akustik-sungerler

Akustik Sünger ile Ses Yalıtımı 

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Akustik sünger, ses yalıtım süngeri olarak da isimlendirilen ses yalıtım uygulamalarından bir tanesidir. Bu ses yalıtım uygulamaları ev ve işyerleri gibi birçok alanda bulunan yüksek seslerin azaltılması için kullanılırlar. Akustik sünger ile ses yalıtımı sağlanması süngerlerin emici özelliğe sahip olması sayesinde gerçekleşir.

Akustik süngerler kendi içerisinde birçok farklı modele ayrılırlar. Akustik süngerlerin birçok çeşide sahip olmasının nedeni ise süngerlerin kullanım alanlarının gösterdiği çeşitlilikltir.

Akustik süngerleri birbirinden ayıran bazı özellikleri bulunur. bu özelliklerin başında ise süngerlerin uygulanma şekilleri gelir. Kimi akustik sünger modelleri kendiliğinden bir yapışkana sahiptir ve bu süngerleri uygularken ayrı bir yapıştırıcıya ihtiyaç duyulmaz. Aynı zamanda kendinden yapışkanlı akustik süngerlerin uygulanması hem daha kolay hem de kısa sürede gerçekleşir.

Akustik süngerlerin bir diğer modeli ise özel bir yapıştırıcı ile uygulanan modellerdir. Bu modelleri uygulayabilmek için süngerlere özel üretilen yapıştırıcılara ihtiyaç duyulur. Yapıştırıcı kullanılarak uygulanan akustik süngerler kişilerin daha çok vakitlerini alabilecekleri gibi bir uzmana ihtiyaç duymalarına da neden olabilir.

Kullanımı kolay olan ve birçok kişi tarafından sıkça tercih edilen akustik süngerlerin en beğenilen modelleri arasında yumurta süngerler ve yanmaz süngerler bulunur. Kişilerin akustik süngerleri tercih etmelerinin bir başka ve en sevilen nedeni ise akustik süngerlerin uygulandıkları alanda dekoratif bir görünüm yaratabilmeleridir.

Akustik Süngerlerin Kullanım Alanları

Akustik sünger, yankı probleminin giderilmesine yardımcı olan ve yalıtım sağlayan ses emici bir malzemedir. Bu ürün, ortamın akustiğini düzenleyerek daha sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturulmasında yardımcı olur.

Akustik sünger işlemi uygulanırken öncelikle ses yalıtımı uygulanmak istenen ortamın akustik özellikleri belirlenir ve daha sonra uzmanlar eşliğinde sorunlar tespit edilir. Bu tespit aşamasından sonra ise gereken çözümler belirlenir ve ses yalıtımı uygulama aşamasına geçilir.

Kaliteli bir ses yalıtımına ihtiyaç duyan kişilerin ilk tercihi olan akustik süngerlerin kullanım alanları oldukça geniştir. Bu sayede kişiler ihtiyaçları olan her alanda bu ses yalıtım uygulamasını rahatlıkla kullanabilirler.

Akustik süngerlerin kullanıldığı alanlar arasında;

  • Hastane odaları
  • Klima kabinleri
  • Tiyatro
  • Konferans Salonu
  • Sinema
  • MR odası
  • Jeneratör kabini

gibi çeşitli mekanlar sayılabilir. Akustik süngerler bu alanlarda kullanılarak rahatsızlık veren seslerinin yalıtılmasını sağlar ve bu seslerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Bu uygulama sayesinde Akustik sünger kullanılan ortam daha konforlu ve sağlıklı hale gelir.

Akustik Sünger Çeşitleri

Akustik sünger, yüksek ses seviyesinin rahatsızlık verdiği yaşam alanlarında gürültünün azaltılması için kullanılan bir ses yalıtım uygulamasıdır. Bu ürün; komşu evlerden gelen gürültüleri, büyük iş yerlerinde bulunan makine seslerini ve daha birçok yüksek ses seviyesini engellemek amacı ile üretilir.

Günümüzde komşu evlerden yayılan sesler kişiler için günlük hayattaki en önemli problemlerden biridir. Bu problemin başladığı yerde ise devreye akustik süngerler girer. Akustik süngerler bu problemlerin artması ile beraber gün geçtikçe daha çok talep edilmektedir. Akustik süngerler kullanım alanlarına göre çeşitlilik gösterirler.

İstenmeyen seslerin engellenmesinde tercih edilen ve kullanışlı özellikleri ile kullanıcılar tarafından beğeni toplayan akustik süngerlerin çeşitleri ise başlıca şu şekildedir;

Akustik Labirent Sünger: Son zamanlarda oldukça revaçta olan ve sıklıkla tercih edilen akustik sünger çeşitlerinden bir tanesi Akustik labirent süngerlerdir. Bu sünger çeşidinin yüzey alanı fazladır ve bu durum uygulamanın etkili sonuç vermesini sağlar. Aynı zamanda bu sünger çeşidi dekoratif olarak da kullanılarak bulunduğu ortama estetik bir görünüm katar.

Akustik Yumurta Sünger: Ses yalıtım uygulamaları arasında en çok bilinen ve tercih edilen uygulamalardan bir tanesi de Akustik yumurta süngerlerdir. Bu süngerler, yumurta kabı görünümünde bulunurlar ve girinti çıkıntılara sahiptirler. Yüzey alanının artırılmasına yardımcı olan bu süngger çeşidi dayanıklı olması sayesinde sıklıkla tercih edilir. Duvarın dış tabakasına uygulanan bu sünger çeşidi stüdyo, toplantı salonu gibi alanlarda rahatlıkla kullanılabilir.

Akustik Piramit Sünger: Sünger çeşitleri arasında bulunan bir diğer model olan Akustik piramit sünger çıkıntılı üçgenler şeklinde üretilir. Bu sünger, duvarın görünen kısmına uygulanır ve yüzey alanı ne kadar fazla olursa uygulamadan alınan verim de o kadar fazla olur.

Akustik Düz Sünger: Bu sünger çeşidi inşa sürecinde kullanılır ve düz yapısı sayesinde kullanıldığı ortamda herhangi bir görüntü problemine neden olmaz.

Renkli Akustik Sünger: Bu sünger çeşidinde tasarım ön plandadır ve kişinin istediği renkte üretilir. Artırılmış akustik emilim özelliğine sahip olan bu sünger çeşidi dekoratif görünümü sayesinde sıklıkla tercih edilir.

Akustik Sünger Fiyatları

Günümüzde teknoloji durdurulamaz bir şekilde gelişir. Teknolojinin gelişmesi ise ses yalıtım uygulamalarının da gelişmesine neden olur. Günden güne gelişen ve değişen ses yalıtım uygulamaları ise kişilerin gürültü problemini en sağlıklı şekilde çözmeyi amaçlar. Akustik süngerlerde bu amaçla üretilen ses yalıtım uygulamalarından bir tanesidir.

Akustik süngerler her bütçeye uygun fiyat aralıklarında bulunur. Bu sayede kaliteli bir ses yalıtımına sahip olan her kişi kolaylıkla akustik süngerlere erişim sağlayabilir. Akustik süngerlerin fiyatları bazı özelliklere göre belirlenir. Bu özellikler arasında ise ürünün modeli, boyutu, kalınlığı ve rengi gibi çeşitli detaylar yer alır.

Akustik sünger çeşitleri kişiye özel olarak istenilen renk, boyut ve kalınlıkta üretilir.

Bu süngerler yanmaz malzemeden imal edilerek olası kazaların önlenmesine yardımcı olur. Farklı renklerde üretilebilen sünger çeşitleri sayesinde kullanılan ortamda dekoratif bir görünüm yakalamak mümkündür. Eğer siz de yaşam alanınızda hem estetik hem de kullanışlı bir ses yalıtım uygulamasına ihtiyaç duyuyorsanız akustik süngerlerden rahatlıkla faydalanabilirsiniz.  Daha fazla bilgi için https://www.akustikkontrol.com/ sitesini ziyaret ederek akustik süngerlere göz atabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!