ankara-ozel-yurt

Erkekler İçin Ankara Özel Yurt Seçme Rehberi 2023

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ankara özel yurt konusunda öğrenciler için oldukça avantajlı bir şehirdir. Üniversite sayısının fazla olması sebebiyle pek çok yurt bulunmaktadır. Ankara yurtları farklı koşullarda ve özelliklerde çeşitlilik gösterir. Hem Ankara kız öğrenci yurtları hem de Ankara erkek öğrenci yurtları, Ankara’da üniversite kazanan pek çok öğrencinin araştırma konusudur.

Ankara Özel Yurt Seçme Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

ankara-ozel-yurt
Ankara Özel Yurt

Üniversiteyi evlerinin bulunduğu yerden farklı bir şehirde okuyacak olan öğrencilerin en büyük sorunu genelde yurt sorunu olmaktadır. Öğrenciler çoğunlukla devlet yurdu ya da özel yurtlarda kalmaktadır. Ancak Ankara erkek öğrenci yurtları KYK herkese çıkmadığından dolayı özel yurt, öğrenciler için neredeyse zorunlu hale gelmiştir. Bunun dışında Ankara erkek apart konusunda da zengindir.

Ankara, yurt konusunda pek çok seçenek barındıran bir şehirdir. Ankara özel yurt erkek için İdeal Yurtları iki erkek yurduna sahiptir. Ankara özel yurt kadın kapsamında da İdeal Yurtları yine iki şubeye sahiptir. Yani toplamda İdeal Yurtları Ankara’da dört tanedir.

Öğrenci dışında Ankara’da memurların kalabileceği yurtlar ve Ankara’da çalışan bayanlar için yurt seçenekleri de mevcut durumda. Ancak insanların özel yurt seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini bilmeye ihtiyaçları olabiliyor. İşte bu noktada Ankara erkek yurtları ve Açları Olayurtları seçilirken dikkat edilmesi gerekenler!

1 – Özel Yurt İle Okul Birbirine Yakın mı?

Öğrenciler her gün okula gidip geleceklerinden ve Ankara’nın büyük bir şehir olması açısından yurtların konumu oldukça önemli hale gelmiştir. Özel yurt ile gidilen okulun birbirine yakın olması öğrenci açısından büyük avantaj sağlar. İdeal Yurtları genellikle tüm üniversitelere uygun mesafeli şubelere sahip bir firma olmasıyla bilinir.

Okula yakınlığı dışında sosyal hayat için de merkezi bir yerde olması ya da ulaşım araçlarına olabildiğince yakın olması öğrencileri rahatlatan diğer bir unsurdur. Aynı zamanda yurdun konumuna bakarken güvenlik konusu da ihmal edilmemelidir. Öğrencilerin, tehlikeli olan yerlerden olabildiğince uzak kalmaları gerekir.

ankara-ozel-yurt

2 – Ankara Özel Yurt Tek Kişilik Kalma İmkanı Var mı?

Özel yurtlarda öğrencilerin en çok önem verdiği diğer bir konu odada kalan kişi sayısı olmaktadır. Ankara özel yurt fiyatları düşünüldüğünde odada kalacak öğrenci sayısı azaldıkça fiyat artış göstermektedir. Ancak bu noktada öğrencinin istek ve beklentileri devreye girer. Toplu bir yaşama sıcak bakıldığı takdirde daha fazla kişi bir arada kalınabilir.

Ancak tek başına kalınmak istendiğinde, kalabalık ortamlara sıcak bakılmadığında özel yurtların öğrencilere tek kişi kalma imkanı sunması gerekmektedir. Bu doğrultuda özel yurt koşulları araştırılmalı ve bu imkanın sağlanıp sağlanmadığı konusunda bilgi alınmalıdır. İdeal Yurtları Ankara özel yurt erkek tek kişilik imkanı sunan yurtlardan biridir. Hatta bazı İdeal Yurtları öğrencilere özel banyoya bile sahiptir.

3 – Özel Yurtların Yemek Olanakları Nasıl?

Öğrenciler için barınmanın yanı sıra yeme içme de büyük bir ihtiyaçtır. Sıcak, taze ev yemekleri yemek büyük bir konfor olmaktadır. Bu imkanı sağlayan bazı özel yurt seçenekleri mevcuttur. Ev yemekleri imkanının sağlanması ile öğrenciler bazı özel yurtlarda ev konforu hissetmenin yanında aile sıcaklığını da bulabiliyorlar.

Kahvaltının açık büfe olması, akşam yemeğinde farklı çeşitte yemeklerin bulunması, hızlı yiyecekler için kantin imkanı bulunması gibi şartların, yurtları öğrenciler için daha cazip hale getirdiği bir gerçektir. Akşam yemekleri bazı yurtlarda aylık ücretlere bağlı olabilir.

ankara-ozel-yurt

Bunun yanı sıra temizlik konusu da önemli bir husustur. Temizliğin günlük yapılıp yapılmaması, ne derecede yapıldığı yurtlara göre değişiklik gösterir. Özel yurt seçerken bu koşullar da göz önünde bulundurulmalıdır. Odanın, banyonun ve tuvaletin kat görevlileri tarafından aksatılmadan yapılması ve nevresimlerin düzenli olarak değiştirilmesi temizlik konusunda önemli noktalardır.

4 – Özel Yurtlarda Ders Çalışma Ortamları Verimli mi?

Öğrenciler özellikle vize ve final dönemlerinde sessiz bir yer bulmakta zorlanmaktadır. Öğrencilerin bu dönemlerde en önemli ihtiyaçları kalabalıktan uzak, sakin ve gürültüsüz bir ortamdır. Herkes odada, arkadaşları yanındayken rahatlıkla ders çalışamayabilir. Bu sebeple yurtta ders çalışmak için uygun bir odası olup olmadığını araştırmakta fayda var.

5 – Özel Yurtların Sağladığı Sosyal Etkinlikler Var mı?

Okul yılları boyunca yurtta kalınacağı düşünüldüğünde barınma, yeme içme, güvenlik, temizlik kadar sosyal etkinlikler de önemlidir. Özel yurt araştırırken yurtların sağladığı sosyal etkinliklere bakmak da gerekebilir. Bazı yurtların sağladığı imkanlar arasında televizyon, oyun odası, öğrencilerin eğlenebilmeleri için ortak sosyal alanlar bulunur.

Bunların yanında piknikler, il içi ve il dışı gezi imkanları, halı sahada maçlar, seminerler, konferanslar, spor salonu imkanları gibi zengin sosyal etkinlikler sağlayan yurtlar bulmak da mümkündür. İdeal Yurtları da öğrenciler için yeni insanlarla tanışmalarına ve eğlenceli vakit geçirmelerine yönelik sosyal etkinlikler düzenlemektedir.

6 – Özel Yurt Ücretlerine İnternet Dahil mi?

Günümüzde en önemli ihtiyaçların başında internet sayılabilir.  Bu sebeple yurtlar için internet hizmeti sunmak kaçınılmaz hale geldi. Ankara erkek yurt fiyatları belirlenirken, yurtların çoğunda öğrenciler için sınırsız internet hizmeti fiyata dahil edilir. Ancak İnternet donanımının iyi olması ve internetin hızının yüksek olması da gereklidir.

ankara-ozel-yurt

Ankara Özel Yurt Fiyatları 2023 Ne Kadar?

Ankara erkek öğrenci yurtları için fiyat konusunda gün geçtikçe değişiklik olmaktadır. Genel olarak Ankara özel yurt fiyatları erkek için sabit bir fiyattan bahsetmek mümkün değildir. Ayrıca tüm özel yurtlar için genelleme yapılamamaktadır.

Yurtların sağladığı imkanlar, odalarda kalan kişi sayısı, yemek imkanı sağlanması, güvenlik gibi durumlarla fiyatlar oldukça değişkenlik göstermektedir.  Bunun yanında Ankara yarı özel yurt fiyatları da farklılık gösterir. Bu noktada fiyatları, verilen hizmetlerle beraber düşünmek daha önemlidir.

Ankara özel yurt fiyatları ne kadar olduğu, yurdun bulunduğu ilçeye göre de önemli bir fark yaratmaktadır. Ankara en pahalı yurt konusunda Çankaya öne çıkabilir. Ankara özel yurtlar ve fiyatları konusunda araştırma yaparken önceden o yurtta kalmış olan kişilerden Ankara yurt tavsiyesi alınabilir. Ankara özel yurt fiyatları ekşi yorumlarında, önceden kalmış kişilerin yorumları bulunabilir.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!