featured

Annelik Estetiği Nedir | Gebelik Sonrası Estetik Cerrahi Mommy Makeover Ameliyatı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Annelik estetiği, gebelik sonrası estetik cerrahi anlamına geliyor. Çünkü gebelik ve emzirme dönemi, kadınların bedenlerinde büyük değişikliklere yol açıyor. Özellikle de karın bölgesi ile göğüs bölgesi, gebelikte en çok etkilenen bölgeler. Olumsuz etkilerin giderilmesi de annelik estetiği ile mümkün. Peki, annelik estetiği nedir, annelik estetiği yaptıranlar ne gibi değişiklikler yaşıyor, annelik estetiği fiyatları ne kadar? Bu yazımızda tumbu sorulara cevap verecek, gebelik sonrası estetik cerrahi hakkında bilinmesi gerekenleri anlatacağız.

Annelik Estetiği Nedir ? Mommy Makeover Nedir?

Yeni bir kavram olarak annelik estetiği nedir; gebelik döneminde ve sonrasında vücutta yaşanan fiziksel olumsuzlukların ortadan kaldırılması amacıyla uygulanan estetik cerrahidir. Mommy makeover ameliyatı adıyla da bilinen bu operasyonda amaç; bir dizi ameliyata gerek duyulmadan tek seferde kadın fiziğini hamilelik öncesindeki görünüme kavuşturmaktır. Kısacası; gebelik sonrası estetik cerrahi kapsamında annelik estetiğinde paket uygulama yapılmakta, tek seferde vücut sağlıklı görünüme kavuşturulmaktadır.

Annelik Estetiğinde Müdahale Edilen Bölgeler

Annelik estetiğinde emzirme döneminin dezavantajı olan göğüs sarkması, kalça ve karın bölgesinde oluşan yağlar, gebelik döneminde kilo alımına bağlı gelişen çatlaklar ele alınmakta ve bu sorunlara estetik cerrahi ile müdahale edilmektedir.

Karın germe, göğüs dikleştirme, liposuction gibi estetik operasyonlar annelik estetiği paketi kapsamındadır. Bu estetik operasyonlar dışında, gereksinim ve ihtiyaçlara göre paketin kapsamı genişletilebilmektedir.

Kimler Annelik Estetiği Olabilir? Gebelik Sonrası Estetik Cerrahi Ne Zaman Uygulanabilir?

Vücudun hamilelik sonrasında fit bir görünüme kavuşabilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan estetik operasyonlar için doğumun üzerinden minimum 6 ay geçmesi gerekmektedir. Ayrıca bebeğin de sütten kesilmiş olması şartı aranmaktadır. Annelik estetiğinin uygulanabilmesi için sağlanması gereken diğer koşullar şunlardır:

Annenin, ameliyata engel olacak bir sağlık sorununun bulunmamasıAnestezi almayı engelleyecek sağlık sorunlarının olmamasıDüzenli kullanılan ilaçlar varsa, operasyona engel teşkil etmemesiSigara ve alkol gibi alışkanlıkların iyileşme sürecini olumsuz etkilememesi için operasyondan 3 hafta önce bırakılmış olması

Annelik Estetiği Kapsamında Kullanılan Teknikler Nelerdir?

Gebelik sonrası estetik cerrahi operasyonları ihtiyaçlara göre farklılaşmaktadır ancak temel olarak meme büyütme ve dikleştirme, liposuction, karın germe ve labioplasti tekniklerine sık başvurulmaktadır.

1 – Gebelik Sonrası Estetik Cerrahi Tekniklerinden Meme Büyütme ve Dikleştirme

YouTube video

Annelik estetiği içinde en sık başvurulan estetik operasyon; meme dikleştirme ve meme büyütme. Çünkü emzirme dönemi sonrasında meme küçülmeye, sarkmaya başlar ve sağlıksız bir görünüm ortaya çıkabilir. Protez meme uygulaması veya yumuşak doku müdahalesi sonrasında anneler doğal ve sağlıklı göğüs görünümüne sahip olur. 

2 – Hamilelik Sonrası Karın Germe Ameliyatı

YouTube video

Karın germe ameliyatı, gebelik dönemi sonrasında karın bölgesinde oluşan sarkmaların giderilmesi ve daha sıkı bir karın görünümüne sahip olunması için başvurulan bir estetik operasyondur. Annelik estetiği kapsamında karın germe ameliyatı neredeyse vazgeçilmezdir.

3 – Gebelik Sonrası Liposuction

YouTube video

Gebelik sonrası liposuction uygulaması yani yağ alma işlemi, annelik estetiğinde karın germe ameliyatının öncesinde yapılmaktadır. Kadınların daha formda olmasını sağlayan bu estetik müdahale yalnızca karın bölgesine değil; kol, basen ve sırt bölgesine de yapılabilmektedir.

4 – Doğum Sonrası Labioplasti Operasyonu

YouTube video

Doğum esnasında gevşeyen iç vajinanın dudakları çoğu kadın için istenmeyen bir durumdur ve rahatsız edicidir. Kötü bir görünüme neden olmasının yanı sıra bu durum, hassas olan dokunun olumsuz etkilenmesine de yol açmaktadır ve bu nedenle labioplasti operasyonuna başvurulmaktadır. Labioplasti ameliyatında amaç; gevşeyen iç vajina dudaklarının küçülmesinin sağlanmasıdır.

Annelik Estetiği Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Annelik estetiğinin amacı; gebelik ve sonrasındaki dönemde vücutta yaşanan olumsuz fiziksel değişimin izlerini silmek, kadınları eski sağlıklı ve fit görünümlerine kavuşturmaktır. Sağlıksal açıdan engeli bulunmayan her anne bu operasyon dizisine başvurabilmektedir ancak yeniden hamile kalmayı düşünen kişiler gebelik sonrası estetik cerrahi için aceleci davranmamalı.

Eğer hamilelik sonrası estetik olmayı düşünüyorsanız bilmelisiniz ki; yeniden hamile kalmanız durumunda yeniden operasyon ihtiyacı hissedebilirsiniz. Bu nedenle annelik estetiğini olmaya en uygun olan kişiler, yeniden hamilelik planlamayan kişilerdir.

1 – Karın Germe Ameliyatı Gebelik Sonrası Kilo Verme Yöntemi Değildir

Anne estetiği kapsamında da uygulanan karın germe ameliyatı ve liposuction, hamilelik sonrasında kilo vermeyi sağlamak amacıyla başvurulabilecek olan bir yöntem değildir. En sağlıklı olanı, sağlıklı diyet ve spor ile kilo vermektir. Zaten karın germe ameliyatının amacı; sarkan karın  bölgesini toparlamaktır. Liposuction da inatçı bölgesel yağlardan arındırılması sağlamaktadır. Liposuction ve karın germe ameliyatı, doğal kilo verme yolları tüketildikten sonra başvurulması gereken cerrahi operasyonlardır.

2 – Annelik Estetiği İyileşme Süreci Kısa Sürüyor

Anne estetiği operasyonların hepsi genel anestezi ile gerçekleştiriliyor. Bu paket operasyonun en büyük avantajı ise tek seferde tüm cerrahi müdahalelerin yapılması ve iyileşme sürecinin de kısa sürmesi. Genel olarak anne estetiği sonrasında bir kaç saat içinde hastaneden taburcu olunuyor. Kısa bir süre dinlenme evresinden sonra da kişiler yani yaklaşık bir hafta sonra normal yaşamlarına geri dönebiliyor.

3 – Annelik Estetiği Yaptıranlar Memnun Kalıyor | Anne Estetiği Kadınlar Kulübü Yorumları

Gebelik sonrası estetik cerrahi yöntemlerine başvuran kişiler genel olarak memnun kalıyor. Çünkü tek bir genel anesteziyle ve tek bir günde tüm fiziki deformasyonlardan kurtulma sağlanıyor. Fiziki açıdan iyilik kazanıldığı gibi psikolojik açıdan da bu operasyon sayesinde iyileşme sağlanıyor. Doğum sonrasında fit görünümünü kaybettiği için psikolojik rahatsızlık duyan kadınlar, gebelik sonrası estetik cerrahi sayesinde motivasyon sağlıyor. Annelik estetiği nedir, annelik estetiğini yaptıranlar memnun mu araştırması yapıldığında da olumlu sonuçlarla karşılaşılıyor.

4 – Annelik Estetiği Mersin, İstanbul, İzmir ve Pek Çok İlde Yoğun İlgi Görüyor

Annelik estetiğinin uygulandığı ve yoğun ilgi gördüğü illerin başında İstanbul, İzmir ve Mersin geliyor. Başta büyükşehirler olmak üzere pek çok ilde, pek çok hastanede bu operasyon dizisi gerçekleştiriliyor. Ancak başarılı sonuçlar için en doğru estetik cerrahın tercih edilmesi gerekli.

5 – Mommy Makeover Ameliyatı Kadınlara Özgüven Veriyor

Çoğu kadın gebelik sonrasında vücudundaki değişimlerden oldukça rahatsız. Alınan kiloların inatçı olması, kilo verilse bile bölgesel yağlanmaların yaşanması ve sarkıklık meydana gelmesi, göğüslerin küçülmesi ve sarkması depresyon nedeni bile olabiliyor. Bu noktada mommy makeover ameliyatı kurtarıcı oluyor. Mommy makeover ameliyatı sonrasında eski ve sağlıklı görünümlerine kavuşan kadınlar, kendilerini daha mutlu hissediyor ve özgüvenlerini geri kazanıyor.

Annelik Estetiği Fiyatları 2021

Her estetik operasyonda olduğu gibi anne estetiği operasyonlarının fiyatı da farklılık gösteriyor. Annelik estetiği fiyatları hem sağlık kuruluşunun, doktorun fiyat politikasına göre hem de pakette yer alan operasyonların türüne göre değişim gösteriyor. Kısacası; paketin içine dahil edilen estetik operasyonlar fazlalaştıkça fiyat da artış gösteriyor. Örneğin; paket içine ayrıca 360 Body fit ameliyatı eklenmesi, fiyatın artmasına neden olacaktır. Annelik estetiği fiyatları hakkında en net bilgi; estetik cerrah ile yapılacak olan fiziki muayene sonrasında tam olarak belirlenebiliyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!