Alo 144

Alo 144 Nedir? Alo 144 Sosyal Yardım Hattı Çalışma Saatleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alo 144 destek ve yardım görmek amaçlı sosyal hizmetler bakanlığı hizmetleri kapsamında ilk akla gelenlerden. Bu numara üzerinden ne gibi yardımlar alınabilir pek çok kişi araştırmaktadır. Peki Alo 144 ne hattı, saatleri nedir ve ücretli midir?

Birçok vatandaş bu hat üzerinden ne gibi yardımlar alabileceğine yönelik bilgi edinmeye çalışmaktadır. Maddi ve manevi yardım konusunda öne çıkan 144 hattı, bu konuda önemli sabit numaralar içerisinde geliyor.

144 Nerenin Numarası?

Büyük küçük pek çok yardıma muhtaç vatandaşın ihtiyaçlarına cevap olan bu 144 hattı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Yardımlar hattıdır. Bu telefon hattını arayarak vatandaşlar ihtiyaç duyduğu konular hakkında bilgilendirme almaktadır.

Alo 144 Ne İşe Yarar?

Alo 144
Alo 144

Sosyal yardım, gıda, kömür, barınma, eğitim yardımı gibi pek çok konu üzerinde yardım alınabilir. Üstelik doğum gibi başka farklı konular hakkında da 144 hattı üzerinden yardım alabilirsiniz. Son yıllarda özellikle eşi vefat etmiş kadınlara yönelik verdiği destekle öne plana çıkmaktadır.

144 Hangi Durumlarda Aranır?

Alo 144 hattı 27 Ekim 2009 tarihinde vatandaşlara sağlıklı bir şekilde hizmet sunabilmek amacıyla kurulmuş bir oluşumdur. Ücretsiz olarak hizmet veren bu yardım hattı, sosyal yardım ihtiyacı olan her vatandaşın sorunlarını dinlemekte ve yardımcı olmaktadır.

144 Ücretsiz mi?

Alo 144 ücretli mi diye endişe ediyorsanız ücretsiz olan bu numarayı gönül rahatlığıyla arayabilirsiniz. Alo 144 Sosyal Yardım Hattı hafta sonu, resmi ve idari tatiller hariç hafta içi 08.00-20:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bu hatta yurt içinden yapılan aramalarda herhangi bir ücret ödemeden ücretsiz bir şekilde destek alınabilir.

144 Sosyal Yardım Kimler Alabilir?

Alo 144

144 yardım hattı son günlerde depremzede vatandaşların ihtiyaçlarına yoğunlaşsa da herkes için gıda, kömür, sağlık, eğitim, barınma, doğum ve eşi vefat etmiş olan kadınlara destek vererek eksik ve ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu gibi konularda sorun yaşayan tüm vatandaşlar bu hattı arayarak bilgilendirme alabilirler.

Sosyal Yardım Şartları Nelerdir?

Sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar arasında sosyal yardımı genellikle hane içinde kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin 1/3 kadar veya altında olması gerekiyor. Aşağıdaki şartları sağlıyorsanız ve düşük gelirliyseniz 144 telefon hattıyla iletişime geçerek sosyal yardım başvurusunda bulunabilirsiniz. İşte başvuru şartları:

  • Yurtiçinde ikamet etmek,
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Adres gizliliği kararının olmaması,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Son iki haftadır hane içerisinde bulunan birinin sosyal yardım başvurusunda bulunmamış olması gerekmektedir.

Alo 144 Çalışma Saatleri Nelerdir?

Maddi ve manevi her durumda yardım sağladığı için Alo 144 sosyal yardım hattı çalışma saatleri 7/24 olarak sürdürülmektedir. Herhangi bir konuda yardım istendiğinizde ilgili konular üzerinden 144 hattıyla iletişime geçebilir, günün 24 saati boyunca arayabilir ya da sms atabilirsiniz.

Alo 144 Hangi Saatlerde Aktif Olarak Çalışır?

Alo 144

144 hattı maddi ve manevi açıdan her yardım sağlayabilen bir hizmet verdiği için arama saatleri 7 gün 24 saat olarak belirlenmiştir. Hizmet alma anlamında Alo 144 kaça kadar açık diyorsanız da özel günler hariç hafta içi her gün 08.00-20:00 saatleri arasında rahatlıkla beklentilerine karşılık bulabilirsiniz.

144 Whatsapp Hattı Var mı?

Alo 144 Whatsapp numarası bulunmamaktadır. Ama endişelenmeyin, 24 saat boyunca arayarak ya da Alo 144 sms kısmını tercih ederek rahatlıkla iletişim sağlayabilirsiniz.

144 Mesaj Atma İşlemi Nasıl Yapılır?

Hizmetlerin etkin verilebilmesi için tüm mobil ve sabit telefon operatörleri ile iletişim kurularak vatandaşların Alo 144 hattına ücretsiz mesaj göndermesi sağlanmaktadır. Özellikle işitme ve konuşma engelli vatandaşlar ad soy ad, T.C kimlik numarası ve taleplerini içeren mesajlarını 144 numarasına iletebilmekte, istekler ve ihtiyaçlar ilgili personel tarafından değerlendirilerek telefon veya sms ile geri dönüş yapılarak bilgi verilmektedir.

144 Sosyal Yardım 1000 TL Başvurusu Nasıl Yapılır?

144 sosyal yardım hattı sosyal yardım kapsamında birçok aileye 1.100 TL ödeme gerçekleşmiştir. Konu hakkında 144 hattını arayarak bilgi alabilirsiniz. Yardım başvurusunu e-devlet sisteminden yapabilirsiniz. Başvurusunu e-devlet üzerinden gerçekleştirdiğiniz yardım talebinizi 144 hattını arayarak oluşturabilirsiniz.

AFAD ve 144 Ortak Çalışması Depremzedelere Umut Oluyor!

Depremlerden etkilenen bölgeye kamyonlarıyla ayni yardım gönderen AFAD; gıda, kıyafet, ısıtıcı ve soba gibi gönderilen ayni yardımları koordine etmek amacıyla 144 hattıyla yoğun mesai yürütüyor. OHAL süresince AFAD koordinasyonunda gerek bireysel gerekse kişi ve kuruluşların yapacakları ayni yardımları ve bağışların deprem bölgesindeki yönlendirme hizmetini, merkezi Aydın’da bulunan 144 hattı sağlıyor.

Şubat ayında gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen bölgelere ulaştırılacak ayni yardımları koordine etmek amacıyla tahsis edilen 144 hattının çalışanları, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek ve ayni yardımların idaresi amacıyla yoğun mesai harcıyor. Ayni yardımları hedef depolara yönlendiriyor.

Alo 144 Depremzedelere Büyük Destek Sağlıyor

Depremzede ihtiyaçları için seçilmiş, yardım yapmak ve yardım almak isteyenlerin telefonlarını cevaplayan çağrı merkezinin 85 çalışanı, depremden bu yana yoğun bir şekilde hizmet vermekte. Sosyal yardımlaşma hattı Alo 144 ayni yardım yapmak isteyen kişi ve kurumların yapacakları yardımları hedef depolara yönlendirme hizmetini ve ayni bağışların deprem bölgesine ulaşmasını sağlıyor.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!