56-plaka-nerenin

56 Plaka Nerenin? 56 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

56 plaka nerenin, alfabetik sıralamada 56 plaka hangi şehre ait? Siirt, 56 plakanın sahibi olan plakadır. Siirt, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer almaktadır. Komşu şehirleri arasında; Bitlis, Şırnak, Batman, Van bulunmaktadır. Her ne kadar Güneydoğu Anadolu bölgesinde yer alsa da komşu şehirlerinden de anlaşılacağı üzere Doğu bölgesinin de sınırında yer almaktadır.

56 Plaka Nerenin, Alan Kodu Kaç?

56-plaka-nerenin
56 Plaka Nerenin?

Alan kodunun günümüzde telefon numaralarının başına eklenerek kullanıldığı bilinmektedir. Bu alan kodları sayesinde bir şehre bağlı olarak arama yapılması sağlanır. Aynı zamanda hangi aramanın hangi şehirden geldiği de saptanabilmektedir. Siirt alan kodu 484 olarak kullanılmaktadır. Eğer 56 plakayı çok sık görüyorsanız ve ’56 plaka nerenin’ diyorsanız, 484 numaralı arama alıyorsanız söz konusu Siirt olduğunu bilmelisiniz.

56 Plaka Şehrin Posta Kodu Nedir?

Posta kodlarının da kullanılması aynı plaka ve alan kodları ile benzerlik göstermektedir. Şehir bazında şehre özel olarak bulunmaktadır. Hatta her ülkenin de uluslararası alanda kendine özel bir posta kodu bulunmaktadır. Siirt posta kodu merkez ilçe ve köyleri için 56000 olarak belirlenmiştir. Eğer posta ya da kargo gönderecekseniz bilgi girerken 56000 olarak eklemelisiniz.

56 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Siirt nüfusu tahmin de edileceği üzere çok fazla değildir. 2021 yılındaki son genel ölçümlerde Siirt nüfusu 331 bin 980 olarak bulunmuştur. 2020 yılına göre sadece 910 kişi artması da şehrin nüfusu hakkında bilgi vermektedir. Sadece doğal nüfus artışı sağladığı gibi her yıl çok sayıda da göç farklı şehirlere gerçekleşmektedir.

56 Plaka Şehrin Meşhur Yerleri Neresi?

56-plaka-nerenin
56 Plaka Hangi Şehre Ait?

56 plaka nerenin sorusu kadar bu şehrin gezi noktaları da merak edilmektedir. Özellikle gezginler tarafından Siirt’te gezilecek yerler büyük bir araştırma konusudur. Şehirde gezebileceğiniz elbette sayısız nokta vardır. Doğal gezi noktaları kadar tarihi ve güncel müzeler de mevcuttur. Siirt gezilecek yerleri arasında:

  • Tillo Kalesi,
  • Tillo Kalesi Cam Seyir Terası,
  • Rasıl Hacar (Delikli Taş)
  • Sağlarca Kaplıcası,
  • Botan Mağaraları,
  • Botan Kanyonu sayılabilmektedir.

Şehirde tarihi dokuyu, sıcak ve güler yüzlü insanları ve sayısız gezi noktasını böylece bulabilirsiinz.

İlginizi Çekebilir: 55 Plaka Nerenin? 55 Plaka Hangi Şehre Ait? 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!