featured

Akıllı Saat Nedir? Akıllı Saat Özellikleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milenyum çağının büyük teknolojilerinden bir tanesi olan akıllı saat son haline gelene kadar epey bir yoldan geçmiştir. Geçmişten günümüze zaman önemli bir kavram olmuştur. Çeşitli şekillerde günün belli vakitleri hesaplanmaya çalışılmış fakat hep eksik olan kısımlar olmuş. Bu eksikleri gidermek için büyük uğraşlar verilmiş ve günümüzde kullanılan saatler ortaya çıkmış.

Bu saatler, teknolojik gelişmeler ile insan hayatına girmeye başladı. İlk önce sadece saat arayüzleri ve çeşitli kordonlarla üretildi. Fakat insan ihtiyaçları düşünüldüğünde yetersiz kaldı ve son teknolojik saatler çığır açan yeni teknolojilerle buluştu.

Akıllı Saat Markaları

YouTube video

Teknoloji geliştikçe insan hayatı için belirli gereklilikler ön plana çıktı. Sağlık, spor, eğitim ve haberleşme için birçok teknolojik yenilik insan hayatına girmiş oldu. Akıllı saat markaları da bu ihtiyaçlar doğrultusunda yeni patentler aldılar. Farklı tasarımlarla kullanıcılara normal saatin üzerinde farklı özellikler sunan birçok yeni model saat ürettiler.

Günümüzde adından söz ettirmiş önemli saatlerin markaları şunlardır.

SamsungAppleHuaweiXiaomi

Samsung Akıllı Saat ve Özellikleri

YouTube video

Samsung bu alanda ilk piyasaya giriş yapan üreticilerden biridir. Güney Kore ile başlayan satışlarına daha sonra tüm dünya üzerinde devam etmiştir. Özellik olarak klasik saat tasarımı ile ön plana çıkarak erkek kullanıcılara hitap etmiştir. Fakat daha sonra kadınlar içinde üretime başlamış ve büyük satış oranlarına ulaşmıştır.

Günümüzde nabız ölçümü, uyku takibi, wifi, sağlıklı spor adı altında antrenman uygulamaları ön plana çıkan özellikleridir. Fiyat yönünde diğer rakiplerine göre yüksek bir fiyat ile piyasaya giriş yapmıştır. Fakat daha sonra alıcılardan gelen yorumlara göre fiyatlarda düşüş sağladı. Bu yönüyle kullanıcı dostu olduğunu göstermiş oldu. Son çıkardığı saatler ile zirvede yer alırken, kendini sürekli geliştirerek yerini korumaktadır. Samsung akıllı ve dijital saat teknolojisi ile yılarca adından söz ettirecek bir üretici olduğunu kanıtlamış durumdadır.

Samsung Galaxy Watch Özellikleri

YouTube video

Son modeli olan Samsung Galaxy Watch ile birçok alanda yeniliklerle geliyor.

Su geçirmiyor.Sabit gps bulunuyor.Sesli görüşmeler için kullanıma imkan veriyorTitreşim ile uyarı veriyor.

Saatin bayan ve erkekler için kasa boyutu 42 mm ve 46 mm olarak kullanıcıya sunuluyor.

Huawei Akıllı Saat ve Özellikleri

YouTube video

Huawei, saat konusunda Samsung‘u takip ederek ilk saatlerini onun tasarım ve modellerinin özelliklerine benzer yapıda çıkarmıştır. Sonra kendi tasarım ve logosunu ön plana çıkardığı birçok saat piyasaya sürmüştür. Saat özelliği olarak nabız ölçümü, akıllı sensörler, uyku takibi, koşu modları, adım sayar gibi pek çok özelliği bünyesinde barındıran saatler üretmiştir.

Huawei günlük hayatın ihtiyaçlarını düşünerek saatlerini buna göre tasarlamıştır. Yeni özellikler eklerken fiyat konusunda sürekli düşük fiyatlarda tuttuğu saatlerini kullanıcılar için daha alınabilir hale getirmiştir. Yıllarca diğer rakipleri ile bu alanda bu özelliği sayesinde mücadele etmeyi başarmıştır.

Çin merkezli bir üretici olduğu için insanlar saatleri alırken ülke yönünden bu ürünlere soğuk bakabiliyor. Hatta sırf bu yüzden saat almaktan vazgeçebiliyorlar. Bunun önüne geçmek isteyen firma değişik stratejiler geliştirdi. Bunlardan biri olarak Huawei akıllı ve dijital saat satışı için birçok kampanya düzenledi ve akıllarda oluşan soru işaretlerini giderdi.

Huawei Watch GT2 Özellikleri

YouTube video

Çıkardığı son saati Huawei Watch GT2 ile farklı özellikler ile geliyor.

Sabit gps bulunuyor.Kalp ritmi ölçümü bulunuyor.Sesli görüşme özelliği bulunuyorSu geçirmezlik sertifikası bulunuyor.Uyku takibi bulunuyor

Kendine özel tasarımı ile ,ergonomik yapısı ile kullanıcılar için kolay kullanım sunuyor.

Apple Akıllı Saat ve Özellikleri

YouTube video

Apple bu alanda öncü firmalar arasında yer alan özgün bir tasarım anlayışı ile tüm akıllı ve dijital saatlerden farklı şekilde piyasaya çıkmıştır. Özellikle dikdörtgen tasarımı ile kendine özel arayüz ve işletim sistemi ile bu alanda fark yaratmıştır. Kitap okurken seslendirme yapabilen, kendini anında güncelleyen, telefon ile arasında sürekli bilgi alışverişi yapan özellikleri vardır. Nabız ve kalp ritmi ölçerek gerçeğe en yakın sonuçları veren gelişmiş özelleri bulunur.

Yaptığı büyük yeniliklerle çoğu üretici için ilham kaynağı olup, yıllarca çıkardığı özellikleri patent ile garanti altına almıştır. Bu nedenle çeşitli saat firmalarına telif davaları açmıştır. Fakat bu özellikler için caydırıcı cezalar almayan firmalar kötü davranışlarına devam ederek gelişim gösterememişler. Apple akıllı saat için farklı konseptlerle saat satışlarını daha cazip hale getirmiştir.

Apple Watch Seri 5 Özellikleri

YouTube video

Son saati Apple Watch Seri 5 ile sunduğu özellikler.

Sabit gps bulunuyorSesli görüşmeler için gelişmiş mikrofon ve hoparlör bulunuyor.Su geçirmeyen sertifikası ile geliyor.Uyku takibi modu bulunuyorKalp ritmi ve kalp basıncı için özel sensörleri bulunuyorGelişmiş sensörleri bulunuyor

Fiyatı her zaman yüksek olan bir saat modeli olmasına karşın kullanıcı memnuniyeti en yüksek saat modelleri arasındadır.

Xiaomi Akıllı Saat ve Özellikleri

https://www.youtube.com/watch?v=6wmYPTGqRtA

Xiaomi iddialı bir rakip olarak piyasaya çıkış yapmadı. Sadece çeşitli saatlerin tasarımlarını birebir kopyalayıp aynı şekilde tek farkla piyasaya sürdü. Çoğu zaman eleştirildi ve bu eleştiriler doğrultusunda değişim kararı aldı. Ve tasarım, arayüz ve işletim sisteminde farklı bir anlayışa sahip saatler üretti. Şuan zirvedeki akıllı saatlerden bir tanesi haline geldi ki yine özgünlüğün ne kadar değerli olduğu ortaya çıkmış oldu.

Saat olarak istenilen arayüze dönüşebilmekte spor, sağlık ve eğitim konularında tüm desteği sunmaktadır. Kullanıcı yorumlarını takip ederek sürekli olarak güncel uygulama üreten bir saat üreticisidir. Son iki yılda hızlı bir ilerleme gösteren firma, saatin fiyatını düşük tutarak kullanıcı dostu olmayı bu özellikleri ile başarmıştır. Xiaomi akıllı saat alanında yenilik sağlayacak hızlı sensörlerin bulunduğu saatin işletim sistemine entegre ettiği bir özellik geliştirmiştir.

Amazfit GTS Akıllı Saat Özellikleri

YouTube video

Kendi bünyesinde sürekli yeni özellikler sunan son saati Amazfit GTS modeli ile piyasada yer alıyor.

Adımsayar bulunuyor.Sabit gps bulunuyor.Kalp ritmi ölçümü yapıyor.Su geçirmiyor.Titreşim bulunuyor.Uyku takibi bulunuyor.

Bu saatlerin kullanım alanları günümüzde her geçen gün değişiyor ve artıyor. Çağa ayak uydurmak isteyen firmalar mükemmele yakın saat üretmeye devam ediyor.

YouTube video

Cep telefonu uyumlu akıllı saat modelleri giyilebilir teknoloji akıllı ürünlerdir. Sim kartlı akıllı çocuk saati ve bluetooth özellikleri de olan ürünleri Türkiye garantili olarak kısa sürede sipariş verebilmektesiniz. Aynı gün teslim edilecek şekilde işlemler yapılmaktadır. Bir akıllı saat fiyatları listesinden fiyat araştırması yapabilirsiniz. Smart watch ürünleri sipariş verebilir teslimat sonrası hemen kullanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!