38-plaka-nerenin

38 Plaka Nerenin? 38 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

38 plaka nerenin, iller ve plakalar sıralamasında 38 plaka hangi şehre ait? Pazarlaması ile bilinen Kayseri 38 plakanın sahibidir. Kayseri; gerek mutfağı gerekse buralı olan kişilerin ticari zekasıyla çok sık dile gelmektedir. İç Anadolu bölgesinde yer alan şehrin Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Niğde, Adana, Nevşehir, Yozgat gibi bir çok komşusu bulunur.

38 Plaka Nerenin, Şehrin Alan Kodu Nedir?

38-plaka-nerenin
38 Plaka Nerenin?

Kayseri şehrine dair özel birçok bilgi bulunur alan kodu bunlardan birisidir. Alan kodları Türkiye’de yer alan her şehre özel olarak oluşturulur. Kayseri alan kodu sayesinde şehir içine doğrudan telefon araması yapabilirsiniz. Aynı zamanda size gelen aramalarda Kayseri’den arama geldiğini görebilirsiniz. Kayseri alan kodu için 0352 numarasını tuşlamanız gerekir.

38 Plaka Şehrin Posta Kodu Kaç?

Posta kodları belirli bir alanın adresini, konumunu net olarak belirlemek sınırlarını çizmek amacıyla kullanılmaktadır. Başta posta olmak üzere kargoların iletimi sırasında bu bilgiye ihtiyaç vardır. Böylece iletim sırasında doğrudan bir bölgeye işaret edilip iletim sağlanacaktır. Kayseri bu yüzden 38 plaka nerenin sorusu kadar posta koduyla da araştırılır.

Kayseri posta kodu şehir merkezi ve geneli için 38000 olarak kullanılır. İlçelerinde bu durum 38XXX şeklinde yani son üç rakamı değişerek belirlenmiştir.

38 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Kayseri nüfusu genel itibari ile şehre alınan dış göçlerle değil doğal nüfus artışı ile gerçekleşir. Yine memur, öğrenci nüfusunun şehre etkisi olsa da genelde doğum hızına bağlı olarak bir artış söz konusudur. Her sene genelde artış sağlasa da dışa verilen göçler de oldukça fazladır. Kayseri nüfusu 1 milyon 434 bin 357 olarak saptanmıştır.

38-plaka-nerenin
38 Plaka Hangi Şehre Ait?

38 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

Türkiye’nin her bir şehri ve nerdeyse birçok ilçesi kapsamında doğal yerler başta olmak üzere tarihi anlamda gezilecek yerler oldukça çoktur. Tarih kapsamında birden fazla topluluğa, imparatorluğa ülkenin ev sahipliği olması burada etkilidir. 38 plaka nerenin, Kayseri gezilecek yerleri neresi? İşte gezilecek yerler:

  • Kayseri Kalesi ve Surları,
  • Kayseri Saat Kalesi,
  • Eski Kayseri Evleri,
  • Cumhuriyet Meydanı,
  • Osmanlı Sokağı,
  • Tarihi Kayseri Mahallesi,
  • Atatürk Evi ve Müzesi,
  • Amerikan Koleji ve Hastanesi Binası,
  • Erciyes Dağı Kayak Merkezi,
  • Ali Dağı gibi liste giderek uzatılabilmektedir.

İlginizi Çekebilir: 37 Plaka Nerenin? 37 Plaka Hangi Şehre Ait? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!