81-plaka-nerenin

81 Plaka Nerenin? 81 Plaka Hangi Şehre Ait?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

81 plaka nerenin, şehirler sıralamasında 81 plaka hangi şehre ait? 81 plaka, Düzce plakası olarak karşımıza çıkıyor. Düzce Karadeniz’in batı kısmında yer alan şehirlerden birisidir. Komşu illeri arasında Zonguldak, Bolu gibi şehirler bulunuyor. Marmara bölgesine sınır olmasıyla sık geçiş güzergahında yer alan bu şehir hakkında merak edilenler ise çok fazla!

81 Plaka Nerenin? 81 Plaka Şehrin Posta Kodu Kaç?

Düzce plakası olarak 81 karşımıza çıkmakla birlikte beraberinde posta kodu gibi farklı bir durumun araştırılmasına neden oluyor. Posta kodları aynı plakalarda olduğu gibi şehir bazında, şehre özel olarak üretilen numaralardır. Geçmişte kullanım amacı bir ilçenin, şehrin ve hatta ülkenin sınırlarını belirleyerek bulma kolaylığı sağlamaktı.

81-plaka-nerenin
81 Plaka Nerenin?

Günümüzde her ne kadar bir adresi ya da şehri bulmak geçmişteki gibi zor olmasa da hala bazı durumlarda posta kodu kullanılmaktadır. Bu yüzden 81 plaka nerenin sorusu kadar Düzce posta kodu araştırılmaya devam ediyor. Düzce posta kodu merkezi için 81000 olarak kullanılır. Mektup ve kargolarda özellikle bu sayının yazılması gerekiyor.

81 Plaka Şehrin Alan Kodu Ne?

Alan kodları şehrin posta ve plaka numarasından bağımsız olarak oluşturulan bilgileridir. Alan kodu geçmişte özellikle alışık olunan bir durumdu. Çünkü sabit hatlar kullanıldığı ve  cep telefonu günümüzdeki kadar yaygın olmadığı için farklı bir şehri aramadan önce alan kodu numara başına girilmesi gerekiyordu.

Halihazırda günümüzde hala sabit hatları aramak için alan kodlarına ihtiyaç bulunur. Düzce alan kodu 0380 olarak kullanılmaktadır. Eğer Düzce’de yer alan bir numarayı arayacaksanız numaranın başına bu alan kodunu girmelisiniz. Yabancı bir numaradan aranıyorsanız ve başında 380 ibaresi varsa Düzce’den arandığınızı bilmelisiniz.

81 Plaka Şehrin Nüfusu Ne Kadar?

81 plaka nerenin? Düzce’nin. Peki Düzce’nin nüfusu ne kadar? Düzce diğer doğuda kalan şehirlere nazaran görece daha fazla nüfusu sahiptir. Uygun iklim kuşağında yer alması, büyükşehirlere yakın olması elbette etkili unsurlardan sadece birkaçıdır. Aynı zamanda şehre gelen memur ve öğrenci sayısı da nüfusun artmasında etkiye sahiptir.

81-plaka-nerenin

TÜİK tarafından en son genel nüfus ölçümü 2021 yılı itibari ile yapılıp açıklanmıştır. 81 plaka nerenin sorusuyla sık sık gündeme gelen şehrin yani Düzce’nin nüfusu hem göç hem de doğal nüfus artışıyla gün geçtikçe artmaktadır. Yapılan son ölçüme göre şehrin 400 bin 976 olarak belirlenmiştir.

81 Plaka Şehrin Gezilecek Yerleri Neresi?

81 plaka nerenin, şehrin meşhur yerleri neresi? Düzce’ye gezmek için gelen ya da ilk defa şehirde yer alan kişiler tarafından sık sık gezi rotaları araştırılıyor. Düzce gezilecek yerler konusunda hem doğal hem de tarihi seçenekler sunmaktadır. Düzce’de gezilecek yerler arasında:

  • Melen Çayı
  • Efteni Gölü
  • Fakıllı Mağarası
  • Ceneviz Kalesi
  • Konuralp Müzesi
  • Kardüz Yaylası gibi farklı alanlardan bahsedilebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: 66 Plaka Nerenin? 66 Plaka Hangi Şehre Ait?

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!