featured

Adetliyken Saç Boyanır mı | Adetin 3 Günü Saç Boyanır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adetliyken saç boyanır mı? Adet döneminde iken dinen bazı davranışların günah kabul edilmesi bu tarz soruların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Kadınların rutin dönemlerinden olan adet dönemi, hormonların zirve yaptığı bir süreçtir. Bunun yanı sıra dini açıdan da regl döneminde bazı eylemlerin yerine getirilmesi önerilmez. Peki, Gusül abdesti almadan saç boyanır mı? Adetliyken saç açıcı kullanılır mı? Kandil günü saç boyanır mı? İşte, detaylar…

Adetliyken Saç Boyanır mı?

Adetliyken saç boyanır mı? Bilindiği üzere saç boyası içerisinde yüksek oranda kimyasal maddeler içermektedir. Bu nedenle hormonların zirve yaptığı bir dönemde bu kimyasal içerikli ürünü kullanmanın saça ve vücuda hasar vereceği düşünülebilir. Bu nedenle adetliyken saç boyanır mı konusunda mutlaka araştırılma yapması önerilmektedir.

1- Adetliyken Saç Boyanır mı Diyanet Fetva Bilgisi | Dinen Adetliyken Saç Boyanır mı?

Adetliyken saç boyanır mı günah mı? Bilindiği üzere dinimiz bakımlı ve temiz görünmemiz gerektiğini emrediyor. Bu nedenle dinen saç boyama gibi durumlar caiz kabul edilmektedir.

Adetliyken saç boyatılıp boyatılmayacağı konusunda ise, herhangi bir fetva paylaşılmamıştır. Dinen gusül alınırken vücutta iğne deliği kadar kısmın dahi kuru kalmaması gerektiğini emretmektedir. Saç boyası suyun geçirmesini engellemeyeceğinden adet döneminde, öncesi ya da sonrasında yapılmasında bir sakınca yoktur.

2- Regl iken Saç Boyanır mı? Regl Döneminde Saç Boyamanın Sağlık Açısından Riskleri Var mı?

Adetliyken saç boyanır mı? Doktorlar regl döneminde hormonların oldukça inişli ve çıkışlı olduğuna vurgu yapmıştır. Bu nedenle vücudun kimyasal içeriklere anormal tepkiler verebileceği üzerinde durulmaktadır. Kısacası uzmanlar regl iken, saçların boyanmaması gerektiği yönünde uyarmaktadır.

Ayrıca regl döneminde vücut ısısı normalden 0.5-1 derece kadar daha yüksek seyretmektedir. Buda saçlarda kızıla çalma ve renk tonu eşitsizliğine neden olabilecek bir durumdur. Saçlarda keskin ve tam renk tonu elde etmek isteniyorsa kesinlikle saç boyamaktan uzak durulmalıdır. Ancak adetliyken saç boyanır mı konusunda başka seçeneğiniz bulunmuyorsa kahve ve siyaha yakın koyu kahverengi renk tonları tercih edilmesi önerilir.

Evde saç boyama nasıl yapılır merak ediyorsanız bu sayfaya göz atabilirsiniz.

3- Adetin 3 Günü Saç Boyanır mı? Adetin Son Günü Saç Boyanır mı?

Adetin kaçıncı gününde saç boyanır? Adetliyken saç boyanır mı konusunda dikkat edilmesi gereken bir husus daha bulunmaktadır. Adet döneminin ilk üç günü hormonlar maksimum seviyelerde seyreder. Ancak 3. Gün sonrasında hormonlar hızlı bir şekilde düşüş yaşamaya başlar.

Hormonların salgılanmasındaki azalma ile birlikte vücudun duyarlılığı git gide azalacaktır. Bu nedenle 3. Gününden sonraki günlerde saç boyamanın herhangi bir zararı olmayacaktır. Adetin son günü saç boyanır mı? Evet, istenirse adetin son günü saç boyanabilir. Dinen ya da sağlık açısından olumsuz bir durum teşkil etmeyecektir.

YouTube video

Saç boyası yüzünüze sürülüyor ve ne yaparsanız yapın çıkmıyorsa, Saç boyası yüzden nasıl çıkar yazımıza göz atabilirsiniz. 

4- Regl İken Saç Açılır mı? Adetliyken Saç Açıcı Kullanılır mı?

Adetliyken saç boyanır mı sorusuna yanıt verdikten sonra saç açma konusundan da kısaca bahsedelim. Peki, adetliyken saç açıcı kullanılır mı? Saç açıcı normal zamanda dahi aşırı zararlı bir işlemdir. Saç rengini platin sarısına dek açan açıcılar bu süre zarfında saçta aşınma, sünme ve kopmalara sebebiyet verebilirler. Özellikle açıcılar uzun süre beklemede saçları mahveden bir uygulamaya dönüşebilecektir.

Adetliyken saç boyanır mı ya da açılır mı? Evet, çünkü adetliyken vücut ısısı oldukça yüksektir. Yüksek ısılar açıcı kullanıldığında saçın daha hızlı bir şekilde açılmasına yardımcı olacaktır. Bu nedenle adetliyken saç sarıya boyanır mı sorusuna rahatlıkla evet yanıtı verilebilir.

Bu dönemde saç açıcısı kullanıldığı zaman saçın çok daha kısa sürede açılacağı görülebilecektir. Ayrıca adetliyken ombre tutar mı konusuna, rahatlıkla evet yanıtı verilebilir. Doğrudan açma işlemi ile bağlantılı olan ombre, bu dönemde daha kolay ve güzel bir şekilde uygulanabilecektir.

5- Adetliyken Ne Yapılmaz? Adetliyken Saç Kesilir mi?

Adetliyken saç boyanır mı? Yukarıda da belirtildiği gibi adetliyken dinen ya da sağlık açısından bazı uygulamaların yapılması önerilen bir durum değildir. Adetliyken ne yapılır ya da ne yapılmaz konusunda kısaca şu bilgilere değinmek gerekecektir;

A) Adetliyken Saç Kesilir mi? Adetliyken Saç Kestirilir mi?

Adetliyken saç kesilirse uzamaz mı konusunda birçok kadın çekimser kalmaktadır. Özellikle adet sonrasında gusül abdesti alınması gerektiğinden, dinen bazı uygulamaların yapılıp yapılmayacağı bilinmelidir. Sağlık açısından saç kesilmesinde bir sakınca yoktur. Aksine kesilen saçın onarımı daha hızlı olacağından, saç adet döneminde olunsun ya da olunmasın daha hızlı uzayacaktır.

Saç evde kesilebileceği gibi kuaförde de kestirilebilir. Dini açıdan ise temizlenmeyi beklemek önerilen bir durumdur. Bu konuda Nihat Hatipoğlu gibi bilgin kişiler bir zaruriyet yoksa beklenmesi gerektiğini vurguluyor. Gusül abdesti ile saçlarında temizlenmesi sağlanmalı, sonraki süreçte kestirme işlemi gerçekleştirilmelidir.

B) Adetliyken Saç Boyanır mı? Adetliyken Tırnak Kesilir mi?

Adetliyken saç boyanır mı konusu kadar tırnak kesilip kesilmeyeceği de merak edilmektedir. Adetliyken tırnak kesilmesi konusunda diyanet herhangi bir açıklama yapmamıştır. Ancak kesinliği bilinmemekle birlikte, bazı kaynaklar tırnakların gusül etmeden kesilmemesi gerektiğini, vücut temizliği yapıldıktan sonra kesilmesi gerektiğinden bahsetmektedir. Sağlık açısındansa bu dönemde tırnak kesmek ya da kesmemek tamamen kişinin hür iradesine bağlı olup zararsızdır.

C) Adetliyken Tüy Alınır mı Günah mı? Regl iken Tüy Alınır mı?

Adetliyken saç boyanır mı sorusu kadar muallakta kalınan bir diğer soru tüy alınma mevzusudur. Adetliyken tüy alınırmı konusunda kaynakların doğruluğu bilinmemekle birlikte mekruh olduğu bilgisi paylaşılmaktadır. Bu kaynaklara göre tüylere de gusül abdesti aldırılmak gerektiği, sonrasında ise tüylerin alınması gerektiği belirtiyor.

Diyanet üzerinde ise bu konu ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşımı bulunmuyor. Sağlık açısından da adetliyken saç boyanır mı konusu gibi regl iken tüy alınır mı konusunda da sıcak bakılmıyor. Hormonların aşırı yükseldiği bu dönemde tüyler daha hızlı bir şekilde uzama eğiliminde olacaktır. Bu bilgiler ışığında regl döneminde alınan tüylerin diğer tüylere nazaran daha hızlı uzayacağı bilinmelidir. Tüylerin alınması konusunda en verimli zaman dilimi adet sonrası dönemi olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!