33-plaka-nerenin

33 Plaka Nerenin? 33 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

33 plaka nerenin, şehirler sıralamasında 33 plaka hangi şehre ait? 33 plaka Mersin şehrine aittir. Mersin, Akdeniz bölgesinde yer alan şehirlerden birisidir. Akdeniz’e sınırı olan bu şehirde özellikle turizmden ziyade tarım yapılmaktadır. Çevre şehirleri arasında; Adana, Karaman, Niğde ve Antalya bulunmaktadır.

33 Plaka Nerenin, Alan Kodu Kaç?

33-plaka-nerenin
33 Plaka Nerenin?

33 plaka nerenin, Mersin alan kodu nedir? Mersin alan kodu 0324 numarası ile kullanılır. Alan kodu sayesinde şehir içine yapılacak alanların sinyali doğrudan belirli bir şehre yöneltilir. Bunun dışında bu şehirden diğer şehirlere yapılan aramalarda da Mersin’den arama geldiği anlaşılmaktadır. Bu noktada Mersin’de bir alana arama yapmak için 0324 numarasını kullanabilirsiniz.

33 Plaka Şehrin Posta Kodu Nedir?

Posta kodlarının geçmişten günümüze temel bir amacı bulunur. Amaçlarının başında kesin olarak iletilecek posta ve kargoların rahat iletilmesi, şehir ve ilçenin saptanması bulunur. Alan kodu gibi uluslararası ve ulusal anlamda bir anlam taşımaktadır. Bu aşamada Mersin posta kodu merkez konumu için 33000 olarak bilinse de ilçeler kapsamında özel olarak araştırarak farklı olanları kullanmalısınız.

33 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Mersin nüfusu diğer birçok Akdeniz şehri gibi yıl içinde değişim gösteren bir duruma sahiptir. Çünkü şehir içinde yıl boyu sabit bir durum yoktur. Yazın hem tatil hem de tarım amacıyla geçici göçler sağlanmaktadır. Yalnız bu geçici durum kalıcı nüfus üzerinde bir etkiye sahip değildir. Sadece kesin olarak yerleşimi olan bireyler üzerinde geçen yıl itibari ile sayımlar yapılmıştır. 2021 Mersin nüfusu 1 milyon 891 bin 145 olarak ölçülmüştür.

33-plaka-nerenin
33 Plaka Hangi Şehre Ait?

33 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

33 plaka nerenin, 33 plaka Mersin meşhur alanları nereler? Mersin gezilecek alanlar birçok Akdeniz şehrinde olduğu gibi geniş skala sunar. Zira bu şehrin nüfusundan da göreceğiniz üzere gelişmişlik seviyesi fazla bu sayede hem ulaşım hem tarihi alanların korunması hem de turizm açısından avantajlarını arttırır.

Mersin meşhur yerleri arasında:

  • Yerköprü Şelalesi,
  • Tarsus Hayvanat Bahçesi,
  • Tarsus Şelalesi,
  • Kız Kalesi,
  • Silifke Kalesi,
  • Cennet Cehennem Obrukları,
  • Narlıkuyu,
  • Aynalı Göl,
  • Alahan Manastırı gibi alanlar sıralanabilir.

İlginizi Çekebilir: 32 Plaka Nerenin? 32 Plaka Hangi Şehre Ait?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!