16-plaka-nerenin

16 Plaka Nerenin? 16 Plaka Hangi Şehre Aittir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

16 plaka nerenin, şehirler ve plakalar listesinde 16 plaka hangi şehre ait? 16 numaralı plaka Bursa şehrine aittir. Birçok özelliği ile bilinen ve tarihi bir yapıya ait olan Bursa günümüzde kalabalık ve gelişmiş şehirler arasında yer alır. Marmara bölgesinde yer alan şehirde çok sayıda kişi yaşamakla birlikte aynı zamanda iş için de bulunmaktadır.

16 Plaka Nerenin, Alan Kodu Kaç?

Bursa; 16 plaka nerenin sorusu kadar alan kodu ile araştırmalara konu olmaktadır. Alan kodları özellikle bir şehre ait kurumsal ve sabit telefonları aramak için tercih edilir. Bursa alan kodu günümüzde 0224 olarak tuşlanmaktadır. Aramalarınızda özellikle bu şehre ait bir arama yapacaksanız alan kodunu girmeniz gerekir.

16-plaka-nerenin

16 Plaka Şehrin Posta Kodu Nedir?

Posta kodları geçmişten günümüze kadar şehirlerin ya da ilçelerin kargo ya da posta iletimi sırasında harita üzerinden daha hızlı bulunabilmesi için kullanılır. Bursa alan kodu da geçmişteki kadar olmasa da yine de günümüzde tercih edilen bir duruma sahiptir. Bursa posta kodu plakasına benzerlik göstererek 16000 olarak kullanılır. Yalnız ilçeler arasında durum tamamen değişiklik gösterir.

16 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Bursa şehri sahip olduğu gelişmişlik seviyesi, tarihi yapılara sahip olması ve yaşanabilir bir şehir olmasından dolayı büyükşehirler arasında yer alır. Büyükşehir olmasından dolayı da günümüzde en yüksek nüfuslu şehirlerdendir. 16 plaka nerenin sorusuna yanıt olarak verilen Bursa nüfusu 2021 yılı itibari ile son ölçüm ile 3 milyon 147 bin 818 olarak belirlenmiştir.

16-plaka-nerenin
16 Plaka Nerenin?

16 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

Tahmin edileceği üzere Bursa sadece 16 plaka nerenin sorusuyla değil aynı zamanda gezilecek meşhur yerleri ile de söz konusu olmaktadır. Bursa gezilecek yerler hem tarihi hem doğal güzellikleri ile oldukça geniş bir skalayı sizlere sunmaktadır. Bursa gezilecek yerler arasında:

  • Uludağ Kayak Merkezi,
  • Bursa Kapalı Çarşı,
  • Eski Aynalı Çarşı,
  • Ulu Camii,
  • Tophane,
  • Bursa Tarihi Evler,
  • Bursa Merinos Tekstil Sanayi Müzesi,
  • Bursa Anadolu Arabaları Müzesi olarak sıralanabilir.

Elbette ilçe olarak Mudanya, İnegöl, Gemlik mutlaka gidip görmeniz gereken ilçelerin başında yer almaktadır. Köy kısımlarına giderek ünlü dizilerin çekildiği konaklara da uğrayabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: 15 Plaka Nerenin? 15 Plaka Hangi Şehre Ait? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!