featured

28. Uluslararası Altın Koza Film Festivali Başlıyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28’nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, 13-19 Eylül arasında zengin bir programla sinemaseverlerle buluşacak. Festivalin açılış programı bu akşam yapılacak.

Festival, Türkiye’de yaşanan yangın ve sel felaketlerine neden olan doğa katliamına son vermek, çevreye ve doğaya karşı daha duyarlı olmak adına bu yıl “Doğa” temasıyla yapılacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığında düzenlenenfestival, Başkan Zeydan Karalar’ın, Festival Yürütme Kurulu ve Adana halkı ile birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ile başlayacak. Festival programı; gün boyu devam edecek uzun metraj film gösterimleri, gondolda açık hava film gösterimleri,  “Çukurova’dan Beyazperdeye Film Afişleri Sergisi’’, Işıl Özgentürk moderatörlüğünde ‘’Kısa Film Atölyesi’’ ile devam edecek. 

Orhan Kemal Emek Ödülleri Takdim Edilecek

28’nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, ‘’Açılış ve Orhan Kemal Emek Ödülleri’’ töreninde ‘’Orhan Kemal Ödülleri’’ni bu yıl; Türk Sineması’na katkılarından dolayı Sevin Okyay ve Ertunç Şenkay’a veriyor. Sevin Okyay ve Ertunç Şenkay’a ödülleri bu akşam yapılacak açılış gecesinde verilecek. Tören, sanatçı Birsen Tezer’in konseriyle son bulacak.

İlk Etkinlik ‘Sinemada Yaşar Kemal’ Olacak

Festival, Yaşar Kemal Vakfı ile birlikte “Çukurova’dan Dünyaya Açılan Pencere” temasıyla, adı Çukurova ve Toroslar ile özdeşleşmiş hemşerisi Yaşar Kemal’i bu yıl “Yaşar Kemal ile Çukurova’da Dünden Yarına” başlığı altında bir dizi etkinlikle anıyor.  Etkinliklerin ilki “Sinemada Yaşar Kemal” olacak. 14 Eylül’de Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilecek ‘’Sinemada Yaşar Kemal’’ söyleşisi Mazlum Vesek moderatörlüğünde, Nebil Özgentürk’ün ‘’Yaşar Kemal’’ belgeseli ile başlayacak.  Lale Mansur, Doç. Dr. Aydın Çam, Prof. Dr. Cihan Erdönmez ve Nebil Özgentürk’ün konuşmacı olarak katılacağı söyleşiye, Türkan Şoray, Zülfü Livaneli, Arif Keskiner, Selim İleri online olarak katılacak.

10 Film Altın Koza İçin Yarışacak’

Başkanlığını Tilbe Saran’ın yapacağı, oyuncu Güven Kıraç, müzisyen Feridun Düzağaç, yönetmen Kıvanç Sezer, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, yazar Seray Şahiner ve sinema yazarı Şenay Aydemir’in jüri koltuğunda oturacağı festivalde Altın Koza için yarışacak filmler şunlar:

“Nisan Dağ’ın “Bir Nefes Daha”, Barış Sarhan’ın “Cemil Şov”, Hakkı Kurtuluş ve Melik Saraçoğlu’nun “Dermansız”, Erdal Rahmi Hanay’ın “Fuad”, Sinan Sertel’in “İçimdeki Kahraman”, Erkan Tahhuşoğlu’nun “Koridor”,  Muhammet Çakıral’ın  “Lacivert Gece”,  Tufan Taştan’ın  “Sen Ben Lenin”, Ahmet Necdet Çupur’un  “Yaramaz Çocuklar”,  Mehmet Ali Konar’ın  “Zin ve Ali’nin Hikayesi.”  

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!