featured

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor ? 2023 Oruç Ne Zaman Başlıyor? Sahura Hangi Gün Kalkılacak ? 2023 Dini Günleri Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2023 Ramazan ayı ne zaman başlıyor derken üç aylar artık sonlara doğru ilerlemeye başladı. Ramazan ayı başlangıcı ile 3. mübarek ayı karşılıyor olunacak. Bu sebeple son dönemlerde en sık sorulan sorular başında “ramazan ayı ne zaman başlıyor ? sahur hangi gün başlıyor? ilk oruç hangi gün? ” gibi konular yer almaktadır.

İslam alemi için çok önemli bir yeri olan Ramazan Ayı geldi. 23 mart perşembe günün de Ramazan 2023 ayı başlıyor. Peki, Ramazan 2023 Ne Zaman Başlıyor ? Ramazan 2023 takvimi nasıl şekillendi ? İşte, hicri takvime göre belirlenen tüm bilgileri ile  2023 Dini Günleri Listesi !

Ramazan 2023 Başlangıcı Ne Zaman ? Ramazan Ne Zaman Başlıyor? 

2023 Ramazan ayı ne zaman başlıyor sorusu Şaban ayının sonlarına doğru yanaştıkça çok daha sık sorulmaya başlandı. Bunun en büyük sebebi üç aylar içerisinde Şaban ayından sonra Ramazan ayının gelmesidir.

Tüm Müslüman alemi için bu mukaddes zaman diliminin son ayı yapılacak ibadetlerin en hayırlısıdır. Oruç tutmak, zekat vermek gibi önemli islam şartlarının yerine getirildiği 2023 Ramazan Takvimi için geri sayım başladı.

Ramazan ayı ile beraber ramazan bayramı 2021 ne zaman başlıyor, arefe günü ne zaman, kurban bayramı ne zaman gibi sorular da sıralanmaktadır. İşte Ramazan ayı takvimi ve önemli tarih detayları!

2023 İlk Sahur Ne Zaman ? Sahura Hangi Gün Kalkılacak ?

Ramazan ayı başlarken 2023 ilk sahur ne zaman sorusu gündeme geliyor. Oruç tutmak isteyen müslümanlar ilk oruç için 22 martı  23 mart gününe bağlayan gece 2023 ilk sahura kalkacaklar. İslam alemi için çok büyük öneme sahip olan Ramazan-ı Şerif yarın gece başlıyor. Peki,  2023 dini günleri hangi günlere denk gelecek ? İşte, detaylar !

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor ? Kadir Gecesi Ne Zaman ?

2023 Kadir Gecesi , Ramazan ayının 27. gecesi yani 8 Mayıs 2021 cumartesi günüdür. Bugün Yasin-i Şerifler okunur, namazlar kılınır ve teravih namazında sohbetler edilir. Bugün Peygamberimiz ve tüm islam alimi büyükleri anılarak, onlara dualar edilir.

Ramazan Bayramı Arefe Günü Ne Zaman ?

Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayı son günü yani Ramazan Bayramı arefe günü 20 nisan 2023 tarihinde olacak. Bu gün tüm islam alemi son orucunu tutacak.

2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman ?

2023 dini günleri içerisinde büyük bir öneme sahip olan Ramazan Bayramı, dünyanın çeşitli yerlerinde büyük bir coşku ile kutlanıyor. Büyük ziyaretleri, aile yemekleri ve eş dostla yardımlaşmayı sağlayan Ramazan Bayramı bu yıl corona virüs salgını nedeni ile gölgelenecek gibi duruyor. Bu bayram ev ziyaretleri yerini kameralı sohbet uygulamalarına bırakacak gibi duruyor.

İslam dünyasının büyük bir sevinç ile karşıladığı 2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman ? 20 nisan gecesinin ardından Ramazan Bayrami Bayram Namazına kalkılarak 3 günlük bayram başlamış olacak.

2023 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor ? Ramazan Bayramı Son Günü Ne Zaman ?

Bu önemli bayramın ilk günü kadar son günü de aranan sorular arasında yer alıyor. Peki, Ramazan bayramı son günü ne zaman ? Fıtır sadakası, mukabele, itikaf ve terafih namazı ibadetlerinin yerine getirildiği ramazan ayının sonunda ramazan bayramı 3 gün kutlanmaktadır. Ramazan bayramı son günü 23 nisan 2023 tarihindedir.

2023 Kurban Bayramı Ne Zaman ?

2023 Kurban Bayramı Arefesi 27 haziran salı günü iken; Kurban Bayramı 1. gün  27 haziran çarşamba gününe denk gelmektedir. Kurban Bayramı, her yıl olduğu gibi 4 gün olup, Kurban Bayrami son günü 30 temmuz 2023 gününe denk gelmekte.

2023 Kurban Bayramı süresince islam alemi kurbanlar keserek, eş ve dostu ile ve ihtiyacı olan komşu ve tanıdıkları ile kurban etlerini paylaşırlar. Yemekler verilir. İhtiyacı olanlara yardımlar yapılır. Açlar doyurulur.

Ramazan Ayı Ne Zaman
Ramazan Ayı Ne Zaman

Ramazan 2023 Takvimi belli oldu ve 2023 Dini Günleri Listesi açıklandı. Tüm detayları içeren Ramazan Bayramı Ne Zaman yazımız dışında genel olarak sorulan  oruç nedir , zekat nedir , fitre nedir   ve alevilik nedir gibi sorulara cevap bulmak için ana sayfa üzerindeki yaşam kategorimizi ziyaret ediniz. Güncel son dakika ve spor haberleri için de yine ana sayfa üzerindeki menüyü kullanabilirsiniz.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!