Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avşa adası nasıl bir yer? Avşa adası 2024 yılının tatil sektöründe en çok ilgi görecek yeri gibi görünüyor. Yerli ve yabancı turistin yakın markajına aldığı Avşa Adası nerede? Avşa Adası nasıl bir yer? Avşa adasına tatile gidilir mi? Detaylar için yazımızı okumaya devam etmelisiniz.

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Nerede?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?
Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Avşa adası nerede diyerek başlayalım. Avşa adası Marmara denizinin 3 adasından bir tanesidir. Balıkesir iline bağlı olan bu yer Ege bölgesi ile Marmara’nın arasında kalır. Yaz turizminde milyonlarca turisti kendisine çeken Avşa adası nasıl bir yer diyenlere harika bir tatil beldesi olduğunu söyleyebiliriz.

1- Avşa Adası Tatil İçin Nasıl Bir Yer? Avşa Adası’na Nasıl Gidilir?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Avşa adası nasıl bir yer ve burada tatil yapılır mı? Avşa adası tatil için elbette elverişli bir yerdir. Özellikle sakin bir tatil beldesi, doğa ile baş başa bir yer arayışında olanlar için ilk tercih burası olmalıdır.

Bilindiği üzere ülkemizde tatil denildiğinde akla ilk olarak Antalya, İzmir ve Muğla tarafları geliyor. Bu yerler çok güzel tatil bölgeleri olsa da yaz aylarında aşırı kalabalık bir ortam oluşuyor. Bu anlamda daha sakin ve huzurlu yer arayışında olan herkesin tercih edebileceği ilk yer kuşkusuz Avşa adası olmalıdır.

Avşa adası nasıl bir yer, güzel mi? Hem tatil yapıp huzuru kucaklayabileceğiniz bu yer, sakinlik anlamında da beklentinizi karşılayabilecektir. Avşa adası Balıkesir iline yaklaşık 150 km mesafede bulunmaktadır. Araba ile gidiş son derece kolaydır. Ancak şehirden bölgeye ulaşım sağlayacağınız toplu taşıma araçları da bulunmaktadır.

Türkiye’nin bilinmeyen tatil yerleri nereler biliyor musunuz? Bu yerler için yazımıza göz atmayı unutmayın!

2- Avşa Adası’nda Neler Yapılır? Avşa Adası’nda Gezilecek Yerler Nereler?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Tatil için revaçta yerlerden biri olan Avşa adası nasıl bir yer? Avşa adasına giderseniz yalnızca deniz tatili yapmanız doğru olmayacaktır. Çünkü bölgede gezip görebileceğiniz ve tarihini koklayabileceğiniz onlarca farklı yer bulunuyor. Bunlardan ilki Yiğitler köyü diyebiliriz.

Bu köy Rum yapıları ile oldukça farklı bir atmosferi ayağınıza getiriyor. Popüler, sakin ve huzurlu bir ortamı bulunan Avşa adası, denize sıfır bir konumda bulunuyor. Hem deniz tatili yapıp hem de bölgedeki huzur dolu sokaklardaki anılarınızı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Türkeli koyu bölgenin en otantik bölümü diyebileceğimiz bir yerdir. Yine Rumların esintilerini görebileceğiniz bu bölgede balıkçılık ile ilgilenen kişilerin küçük kayıkları bulunuyor. Dilerseniz bu küçük kayıklarda keyifli geziler yapabilirsiniz.

Bunun yanı sıra denize girebileceğiniz alabildiğine kum plajları bulunan Mavi koy, Çınar koyu, Kadınlar plajı, Kumtur mutlaka gezilmelidir. Avşa adası nasıl bir yer merak edenlerin bölgedeki Manastırı görmesi gereklidir. Hagios Georgos Manastırı iskeleye yaklaşık 5 dakika mesafededir.

80 ayrı odası bulunan bu yapı görenleri adeta hayrete düşürüyor. Güzelliği ile büyük beğeni toplayan bu manastır içerisinde bulunan kalıntılar ile geçmiş dönemlere bir ayna tutuyor. Bölgenin barlar sokağı ve şarap fabrikalarının da çok popüler olduğunun altını çizelim.

3- Avşa Adası’nda Ne Yenir? Avşa Adası Neyi Meşhur?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Peki, Avşa adasına gidip ne yemeliyim? Burada çok sayıda şarap fabrikası bulunduğundan damak tadınıza mutlaka uyan bir şarap bulabilirsiniz. Şarap sevenlerin bunu muhakkak tatması tavsiye edilmektedir. Burada normal yapılanın aksine mantı kızartılarak çıtır formda yapılmaktadır.

Çıtır mantı bölgenin en popüler lezzetleri arasındadır. Burada taze balık bulmak oldukça kolay olduğundan balık lokantalarına giderek güzel bir akşam yemeği yeme fırsatı bulabilirsiniz. Balıkesir’in Susurluk ayranın çok meşhur olduğunu bilenleriniz bilir.

Avşa adasında da Susurluk ayranını tadabileceğiniz pek çok yer bulunuyor. Dilerseniz bir tost ve ayran menüsü yapabilir, Balıkesir’in meşhur ayranı ile tanışabilirsiniz. Yine bölgenin meşhur lezzetleri olan höşmerim, Sura, kaymaklım ve lor tatlısını tatmayı ihmal etmemelisiniz.

4- Avşa Adası’na Gidenlerin Yorumları Nasıl? Avşa Adası Nasıl Bir Yer?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Avşa adası nasıl bir yer merak edenler ilk olarak bölgeye gidenlerin yorumlarını merak ediyor. Yorumlarda bulunan hemen herkesin Avşa adasından çok memnun ayrıldıklarını görüyoruz.

Yorumların tamamı bölgenin sakin ve huzurlu olduğunu, denizinin tatil için çok uygun olduğunu belirtiyor. Avşa adası hem doğası ile hem de denizi ile tatilcileri büyülemeye yetiyor.

5- Avşa Adası Suyu Temiz mi? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Avşa adasının suyu oldukça temizdir. Neredeyse tüm koylarının mavi bayraklı plajlara sahip olduğunun altı çizilmelidir. Yerli ve yabancı turist sayısı diğer tatil beldelerine göre az olduğundan, temiz kalmayı başarabilmiştir. Bu anlamda Avşa adası nasıl bir yer diyenler güvenle tercih edebilecektir.

6- Avşa Adasında Nerede Kalınır?

Avşa Adası Nasıl Bir Yer? Avşa Adası Deniz Temiz mi?

Avşa adası nasıl bir yer önemli detayları ile bahsettik. Peki burada nerede kalmalıyım? Bölge oldukça küçük olduğundan daha çok pansiyon ve butik otellerin bulunduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra günübirlik evler ve villalarda yer almaktadır. Avşa adası küçük bir yer olduğundan hemen her barınma alanının merkezi olduğu söylenebilecektir. Avşa adası pansiyonlar için buraya göz atabilirsiniz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!