41-plaka-nerenin

41 Plaka Nerenin? 41 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

41 plaka nerenin, şehirler arasında 41 plaka hangi şehre ait? Kocaeli 41 plakaya ait olan şehirdir. Özellikle İstanbul çıkışına doğru ya da Sakarya şehrinde çok sık 41 plaka ile karşılaşabilirsiniz. Çünkü Kocaeli sınır şehirleri arasında gelişmiş şehirler olan Sakarya ve İstanbul bulunmaktadır. Kocaeli hem pişmaniyesi ile hem de maalesef 99 Gölcük depremi ile akıllarda yer edinmiştir.

41 Plaka Nerenin, Alan Kodu Nedir?

41-plaka-nerenin
41 Plaka Nerenin?

Kocaeli 41 plaka nerenin sorusuna cevaben verilmektedir. Peki Kocaeli alan kodu nedir ve kaçtır? Kocaeli alan kodu şehrin telefon aramalarında ulusal kod sonrası eklenen telefon kodunu ifade etmektedir. Bahsedilen bu kod sayesinde şehir içi aramalar doğrudan yapılabildiği gibi şehir dışına yapılan aramalarda da Kocaeli’ne ait olduğu anlaşılmaktadır.

Kocaeli alan kodu diğer şehirlerde olduğu gibi kendine hastır. Kendine ait alan kodu başka bir şehir tarafından kullanılamaz. Bununla birlikte ilçeler arasında da farklılık göstermeksizin şehrin her bölgesinde ortak kullanılır. Kocaeli alan kodu 0262 olarak kullanılır.

41 Plaka Şehrin Posta Kodu Kaç?

Posta kodları şehir ve ilçeleri kısa sürede haritada belirlemek ve özellikle kargo götürürken zorlanmamak amacıyla kullanılır. Alan kodları gibi tek ve şehre özgü olmaktadır. Tek farkı alan kodu şehrin tüm ilçelerinde geçerliyken posta kodları ilçe bazında da değişime tabii tutulur. Kocaeli posta kodu merkezi için 41000 olarak belirlenmiştir.

41 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Kocaeli nüfusu sahip olduğu iş imkanları, gelişmişlik ve aynı zamanda büyükşehirlere yakın olmasından dolayı oldukça fazladır. Başta Gebze bölgesinde sanayileşmenin artması temel unsurlardan birisidir. Kocaeli nüfusu 2021 yılı itibari ile 2 milyon 33 bin 441 olarak belirlenmiştir. Nüfus hem aldığı göçlerle hem de doğum hızıyla artmaya devam etmektedir.

41-plaka-nerenin
41 Plaka Hangi Şehre Ait?

41 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

41 plaka nerenin, gezilecek yerleri neresi? Aslında şehir içinde gezi rotası oluşturulabilir. Fakat 1999 yılında gerçekleşmiş olan deprem sonrasında ciddi bir tahribat söz konusu oldu. Bundan sonra kimi yapılarda yıkılma meydana geldi. Tahribat görenler olabildiğince toparlandı. Günümüzde Kocaeli gezilecek yerler listesinde:

  • Kocaeli Ayrı Gezegen Cam Teras,
  • Darıca Hayvanat Bahçesi,
  • Şehit Er Gökhan Hüseyinoğlu Sahil Parkı,
  • Ormanya Tabiat Parkı & Yaşam Parkı,
  • Ballıkayalar Tabiat Parkı,
  • Harikalar Sahili,
  • Yuvacık Aytepe,
  • Seka Park,
  • Maşukiye,
  • Kartepe bulunmaktadır.

İlginizi Çekebilir: 40 Plaka Nerenin? 40 Plaka Hangi Şehre Ait?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!