featured

2019 Yılında İzlemeniz Gereken En İyi Hacker Filmleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıradan senaryoların dışına çıkmaya hazır mısınız? Siz de aşk filmlerinden sıkıldınız mı? Dünya dijitalleşirken evlerin içerisinde geçen holding prenslerini izlemek istemiyor musunuz? Dijital dünyanın haylaz adamlarının yer aldığı hikayelere şahit olmaya hazır mısınız? İşte, ocak 2020 ‘de izlemenizi tavsiye edebileceğimiz en iyi hacker filmleri!

1 – Hackers (1995)

YouTube video

1995 yılında seyirci ile buluşan Hackers filmi, bilgisayar korsanı filmi kategorisinde gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biridir. Hackers, isminden de anlaşılacağı üzere tam anlamıyle bir hacker filmi. Angeline Jolie’nin çok genç yaşlarda oynadığı film, hacker filmleri arasında 1. sıraya yerleşmeyi başarıyor. Yasa dışı hacker toplulukları, video oyunları ve daha birçok hacker imgesinin bir arada kullanıldığı film tüm dünyanın en iyi filmler listesinde yer edinmeyi başarıyor. 

Hackers filminin IMDb puanı: 6,3

2. WarGames (1983)

YouTube video

2019 yılında izlemeniz gereken hacker filmleri listemizin ikinci sırasını WarGames alıyor. Matthew Broderick, Ally Sheedy ve John Wood’un başrollerini oynadığı film tam bir başlangıç filmi niteliğini taşıyor. Bilgisayar korsanı filmleri izlemeyi seviyor ve bu konuda tecrübe edinmek istiyorsanız, ilk izlemeniz gereken filmlerden biri War Games’tir. Genç bir hacker ile dünya savaşını konu alan filmde, ( enable javascriprt kodlarıyla yapılan ) hackerlik sonrasında üçüncü dünya savaşı başlatılıyor. Hacker film kategorisinin bir başyapıtı niteliği taşıyan film tam bir klasiktir. 1983 yılı imkanları göz önünde bulundurukduğunda, askeri ve teknoloji filmi senaryolarının bu kadar uyumu bir araya getirilebileceğini tahmin edemezdiniz. Hacker filmlerinden biri olan

Wargames IMDb puanı: 7,1

3. The Matrix (1999) 

YouTube video

1999 yılından beri Neo ismini duyduğumuzda aklımıza ilk gelen hacker filmi: The Matrix. Hacker filmleri arasında kendisine oldukça önemli bir yer edinen film, teknoloji filmleri kulvarında klasiklerden biridir.

The Matrix filminin IMDb puanı: 8,7

4. Sneakers (1992)

YouTube video

Bilgisayar korsanı filmleri arasında bir başka önemli yer edinen film Sneakers’dir. 1992 yapım olan filmin ana konusu iki yakın arkadaşın çevresinde geçmektedir. Arkadaşlardan biri yasa dışı yani kötü amaçlı hackerlık yaparken, diğeri ise etik hackerlık olarak adlandırılan daha yumuşak olan yönde işler yapmaktadır. Robert Redford, Dan Aykroyd ve Sidney Poitier gibi ünlü isimlerin başrollerini paylaştığı film, günümüzde de çokça izlenenler arasındadır. Filmde yer alan iki arkadaş, aslında hacker dünyasının iki uç noktasını gözler önüne sermektedir.

Sneakers filminin IMDb puanı: 7,1

5. Takedown (2000)

YouTube video

En iyi hacker filmleri listesinin 5. sırasında yer alan filmin ana konusu 1980’lerin gerçek bir hacker’ıdır: Kevin David Mitnick. Filmin esin kaynağı ise Mitnick’in çok yakın bir düşmanı olan Tsutomu Simomura’nın kaleme aldığı ünlü hacker’a karşı yazılmış bir kitaptır. Filmin genelinde Mitnick’in nasıl etkisiz hale getirildiği işlenirken, hacker dünyasının derinlerine çok dikkatli bir dille inilmiştir. 2019’da izlenmesi gereken filmler arasında şüphesiz ki bulunan filmi geç kalmadan izlemenizi öneririz. 

Takedown filminin IMDb puanı: 6,3

6. The Italian Job (2003)

YouTube video

The Italian Job, bilgisayar korsanı filmi kategorisinde en sevilen filmlerden biridir. Yakın zamanda hazırlanmış olan yapım, aksiyon ve gerilimi doruklarda yaşatan bir filmdir. Hırsızların şehir içindeki engelleri aşabilmesi ünlü hacker Lyle’ın hikayesi, sizi etkisi altına alacak. Hem eğlenecek hem de hacker dünyasını yakından izleyeceksiniz.

The Italian Job filminin IMDb puanı: 7,0

7. The Score (2001)

YouTube video

2001 yılının en iyi filmler kategorisinin liderleri arasında yer alan The Score, hacker filmleri ve aksiyon filmleri kategorisinin önemli eserlerindendir. Filmin asıl konusu hackerlık değildir. Ana konusu aksiyon dolusu bir soygun hikayesini konu alıyor.

The Score filminin IMDb puanı: 6,8.

8. Live Free or Die Hard (2007)

YouTube video

Yakın geçmişte şahit olduğumuz bir bilgisayar korsanı filmi olan Live Free or Die Hard, Bruce Wills’in baş rol oynadığı muhteşem bir yapımdır. Filmin sahip olduğu ana konu hackerlık olmasa da hacker karakterleri arasında en çok dikkat çeken filmlerden biri olmayı başarıyor. 

Live Free or Die Hard filminin IMDb puanı: 7,1.

9 – V for Vendetta (2005)

YouTube video

Bana V diyebilirsin, sözünün çokça duyulduğu filmin baş kahramanı çok iyi bir hacker ve aynı zamanda çok eğitimli bir sosyal yönü zayıf insandır. V’nin geçmişi ise çok büyük gizemlerle doludur. Bir işkence kampında yapay hormon deneklerinden biri olan V, bir gece geç vakitte bir kadının hayatını kurtardıktan sonra bir dizi farklı olayla karşılaşır. İzlemenizi ısrarla tavsiye ettiğimiz film V ve karşılaştığı kadının arasında geçenler ile V’nin dışarıdaki ürpertici hayatını gözler önüne serecek. 

V for Vendetta filminin IMDb puanı: 8,2.

10. Untraceable (2008)

YouTube video

2008 yılının en çok izlenen filmleri arasında olan The Untraceable, seri katil ve bilgisayar korsanı senaryolarının muntazam bir uyumunu sunuyor. Milyonlarca kişinin şahit olduğu çok sayıda insan cinayetinin aniden bir web site içerisinde yayımlanması ile hareketlenen filmin senaryosu oldukça ilgi çekici. Bu yılı izlemeden kapatmayın. 

Untraceable filminin IMDb puanı: 6,2.

11. The Girl with the Dragon Tattoo (2011)

YouTube video

Stieg Larsson’ın muhteşem kaleminden çıkan çok satan romandan esinlenilerek hazırlanan filmin senaryosu kitaba çok yakın olması ile dikkat çekmektedir. Yıllar önce hayatını kaybettiği düşünülen torununun peşine düşen yaşlı bir iş adamı, ünlü bir gazeteci ve adı bin türlü kirli işle anılan profesyonel ve garip bir kadın hacker. Tüm senaryo ince ince işlenmiş, hem gerilim hem aksiyon hem de duygusallığın bir arada olduğu muhteşem bir yapım.  

The Girl with the Dragon Tattoo filminin imdb puanı:7,8.

12. Eagle Eye (2008)

YouTube video

Tam anlamıyla aksiyona doyacağınız hacker filmleri arasından önemli bir tanesi ile karşınızdayız. Eagle Eye, muhteşem bir kurgu ve aksiyon yapımıdır. Zaman ve aksiyonla yarışılan filmin baş karakterinin yaşadıklarını hissedeceksiniz.

Eagle Eye filminin imdb puanı: 6,6

13. The Fifth Estate (2013)

YouTube video

Wikileaks, dram ve hacker üçlüsünün bir araya getirildiği olağan üstü bir kurgu. Dram, aksiyon ve hacker filmleri listelerinin baş sıralarını zorlayan filmi izlemeden 2019 yılını bitirmeyin. 

The Fifth Estate filminin imdb puanı: 6,2

14. Who Am I: No System Is Safe? (2014)

YouTube video

Birbiri ile aslında hiç uyumlu olamayan iki adamın ortak kurduğu karanlık bir hacker grubunun başından geçenler ve çevrelerinde olup bitenlerin sergilendiği film çok iyi bir internet korsanı filmidir. Hacker filmleri arasında baş sıraları zorlayan bu filmi izlerken hem eğlenecek hem de şaşıracaksınız. 

Who Am I: No System Is Safe filminin imdb puanı: 7,6.

15. Blackhat (2015)

YouTube video

Çevre sorunları, nükleer enerjinin gücü ve bunu kullanmak isteyen azılı bir hacker grubu. Tüm bu detaylara bir de Chris Hemsworth eklendiğinde hacker filmleri kategorisinin en güçlü yapımlarından biri ile karşı karşıya oluyorsunuz. Hackerlar ve devlet yönetimi arasındaki ilişkinin gözler önüne serildiği film Çin‘de geçiyor. 

Blackhat filminin imdb puanı: 5,4.

16. Algorithm (2014)

https://www.youtube.com/watch?v=dwhjGKLNOS8

Jon Schiefer tarafından yönetmenliğinin üstlenildiği film, freelance çalışan bir bilgisayar korsanı ve devlet arşivlerini koruyan önemli kişiler arasında geçiyor. Hükümetin gözü gibi sakladığı önemli dokümanları bir gecede indiren bilgisayar korsanı, filmin hacker filmleri kategorisini farklı bir boyuta taşıyor. Bu aksiyon dolu filmi izlerken yerinizden kalkamayacaksınız. 

Algorithm filminin imdb puanı: 4,7.

17. Snowden (2016)

YouTube video

The Snowden Merkezi İstihbarat Teşkilatı ve eski Ulusal Güvenlik Dairesi’nin nasıl çalıştığını ortaya çıkaran önemli bir hacker filmi yapımıdır. Bilgisayar korsanı yapımları arasında mutlaka izlenilmesi gereken filmin baş rolünde Joseph Gordon-Levitt ve Shailene Woodley gibi büyük sanatçılar bulunuyor. 

Snowden filminin imdb puanı: 7.3.

18. Mr. Robot (Dizi – 2015)

YouTube video

Eğer hacker filmleri yerine hacker dizileri tercih ediyorsanız, Mr. Robot tam size göre bir yapım. Çok genç ama çok başarılı bilgisayar korsanı Elliot’un aksiyon dolu yaşamını ele alan dizi, dönemin en ilgi çekici yapımlarından olmayı başarmıştır. 

Mr. Robot filminin imdb puanı: 8,5.

19. The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz (2014) 

YouTube video

Aaron Swartz’ın hayatını ele alan film, tam bir baş yapıt. Çok ünlü ve başarılı bir hacker olan Aaron’un başından geçenler ustalıkla aktarılırken, aksiyon ve eğlencenin de dozu yüksek seyrediyor.  

The Internet’s Own Boy: The Story of Aaron Swartz filminin imdb puanı: 8,1. 

İlginizi Çekebilir: 10 Soruda İnternetin Dahi Çocuğu Aaron Swartz Kimdir?

20. Citizenfour (2014)

YouTube video

Çok ünlü bir yönetmen ile uzman bir gazetecinin dünyayı ilgilendiren çok önemli siber suçları öğrenmek için bir otel odasında ünlü bir hacker ile buluşmaya giderler. Otel odasında geçen filmde, tüm dünyanın bilmesi gerekenler gözler önüne seriliyor. Otel odasından yapılan canlı yayın ve dünyanın birden yaşadığı değişim, sizi derinden etkileyecek. Hacker filmleri listemizin son filmi olan filmi 2019 bitmeden izlemelisiniz. 

Citizenfour filminin imdb puanı: 8,1.

İginizi Çekebilir: Nubia Red Magic 3S İncelemesi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!