Akustik Kabin Nedir?
Akustik Kabin Nedir?

Akustik Kabin Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akustik kabin uygulaması; ses yalıtımı ile donatılan ve dışarıdan içeriye, içeriden dışarıya ses aktarımının engellenmesine yarayan özel olarak üretilen kabinlerdir. Bu kabinler ses karşı izole yapıda ve özel olarak tasarlanırlar. Akustik kabinler kişinin isteğine bağlı olarak akustik özellik taşıyan birtakım süngerler ile birlikte tasarlanabilirler.

Akustik kabinlerin tasarımında kullanılan tür çoğunlukla yanmaz akustik malzemedir.

Bu uygulama, kabin içerisinde bulunan sesin dışarıya iletilmesini, dışarıda yer alan seslerin ise çalışma alanına aktarılmasını engeller ve daha kaliteli bir çalışma ortamı yaratılmasına yardımcı olur. Bu kabinler; çınlama, yankı, eko gibi ses problemlerini önler ve akustik ses düzenlemesi sunar. Kişiye özel olarak istenilen ölçüde üretilebilir.

Akustik kabinlerin kullanım alanı belirlendikten sonra ona uygun olarak bir aydınlatma tasarlanır. Aynı zamanda bu kabinlerde ses izolasyonuna uygun olan türde camlar kullanılabilir.

Kabin içerisinde yer alan elektrik kabloları kabine uygun şekilde tasarlanır ve görüntü kirliliği oluşturmayacak şekilde yerleştirilir. Kabinlerin tasarlandığı malzemeler kolay temizlenebilir ve antibakteriyel özelliğe sahiptir, bu nedenle kabinlerin temizliği kolay şekilde yapılabilir.

Akustik Kabin Nedir?
Akustik kabinlerin kullanım alanı

Akustik Kabin Modelleri

Akustik kabin modelleri, isteğe bağlı olarak kişiye özel ölçülerde tasarlanır. Kullanım alanına göre farklı modellerde bulunan akustik kabinler; görüşme kabini, telefon görüşme kabini, toplantı kabini, gitar kabini gibi çeşitli alanlara özel olarak tasarlanır.

Akustik kabin modelleri arasında sık tercih edilen modeller bulunur. Bu modeller; stüdyo odası ve portatif ses yalıtımlı kabinlerdir. Akustik kabin tasarımları yapılırken duvar kaplamaları için yanmaz akustik süngerler, yumurta süngerler ve dekoratif akustik süngerler tercih edilebilir.

Akustik kabin modelleri şu şekilde sıralanabilir;

Akustik Stüdyo Odası Kabini: Ses kaydının önemli olduğu sektörler arasında film ve müzik sektörleri yer alır. Bu sektörlerde kullanılan ses kayıtları kalite açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle bu sektörler akustik kabin uygulamalarını sıklıkla kullanan sektörler arasında yer alırlar. Akustik stüdyo odası kabini; yüksek ses yalıtım değerine sahiptir ve yanmaz özellikli malzemelerden üretilir.

Değiştirebilir iç dekorasyona sahip olan bu kabinler kişinin isteğine bağlı olarak tasarlanabilir ve istenilen renkte üretilebilir.

Akustik Ofis Kabini: Bu uygulama ofislerde daha sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilir. Önemli toplantıların ve görüşmelerin gizlilik içerisinde yapılmasına olanak tanıyan akustik ofis kabinleri, taşınabilir demonte sistem ile üretilir. Bu sistem kabinlerin daha sonra farklı yerlere taşınabilmesi konusunda kolaylık sunar.

Akustik Kabin Nedir?
Akustik kabin modelleri

İstenilen renkte imalat imkanı olan kabinler, kişiye özel olarak üretilebilir.

Akustik Telefon Görüşme Kabini: Telefonlar günümüz teknolojisinin vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir.

İletişim araçlarının başında bulunan telefonlar ve bu telefonlar ile yapılan görüşmeler gizlilik içerisinde olmalıdır. Bu durum beraberinde telefon kabinlerine olan ihtiyacı getirir. Akustik telefon görüşme kabini ile önemli konuşmalar yapmanız gereken ancak gürültülü olan mekanlarda görüşmelerinizi sessizlik içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Akustik Toplantı Odası Kabini: Ofis ve işyerleri içerisinde çalışanlar ile sık sık toplantılar düzenlenir. Bu toplantıların gizlilik içerisinde gerçekleşmesi kimi zaman önemli olmaktadır. Aynı şekilde fikir alışverişi yapılan ya da planlama yapılan toplantıların sessizlik içerisinde gerçekleşmesi istenir.

Akustik toplantı odası kabini, sunduğu en iyi ses yalıtımı sayesinde aranan sessiz ortamı sağlıyor. Demonte tasarımı sayesinde istenilen yere kolayca taşınabilen akustik toplantı odası kabinleri silinebilir kumaşı ile de kolaylıkla temizlenebilmektedir.

Akustik Kabinler Nerelerde Kullanılabilir?

Akustik kabinler, kullanıldığı ortamda içeriden dışarıya ve dışarıdan içeriye ses aktarımının engellenmesine yardımcı olan uygulamalardır. Bu uygulamalar kullanım alanlarına göre farklılık gösterir ve bulunduğu ortamda daha sağlıklı bir çalışma ortamı oluşmasını sağlarlar.

Akustik Kabin Nedir?
Akustik Kabinler Nerelerde Kullanılabilir?

Ses problemlerinin önüne geçerek kaliteli iletişim kurulmasına yardımcı olan kabinler birçok alanda ve çeşitli amaçlar ile kullanılabilir. Bu kabinlerin içerisinde havalandırma sistemleri yer alır ve bu sayede kabinlerin içerisinde temiz hava bulunur. Bu havalandırma sistemi sessiz şekilde çalışarak herhangi bir gürültüye neden olmaz.

Akustik kabinler evde çalışanlar tarafından da sıklıkla tercih edilir. Bu kabinler kişiye özel olarak istenilen boyut ve renkte üretilirler.

Akustik kabinlerin kullanım alanlarını şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Toplantı odaları
  • Fabrikalar
  • Telefon odaları
  • Müzik stüdyoları
  • Ev
  • Ofis
  • İşyeri

Birçok yerde kullanılabilen akustik kabinler çok sesli makinaların sık kullanıldığı fabrikalarda da tercih edilir. Fabrikalarda yer alan bu kabinlere sağır oda ismi verilir. Aynı zamanda ses kayıt işlemi ile uğraşan kişiler tarafından da akustik kabinler tercih edilir.

Amatör ya da hobi olarak müzik işi ile ilgilenen kişiler tarafından ev ortamında kullanılabilecek akustik kabinler tercih edilir. Kişinin istediği ölçülerde üretilen akustik kabinler tek kişilik olabileceği gibi iki ya da üç kişilik de olabilirler.

Sıklıkla tercih edilen akustik kabin modellerinden bir tanesi de portatif ses yalıtımlı kabinlerdir. Bu kabinler; ses kayıt kabini, bateri kabini ya da piyano kabini olmak üzere birçok alanda kullanılabilirler.

Bir diğer akustik kabin modeli ise fabrika içi ses yalıtım kabinleridir. Bu kabinler yüksek sesli makineler ile çalışan fabrikalarda kullanılırlar. Kabinlerin amacı yüksek sese sahip olan makine seslerini izole etmektir. Bu kabinler ile yüksek sese maruz kalan çalışanların daha rahat bir çalışma ortamına sahip olması amaçlanır.

Akustik kabinler ve kullanım alanları hakkında bilgi almak için Akustik Kontrol web sitesini ziyaret edebilirsiniz. https://www.akustikkontrol.com/akustik-kabin/

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!