arındırmalısınız. 

İşlem sonrasında tencereye tereyağını alarak eritmeye başlayalım. Eridikten sonra unu ilave ederek kavurmaya başlayalım. Bu aşamada sürekli karıştırılmalıdır ki, un yanmasın. Unun rengi hafif dönmeye başladığında rendelenmiş domatesler ilave edilmelidir.

4-5 dakika pişip, göz göz olmaya başladıktan sonra tavuk bulyonda eklenip eritilmelidir. En son olarak ise sıcak su ve tuzu ilave edilerek, altı kısık bir şekilde ortalama 10 dakika kaynatalım. Kapağı açık bir şekilde 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaşar rendeleyerek, servis edebilirsiniz.

4- Domates Çorbası Sütlü Olur mu? Nefis Yemek Tarifi Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domates çorbası sütlü olarak denendiğinde, daha yumuşak ve aromatik bir tat sunabiliyor. Özellikle tarife süt ya da krema eklendiğinde tam olarak o dışarıda pişirilen ya da hazır satılan domates çorbası lezzetinde bir çorba yapılabiliyor. İşte nefis yemek tarifi domates çorbası için gerekli malzemeler;

2 yemek kaşığı sıvıyağ,1 yemek kaşığı tereyağ,2 yemek kaşığı un,1 yemek kaşığı domates salçası,4-5 adet domates,4 su bardağı su,Yarım su bardağı süt,Tuz

Sütlü domates çorbası tarifi için öncelikle domateslerin kabuğunu soyun ve rendeleyin. Çekirdeklerinden arındırdıktan sonra tencereye sıvı yağı ve tereyağı ekleyerek, çorbanıza başlayın.

Yağı kızdırdıktan sonra unu ilave ederek, homojen bir kıvam alana dek karıştırın. Rengi döndükten sonra ise domates çorbası tarifi için rendelenen domatesi ve salçayı ilave ederek birkaç dakika kaynatın.

YouTube video

Sonrasında ise sütü ve suyu ilave ederek yaklaşık 10 dakika kaynamaya bırakın. Yeteri kadar piştikten sonra tuzunu ilave ederek 5-10 dakika dinlendirin. Bu arada belirli aralıklarla karıştırarak, üzerinin kaymak tutmasını engelleyin. Dilerseniz kaşar peyniri rendesi ile servis edebilirsiniz.

5- Domates Çorbası Salçadan Yapılır mı? Salçadan Kolay Domates Çorbası

Domates çorbası salçadan yapılır mı? Dilerseniz 4-5 domates rendelemek yerine 3-4 çorba kaşığı salçayı suda açarak sonrasında süt ya da krema ilave ederek de domates çorbası yapabilirsiniz.

YouTube video

Domates çorbası tarifi olarak ise sütsüz ya da sütlü tarifimizden damak tadınıza en uygun olanı tercih edebilirsiniz. Yalnızca domates püresi yerine salça koymanız yeterli olacaktır.

6- Kremalı Domates Çorbası 

Kremalı domates çorbası lezzet bakımından fazlasıyla tatmin etse de, kremada bulunan yoğun yağ içeriği çorbanın kalorisinin katlanarak artmasına sebep olabiliyor. Ancak kremalı domates çorbası olsun derseniz, sütlü domates çorbası tarifi içindeki yarım su bardağı sütün yerine yarım çay bardağı krema kullanabilirsiniz.

7- Unsuz Domates Çorbası- Nefis Yemek Tarifleri 

Unsuz domates çorbası nefis yemek tarifleri üzerinden yapılabiliyor. Un kullanmak domates çorbasının daha kıvamlı ve doyurucu olmasını sağlıyor. Ancak istenmezse elbette ki kullanılmayabilir. Bu durumda domates çorbanız daha sulu bir kıvama sahip olacaktır.

8- Şehriyeli Domates Çorbası Tarifi

Şehriye eklemek, çorbanızın daha doyurucu ve lezzetli olmasını sağlayacaktır. Bunun için ekstra bir şehriyeli domates çorbası tarifi vermemize gerek yok. Damak tadınıza uygun olan sütlü ya da sütsüz çorba tarifimizi uygulayarak ve pişirme aşamasında yarım çay bardağı kadar şehriye ekleyerek nefis bir çorba yaratabilirsiniz.

9- Domates Çorbası Yanına Ne Gider?

Peki bu kadar lezzetli domates çorbası yanına ne gider? Öncelikle domates çorbası yanına kıtır ekmelerin mükemmel yakışacağını söylememizde fayda var. Domates çorbasının yanına ana yemek olarak ise Patatesli sulu köfte, Tavuklu sultan kebabı, Köri soslu tavuk, Zeytinyağlı biber dolması ya da Ali Nazik kebabı çok yakışacaktır.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!