featured

9 Adımda Tarlusal Nasıl Kullanılır | Tarlusal Adet Söktürücü İlaç Kaç Günde Söktürür?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kullanıldıktan kaç gün sonra adet olunur? Birçok kadının sık sık kullandığı bu ilaç, kadınsal problemleri gidermede oldukça etkili bir üründür. Deva ilaç sanayisi tarafından piyasaya sunulan Tarlusal, mutlaka doktor kontrolü sonrasında kullanılmalıdır. Reçetesiz kullanım durumları bazı sakıncaların ortaya çıkmasına neden olabilir. Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal günde kaç tane alınır? Tarlusal kullanıldıktan kaç gün sonra adet olunur? Tarlusal adet söktürücü ilaç kaç günde söktürür? Gelin, hep birlikte bakalım!

Tarlusal Nasıl Kullanılır? Tarlusal Nedir?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kadınlardaki adet döngüsü düzensizliklerini giderebilmek ve geciken adetin hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak için kullanılan bir ilaç türüdür. Adet düzensizliği nedir bilgi almak için tıklayınız.

1- Tarlusal İlaç Etken Maddesi Nedir? Tarlusal İlaç Ne İçin Kullanılır?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal ilaç etken maddesi medroksiprogestron asetattır. Bu progestojen doğal kadınlık hormonu progesterona benzerdir. Bunun yanı sıra Tarlusal vücutta aşırı östrojen hormonu salınımını sağlayabilmektedir. Progesterol ve östrojen, kadınların adet döngüsünde önemli etkileri bulunan iki farklı hormondur.

Tarlusal nasıl kullanılır? Bu ilaç yardımıyla dışarıdan alınan bu iki hormon sayesinde adet düzensizliği, ağrılar, az ya da çok kanama gibi tüm adet problemleri çözümlenebilecektir.

2- Tarlusal 5 Mg Kullanılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kullanımı öncesinde dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta bulunmaktadır. Tarlusal 5 mg kullanımı şu kişilerde doktor önerisi olmadıkça önerilmemektedir;

Medroksiprogesteron etken maddesine alerjisi bulunanların bu ilacı kullanmaması önerilmektedir.Damar tıkanıklığı ya da damar iltihabı bulunuyorsa,Beyin kanaması, kalp yetmezliği gibi rahatsızlıklar varsa,Meme kanseri ve genital kanser tanısı almış kişilerde,Hamile ve hamilelik şüphesi bulunan kişilerde,Şeker, astım, sara gibi hastalıkları bulunan kişilerde,Kalp ile ilgili problemleriniz varsa,Depresyon gibi ruh sağlığı hastalıkları mevcutsa şeklinde sıralanmaktadır.

3- Tarlusal Kullandıktan Kaç Gün Sonra Adet Görülür? Tarlusal Adet Söktürücü İlaç Nasıl Kullanılır?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kullanıldıktan kaç gün sonra adet olunur? Tarlusal genellikle adet gecikmeleri yaşayan, yoğun ağrı, kanama azlığı ya da çokluğu yaşayan bireylerin bu problemlerini giderebilmesi için kullanılmaktadır. Tarlusal kullanıldıktan kaç gün sonra adet görülür? Tarlusal kullanıldıktan sonra ortalama 7 gün içerisinde kanamanın olması beklenmektedir.

Ancak bu süre 10 güne kadar uzayabilecektir. Kısacası; Tarlusal kullanldıktan kaç gün sonra adet olunur; 7 ile 10 gün arasında. Tarlusal adet söktürücü ilaç nasıl kullanılır? Tarlusal ilaç tablet formunda tasarlanmıştır. Bu nedenle kullanımı oldukça kolaydır.

Bir Hafta Geçti Regl Olmadım, Tarlusal Kullanıldıktan Kaç Gün Sonra Adet Olunur?

Eğer Tarlusal kullanmanıza rağmen regl olmadıysanız, 10 günü geçtiyse ve Tarlusal kullanıldıktan kaç gün sonra adet olunur araştırıyorsanız; mutlaka doktorunuza danışınız.

4- Tarlusal Nasıl Kullanılır Günde Kaç Tane? Tarlusal Günde 2 Tane İçilir mi?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal 5 mg günde kaç tane içilir? Tarlusal kullanmadan önce mutlaka bir gebelik testinin yaptırılması ve kişinin gebe olmadığından emin olunması gereklidir. Tarlusal genellikle 5 ila 10 günlük kullanılacak şekilde reçete edilmektedir. Günlük kullanılması önerilen doz ise bir tablettir. Ancak 2.5 mg formundaki tabletlerden günde iki tane içilebilecektir.

5 mg Tarlusal günde 2 tane içilir mi? 5 mg tablet formunun günde iki tane kullanımı önerilen bir durum değildir. Kullanılması halinde bireylerde aşırı kanama ve ağrı gibi semptomlar ortaya çıkabilir. Tarlusal ilacın bol su ile tüketilmesi önerilmektedir. Saati, tok ya da aç karna kullanımı fark etmeyecektir.

5- Tarlusal İlaç Kullanıldıktan Kaç Gün Sonra Adet Görülür?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kullanıldıktan kaç gün sonra adet olunur? Genel olarak Tarlusal ilaç kullanımı sonrasında ortalama 7-10 gün içerisinde adet döngüsünün gerçekleşmesi beklenmektedir. Bu sürenin 10 günü aşması halinde kişinin hamilelik yönünün daha kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekebilecektir.

6- Tarlusal Kullanırken Adet Oldum İlacı Bırakmalı mıyım? Tarlusal Adet Olunca Bırakılır mı?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kullanırken adet oldum ilacı bırakmalı mıyım sorusuna yanıt arıyorsanız, ilacı kesinlikle bırakmalısınız. İlacı bıraktıktan sonra bir sonraki ay yine gecikme ve benzeri sorunlar yaşarsanız bu durumda yeniden bir doktor kontrolüne gitmeniz gerekebilecektir. Tarlusal nasıl kullanılır konusunda, doktora görünmeden kesinlikle yeniden ilacı kullanmamalısınız.

7- Tarlusal Yan Etkileri Nelerdir? Tarlusal Kullananlar Ne Diyor?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal bazı bünyelerde ya da doz aşımı söz konusu olduğunda bazı yan etkilere neden olabilecektir. Tarlusal yan etkileri şu şekildedir;

Derin ven trombozu,Damar tıkanıklığı,Depresyon, uykusuzluk, sinirlilik, baş ağrısı, uyku hali, sersemlik,Bulantı- kusma,Saç dökülmesi, sivilce, akne,Aşırı tüylenme, döküntü ve kaşıntı,Kilo değişikliği, şişkinlik ve ödem,Memeden sıvı gelmesi( süt renginde)Memede ağrı ve ateş,Yorgunluk ve ateş,Glukoz intoleransında azalma,Beyinde ya da akciğerde kan pıhtısı,Normal olmayan rahim kanaması,Yumurta oluşumunun uzun süre ortadan kalkması şeklindedir.

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kullananlar genel olarak ilacın bir hafta içerisinde etkisini gösterdiğini ve adet olduklarını ifade etmektedir. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ilacın yan etkilerinin birkaçını yaşadıklarını da belirtmektedir.

8- Tarlusal Bebeği Düşürür mü? Bilmeden Tarlusal Kullanıldığında Bebek Düşer mi?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal ilaç kesinlikle hamile ya da hamilelik riski taşıyan kişilerde kullanılmamalıdır. Yapılan araştırmalara göre bu ilacın bebek düşmesine minimum düzeyde neden olabileceği sonucuna ulaşılmıştır.

YouTube video

Ancak Tarlusal içerdiği yüksek hormon seviyesi sebebiyle düşüğe sebebiyet vermese de bebekte sakatlık olasılığını arttırmaktadır. Tarlusal nasıl kullanır konusu araştırılmadan önce mutlaka bir gebelik testi yaptırılmalı ve gebeliğin olmadığından emin olunmalıdır.

9- Tarlusal Fiyat Bilgisi Nedir?

Tarlusal nasıl kullanılır? Tarlusal kullanmak isteyen kişiler doktor reçetesi sonrasında ilacı eczaneler üzerinden kolayca temin edebilecektir. İlacın reçetesiz olarak temini yasak ve suç teşkil etmektedir. Tarlusal fiyat bilgisi 2023 itibariyle 40.58 TL olarak güncellenmiştir. Tarlusal güncel fiyat bilgisi için buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!