featured

Akrep Yetiştirme de Son Moda: Evinde Akrep Yetiştiriyor İlaç Sanayisine Satıyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akrep zehiri ilaç sanayisi için adeta nimet değerinde. Hal böyle olunca akıllara nasıl akrep yetiştiririm, soruları geliyor. Ancak bu iş hiç de kolay değil. Kendine güvenen Malatyalı girişimci ise zoru başarmış.

Evinde Tam 2500 Akrep Var!

Malatya da ikamet eden Ferhat Alaca, bilimsel makaleler okuyarak bunlardan çok fazla etkilendi ve Türkiye de çok da fazla tercih edilmeyen akrep yetiştiriciliği işine girdi. Öncelikle Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nden izin alan Alaca doğadan kendi imkanları ile topladığı 300 adet sarı ve kara akrep için 100 metre kare ev tuttu. Evi akrep zehiri üretimi yeri olarak kullanan Alaca zaman içerisinde 2500 tane akrebin bakıcılığını ve sağımını yapmaya başladı. 

Antibakteriyel Toprak

Hayvanları çok sevdiğini söyleyen Alaca, akreplere karşı özel bir ilgi duyduğunu belirtiyor. Özellikle akrepler hakkında okuduğu bilimsel makalelerin çok dikkatini çektiğini söyleyen Alaca şunları belirtiyor;

“Öncelikle hayvanlarla ilgili bilimsel yazılar okuyordum, araştırıyordum. Hayvanları seviyorum. Akreple ilgili bir bilimsel yazı dikkatimi çekti. Akrep diğer hayvanlara göre bana daha garip geldiği için biraz daha araştırma yaptım. Bilimsel yazılar konusunda biraz daha yoğunlaştım. İlk başta bu hayvanla alakalı olan izinleri almaya çalıştım ve hepsini aldım. İlk olarak 300 hayvanı beslemeye başlamıştık, şu an 2 bin 500 akrebimiz var.” 

Sadece akrepler için kurdukları özel tesis de hayvanlara çok iyi bakıldığına değinen Ferhat Alaca;

“Yurt dışından özel antibakteriyel toprak getirdik. Akrepler kaplara uyum sağladı. Üretime başladıktan sonra da yavrulamaya başladılar ve ürettiğimiz hayvanlar anaç boylara geldiler.”

diye de ekliyor. 

Akrep Zehri İlaç Sanayine Can Veriyor

Ferhat Alaca yetiştirdiği akreplerin zehrini kendi ürettikleri bir makine ile sağdıklarına değiniyor. Türkiye ilaç sanayisine zaten akrep zehiri satışı yapan Alaca, yurt dışı ile de görüşmeler yaptıklarını söylüyor. Şimdilik 2tür akrep yetiştiren Alaca zamanla akreplerin türlerini arttıracağını söyleyerek ekliyor;

“Kovid-19 süreci milli ilacın ne kadar değerli olduğunu gösterdi. Akrep zehri çeşitli ilaçlarda kullanılıyor. Özellikle kanser ilaçlarında kullanılıyor. Ülkemizde de bunu değerlendirebiliriz.” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!