featured

Alan Tasarrufu Sağlayan Akıllı Mobilyalar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mobilyalarımızı evimizin içerisine yerleştirirken alan problemi yaşayabiliyor ve çoğu eşyanın boşta kalma kaygısını yaşıyor olabilirsiniz. Alan tasarrufu sağlayan Akıllı mobilyalar sayesinde bu tür problemler yaşamayacak ve gizlenebilir eşyalar sayesinde daha şık görünüme sahip bir ev düzeni oluşturabileceksiniz. Tasarımcıların geliştirdiği ve birbirinden harika birkaç örnekle sizlere bugün akıllı mobilyaların tanıtımını yapmak istedik.

Günlük hayatımızda kullandığımız bazı eşyalarla işe yarayacak olan bir takım eşyaları birleştirerek iki farklı eşyayı tek mobilyada toplamayı başarabilen mühendis düşünürler. Bu tarz eşyalar ile ilgimizi cezbetmeyi başarıyor ve oldukça faydalı işler çıkartıyorlar diyebiliriz.

Masa, sandalye, televizyon konsolu ve pencere gibi birçok çeşitli eşyanın bu tarz yeni nesil akıllı mobilyalar olarak tasarlandığını ve oldukça da tutulduğunu biliyor muydunuz? Gelecek nesillerin tercih edeceği tarzda eşyalardan oluşan listemizi aşağıda sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarz eşyaları almak isteyebilir veya kendiniz tasarlayarak bir fikir üretebilirsiniz.

Akıllı Kumar Masası (Nexus 21)

Akıllı eşyalarımızın arasında bulunan bu masayı gelin birlikte inceleyelim. Nexus 21 sıradan bir masa olarak kullanılmanın yanı sıra, düğmeye basıldığında içerisinde bulunan içki konsolu göze çarpmaktadır. Normal bir poker masası olarak tasarlanan ve bardak koyma  yerine kadar düşünülmüş bu masada, elektronik sistemle yukarı doğru hareket eden orta gövdesinde jetonlarınızı içkilerinizi ve kartlarınızı masa içerisinde bulundurarak birçok farklı yere konulması gereken eşyanızı tek bir masa üzerinde tutabiliyorsunuz.

Akıllı Pencere Balkon Sistemi (Bloomframe)

Pencere olarak tasarıma alınmış Bloomframe akıllı mobilya tarzında ise harika bir seçenek sunulmuş diyebiliriz. Balkonu olmayan daireler için oldukça kullanışlı olan bu pencere modelinde, elektronik sistem ile ikiye katlanarak dışa doğru açılan bir yapıya sahiptir. Hollandalı şirketler tarafından tasarıma alınmış bu icat, birçok kişi tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Akıllı Televizyon Konsolu

LCD televizyonlarımızı bağladığımız konsollar artık günümüzde yaygın olarak kullanılan akıllı mobilyalardan oluşmaktadır. Duvara dikdörtgen bir şekilde monte edilmiş bu televizyon konsolunda gördüğünüz gibi basit bir sistem ile daha az bir alanda daha çok eşya barındırabiliyoruz. Kitaplık, içecek dolabı, fotoğraf veya çeşitli eşyalarınızı televizyonun arka kısmına kaldırarak hem güvenli hemde daha az bir alan ile daha pratik çözümler üretilebiliyor.

Uzatılabilir Masa (LG LESMO)

Son olarak paylaşmak istediğimiz bu akıllı masamız oldukça kullanışlı bir hal alabiliyor. 180 santime 180 santim olarak tasarlanmış bu masamız, açılma özelliğine sahip olarak oldukça uzayabiliyor. İtalyan şirket tarafından tasarlanmış bu masanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Fotoğrafta gördüğünüz duvardaki tablo ise masa açıldığında üzerine konularak tam bir yemek masası haline dönüştürülebiliyor. Oldukça başarılı bir çalışma sonucu üretilmiş bu masanın, aynı şirket tarafından yapılmış olan birçok modeline rastlamanız mümkün. İç içe geçmiş sandalyelerinde aralarında bulunduğu bu yemek takımı çok az yer kaplayarak daha da uzatılabiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!