featured

Saç Boyası Yüzden Nasıl Çıkar | Asetonla Saç Boyası Çıkarılır mı | Saç Boyası Çıkarma Yöntemleri

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Saç boyası yüzden nasıl çıkar sorusu evde saçlarını boyayanlar için özellikle önem kazanmaktadır. Bir nedenle evde saç boyama esnasında bulaşan bölümleri riski olmayan ürünlerle çıkarabilirsiniz. Cildi tahriş edecek olan ürünler haricinde malzemeler kullanılmalıdır.

Saç Boyası Ellerden ve Yüzden Nasıl Çıkar | Saç Boyası Çıkarma Yolları

Evde saç boyama teknikleri uygulamaları esnasında cildinize boya bulaşabilir. Bu sorun haline geldiğinde bazı doğal yöntemlerle çözüm bulmanız mümkündür. Hem önlem almak hem de bulaşanı silmek adına birtakım malzemeleri kullanabilirsiniz.

1. Saç Boyası Yüzden Nasıl Çıkar | Külle Saç Boyası Çıkarma

Evde saç boyası yüzden nasıl çıkar sorusuna külle çıkarma yöntemi en etkili yanıtlardan biri olacaktır. Külü hem boyamadan önce hem de boya bulaşan alın bölgesine bir pamuk yardımı ile sürebilirsiniz. Külü temin etmek için işe yaramayan gazeteleri yakabilirsiniz. Bazı aktarlarda hazır şekilde satılanları da bulunmaktadır.

2. Nemlendirici Kremle Saç Boyası Çıkarma

Nemlendirici kremle saç boyasını ciltten çıkarabilirsiniz. Ancak kurumasını beklememeniz gerekmektedir. Boya bulaşır bulaşmaz hemen nemlendirici krem ve pamukla o bölgeyi temizleyin.

3. Diş Macunu ile Yüzden Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Diş macunu üst üste kullanılmadığında zararsız şekilde cildinizden saç boyasını çıkaracaktır. Bir miktar kullanmadığınız diş fırçasına sürün. Ardından da suyla yumuşatarak boyalı kısımlara uygulayın. Diş macunu ile saç boyası yüzden nasıl çıkar sorusuna yanıt ararken cilde dikkat etmelisiniz. Uzun süre diş macunu cilde temas etmemelidir. Macunu uygularken bastırmadan yüzeysel olarak sürmelisiniz.

4. Aseton ile Saç Boyası Geçirilir mi | Tırnağım Saç Boyası Oldu Ne Yapmalıyım?

Oje çıkarıcı asetonu genelde cilde sürmemeniz ve sadece tırnaklardaki boyalar için kullanmanız önerilir. Tırnaktan saç boyası çıkarmak için önce suyla boyanın yüzeysel kısımlarını akıtın ve ardından da pamuğa dökülen asetonu kullanarak izleri yok edin.

5. Eldeki Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Eldeki saç boyası nasıl çıkar sorusu için öncelikle çok uzun süre boyayı elde bekletmemeniz gerekiyor. Ciltte ne kadar çok kalırsa, saç boyasını da bu kadar geç çıkarmış olursunuz. Elinizde dökülen kısmı temizledikten sonra kül veya bulaşık deterjanı, sıvı sabun ile temizleyin.  

6. Sirke ile Yüzdeki Saç Boyası Nasıl Çıkar?

Sirkeyi saf halde değil de suyla bir miktar karıştırarak yüze uygulayabilirsiniz. Suya karıştırılan sirkeyi temiz bir pamuk yardımı ile boyalı yere sürün ve tekrar edin.  

Saç Boyası  Kaç Günde Ciltten Çıkar?

Alın bölgesi, eller, arka boyun saç dipleri ve ense kısımları saç boyasının bulaştığı yaygın alanlardır. Boya türü, uygulama şekli, boya öncesi bir işlem yapılıp yapılmadığı gibi etkenlere göre boyanın ciltten çıkma süresi belirlenmiş olur.  

Saç Boyamadan Önce Bulaşmaması için Ne Yapılır?

Evde saç boyama kendi başınıza yaptığınızda bulaştırma olasılığı fazla bir işlemdir. Önce alnınızın kenarlarına bir lastik bant takabilirsiniz. Bunun da ardından bant kenarlarına nemlendirici krem sürülebilir. Kolayca boya çıkması için gözeneklerinizi tıkamış olursunuz.

Yüzden saç boyası çıkarma yöntemi kıyafetlerinizde daha da zorlu bir hal alabilir. Kumaş özelliğine göre saç boyası kolay ya da zor çıkabilecektir. Kıyafetlerinizin kumaşı satense, naylon oranı çoksa saç boyası kolayca çıkar. Bunu koltuk takımları ve mobilyalarda da benzer mantıkla düşünebilirsiniz. Pamuklu giysilerde derine işleyen boyanın çıkarılması zorlayıcı bir hal alır. Eskimiş giysilerinizi giyerek boya yaparken içiniz rahat şekilde süreci tamamlamış olursunuz.

Saç Boyarken Eldiven ve Saç Bandı Kullanmanın Önemi

Saç boyası yaparken tek kullanımlık poşet eldivenleri tercih edebilirsiniz. Naylon eldivenler kullan at mantığı ile boyanızın ellere bulaşmadan tamamlanmasına fayda sağlar. Eldiven kullanırken delik olmamasına dikkat ediniz.

Saç bandı olarak alın bölgesinde ayrı plastik bir bant alabilirsiniz. Silikon saç bantları kalın seçildiğinde boya izlerine karşı başka maddelere gerek kalmadan işlem tamamlanmış olur. Silikon saç boyası engelleme bantları pratik açıdan fayda sağlar. Silikonun leke tutmayan özellikleri boyama işlemlerinde ayrıca kullanılabilir.

https://www.youtube.com/watch?v=C2WbMAryLkM

Saç bakım ürünleri içerisinden özel olarak boya çıkaran seçimlere yönelebilirsiniz. Evde saç bakımı yapmak için keratinli tavsiyeleri de incelemek faydalı olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!