featured

Akdeniz Diyeti ile Ömür Neden Uzuyor?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akdeniz diyeti ile neden ömür uzuyor? Diyetisyenlerin fikir birliği yaptığı konulardan biri Akdeniz diyetinin faydaları üzerine oluyor ve bu diyeti çoğunlukla tavsiye ediyorlar. Ayrıca Akdeniz diyetinin faydalarının sebepleri de araştırılmaya devam ediyor.

YouTube video

Yapılan önceki araştırmalarda, Akdeniz diyetinin hücrelerdeki yaşlanmayı geciktiren ve ömrü uzatan kanalı aktif eden resveratrol adlı bileşiğe kırmızı şarabın sahip olduğu tahmin edilmekteydi. Fakat bu kanalı aktif eden bileşenin kırmızı şarapta değil zeytin yağı içinde bulunan yağ olduğu Mashek’in laboratuvarında elde edilen bulgular neticesinde ortaya çıkarıldı.

Sadece Zeytinyağı Tüketmek İşe Yarar mı?

YouTube video

Yalnız Mashek yaptığı araştırmalarda sadece zeytinyağı tüketmekle bu avantajların sağlanmayacağını da ayrıca belirtiyor. Ekip tarafından yapılan çalışmaların neticesinde ise kalori dengesi, doğru beslenme ve egzersizlerle beraber zeytinyağı tüketilmesi halinde daha olumlu sonuçlar elde edilebileceği ifade ediliyor.

Mashek yaptığı açıklamada,

“Çalışmamız sonucunda, bu yağın öncelikle lipit damlalar adı verilen mikroskobik unsurlarda biriktirildiğini fark ettik. Hücrelerimiz yağı bu şekilde topluyor. Ardından bu yağ egzersiz sırasında parçalanıyor ve sinyaller iletilmeye başlanıyor”

diye belirtiyor.

YouTube video

Mashek, araştırmanın bir sonraki evresinde ise kısa ve uzun dönemde ilaçları ve ayrıca sağlık için faydalı olan diyetlerin daha da geliştirilmesinin gerektiğini anlatıyor. Ve açıklamasına,

“Bu biyolojiyi anlamak ve bunu insanlara uygulamak istiyoruz. Umuyoruz ki hastaların sekiz farklı rahatsızlık için sekiz farklı doktora gittiği bu sağlık sistemini değiştirmeye yardımcı olmak mümkün”

diyerek devam ediyor. Ayrıca açıklamasına şu sözlerle son veriyor:

“Bunlar hep yaşa bağlı hastalıklar. Demek ki yaşlanmayı tedavi etmek gerekiyor.”.

YouTube video

Resveratrol Ne İşe Yarıyor?

60 yılların ilk başında Japon bilim insanlarının bulduğu resveratrol, kalp ve damar hastalıkları, sinir sisteminde görülen rahatsızlıklar ve mantar hastalıkları gibi birçok hastalığa karşı oldukça güçlü bir koruma sağlamakla bilinmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!