62-plaka-nerenin

62 Plaka Nerenin? 62 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

62 plaka nerenin, şehirler arasında alfabetik olarak 62 plaka hangi şehre ait? Tunceli alfabetik sıralamada 62 plakanın sahibidir. Doğu Anadolu bölgesinde yer alan Tunceli, birçok özelliği ile dikkat çekmektedir. En düşük nüfuslu şehir olarak son istatistiklerde duyurulan şehrin komşuları arasında; Erzincan, Bingöl, Elazığ, Malatya bulunmaktadır.

62 Plaka Nerenin, Alan Kodu Kaç?

62-plaka-nerenin
62 Plaka Nerenin?

Alan kodları bilinen şehirlerin özellikle yabancı numaraları saptama konusunda fikir verdiği bilinmektedir. Şehirlerin alan kodları hakkında biraz bilgi sahibiyseniz ve şehir dışından kayıtlı olmayan bir numara arıyorsa şehri tahmin edebilirsiniz. 62 plaka nerenin sorusu kadar bu yüzden Tunceli alan kodu araştırılmaktadır. Tunceli alan kodu 0428 olarak kullanılmaktadır.

62 Plaka Şehrin Posta Kodu Nedir?

Posta kodunun; posta ve kargo iletimi esnasında, kolaylık sağlaması amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Her şehrin nasıl ki plaka kodu ayrıysa posta kodları da özel olarak bulunmaktadır. Tunceli posta kodu merkez ilçe ve köyleri için 62000 olarak kullanılmaktadır. İlçeleri kapsamında 62 ile başlasa da devamında farklı bir ilerleme söz konusudur. Bu yüzden ilçelere özel araştırma yağmak gerekebilir.

62 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

Tunceli nüfusu diğer şehirlerle kıyaslanamayacak durumdadır. Ülkemizde yılın belirli aylarında düzenli olarak istatistik bilgileri yayınlanmaktadır. Nüfus kapsamında yayınlanan son verilere göre Tunceli 81 il arasında en düşük nüfusa sahip olan şehirdir. 2021 yılında yapılan son ölçümle birlikte Tunceli nüfusu 83 bin 645 gibi çok düşük bir sayı olarak bulunmuştur.

62 Plaka Şehrin Gezilecek Yerleri Neresi?

62-plaka-nerenin
62 Plaka Hangi Şehre Ait?

62 plaka nerenin sorusuyla gündeme gelen Tunceli aynı zamanda birçok gezgin tarafından da merak edilmektedir. 81 ili gezmeyi hedefleyen gezginler tarafından ya da özellikle Tunceli kapsamında araştırılarak yerler araştırılmaktadır. Tunceli gezilecek yerler arasında doğal ve tarihi alanlar bulunmaktadır. Tunceli gezilecek yerler listesi arasında:

  • Şehir merkezi,
  • Munzur Vadisi Milli Parkı,
  • Pülümür,
  • Kutuderesi,
  • Çemişgezek,
  • Pertek,
  • Hozat,
  • Ovacık gibi alanları en çok göze çarpan yerlerinden birisidir.

Özellikle Çemişgezek tarihi yapılarının en doğal alanlarından biridir. Ovacık ise kayak merkezi olarak değerlendirilebilecek noktalardan birisidir. Şehri gezmek için en doğru zaman ise Mayıs- Haziran ayları olacaktır.

İlginizi Çekebilir: 61 Plaka Nerenin? 61 Plaka Hangi Şehre Ait?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!