Bacoderm Krem Nedir ve Bacoderm Ne İçin Kullanılır | Bacoderm Krem Bebeklerde Kullanılır mı?
Bacoderm Krem Nedir ve Bacoderm Ne İçin Kullanılır | Bacoderm Krem Bebeklerde Kullanılır mı?

Bacoderm Krem Nedir ve Bacoderm Ne İçin Kullanılır | Bacoderm Krem Bebeklerde Kullanılır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bacoderm krem, cilt problemlerini gidermek amacıyla kullanılan bir ilaç türüdür. Kalsiyum içerikli bir krem olan Bacoderm, antibiyotik içeriği ile bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır. Etken maddesi mupirosin olan bu ilacın kullanımı ve sonrasında bazı detaylara yer verilmesi gerekecektir. Yazımızda Bacoderm krem nedir, bacoderm krem kaç gün kullanılır, Bacoderm Ne İçin Kullanılır, Bacoderm krem vajinada kullanımı uygun mu? sorularına yer vereceğiz.

Bacoderm Krem Ne İşe Yarar? Bacoderm Krem Nedir ?

Bacoderm Krem Ne İşe Yarar? Bacoderm Krem Nedir ?

Bacoderm krem ne işe yarar? Yukarıda da belirttiğimiz gibi bu krem, mupirosin adı verilen kalsiyum içeriğine sahip olan bir ilaçtır. Sadece cilt üzerinde kullanılan bu antibiyotik krem, bakteriyel enfeksiyonların giderilmesinde oldukça etkilidir. Ciltte dış etkenlere bağlı olarak S.aureus, S. Pyogenes gibi bakteriler üreme için ortam oluşturabilir. Bacoderm kullanıldığında bu bakteriler tarafından oluşan tüm cilt problemleri giderilebilir.

1- Bacoderm Krem Sivilce İçin Kullanılır mı?

Bacoderm Krem Sivilce İçin Kullanılır mı?

Bacoderm krem yalnızca sivilce için değil akne, abse, çıban, kıl kökü iltihaplanması ve yaraların tamamında etkili olabilecek bir ilaçtır.

2- Bacoderm Krem Yanık İçin Kullanılır mı?

Bacoderm Krem Yanık İçin Kullanılır mı?

Bacoderm krem yanık için kullanılır mı sorusuna ne yazık ki evet cevabı verilemeyecektir. Çünkü ciltte meydana gelen yanıklar ağırlıklı olarak ‘’açık yara’’ olarak nitelendirdiğimiz cilt problemleridir. Bu kapsamda bu kremin etkili sonuçlar verebilmesi beklenemez.

3- Bacoderm Krem Ne İşe Yarar? Bacoderm Krem Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Bacoderm Krem Ne İşe Yarar? Bacoderm Krem Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Bacoderm krem ne işe yarar sorusuna yer verdikten sonra ilacın kullanımının nasıl olduğuna da değinilmelidir. Bu krem topikal formatta tasarlanmış bir ilaç türüdür. Bu nedenle problemli bölgeye sürülerek uygulanması mümkündür. Ancak bu kremin vajina, burun, ağız ve gözlere sürülmesi önerilmemektedir. Bacoderm krem içeriğinin doktor tarafından kullanılması önerilen bölgelere uygulanması son derece önemlidir.

Bacoderm krem vajinada kullanımı uygun mu?

Bacoderm kremin vajina, burun, ağız ve gözlere sürülmesi önerilmemektedir. Bacoderm krem içeriğinin doktor tarafından kullanılması önerilen bölgelere uygulanması son derece önemlidir.

Kremin uygulanması öncesinde cilt ve eller temiz olmalıdır. Etkilenen bölgeye günde 3 kez gazlı bez yardımıyla sürülmesi önerilmektedir. Ancak bu kremin kullanım süresi ve miktarı kesinlikle doktor tarafından belirlenmelidir. Aksi halde enfeksiyonun tam anlamıyla giderilmesi söz konusu olamayabilir. Kremi uyguladıktan sonra verimli sonuç alınabilmesi için bölgenin gazlı bez ile kapatılması önerilmektedir.

4- Bacoderm Pomad Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Bacoderm Pomad Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Bacoderm pomad kullanmadan önce, yardımcı maddelerinin araştırılarak herhangi bir alerjinin var olup olmadığı belirlenmelidir. Kişide bu etken maddelerden biri ya da birkaçına alerji bulunuyorsa, ürün kullanımı bırakılmalıdır. Krem içerisinde setil alkol ve setosterail alkol yer almaktadır. Alkol içeriği bulunduğu için krem ciltte alerjik reaksiyonlara neden olabilecektir.

Bacoderm krem kesinlikle doktor tarafından reçete edilmesi durumunda kullanılmalıdır. Reçete edilmeden kullanımı bazı yan etkilerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Ayrıca hamilelik ve emzirme döneminde bu krem, doktora danışıldıktan ve izni alındıktan sonra kullanılmalıdır. Kremin minimum 5 maksimum 10 gün kullanımı önerilmektedir. Kremi kullananlar 5 günlük süre boyunca herhangi bir etki göremezlerse, bu durumda muhakkak doktorlarına danışmalıdır.

5- Bacoderm Krem Prospektüs | Bacoderm Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Bacoderm Krem Prospektüs | Bacoderm Kremin Yan Etkileri Nelerdir?

Bacoderm krem prospektüs bilgileri incelendiğinde bu kremin, bazı durumlarda yan etkilere neden olabileceği bilinmektedir. Aşağıdaki yan etkilerden en az birinin şiddetli olarak var olması halinde en yakın sağlık kuruluşuna başvurulması önerilmektedir;

Tüm vücutta şişlik ve döküntü,Hırıltılı solunum ve nefes darlığı,Baş dönmesi,Hızlı kalp atışı ve göğüs sıkışması,Göz tahrişi,Ağızda ve dilde şişlik,Baş ağrısı,Mide bulantısı

6- Bacoderm Krem Kaç Gün Kullanılır?

Bacoderm Krem Kaç Gün Kullanılır?

Bacoderm krem prospektüs bilgileri göz önünde bulundurulduğunda kremin minimum 5 gün düzenli olarak kullanımı önerilmiştir. Bu 5 gün içerisinde herhangi bir değişiklik gözlemlenmiyorsa, bu durumda doktora başvurulması gerekecektir. Bacoderm krem içeriğinin kaç gün kullanılacağı tamamen doktor reçetesine göre belirlenmelidir. Belirtilen süreden daha az kullanımı, cilt enfeksiyonunun giderilememesine ve yeniden ortaya çıkmasına zemin hazırlayabilir.

7- Bacoderm Krem Kullananlar Ne Diyor?

Bacoderm Krem Kullananlar Ne Diyor?

 

Bacoderm krem kullananlar, iki farklı şekilde görüş bildirmektedir. Kremi düzenli olarak kullanmayan birçok insan, kremden herhangi bir verim alamadıklarını ifade etmektedir. Ancak bu kremi belirtilen süre içerisinde düzenli olarak kullanan birçok kişi, cilt hastalıklarının tamamen tedavi edildiğini belirtiyor.

8- Bacoderm Krem Bebeklerde Kullanılabilir mi?

YouTube video
Bacoderm Krem Bebeklerde Kullanılabilir mi?

Bacoderm krem bebeklerde kullanılabilir mi? Bacoderm kremin normal şartlarda bebekler için kullanımı önerilmemektedir. Ancak bazı cilt problemlerinde elzem görülerek, bebekler ve çocuklar için Bacoderm krem reçete edilebilir.

9- Bacoderm Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Bacoderm Krem Muadili Olan İlaçlar Nelerdir?

Bacoderm krem muadili olan birçok ilaç içeriğine ulaşmak mümkündür. Bu ilaçların tamamının da etken madde içeriği mupirosindir. Bu nedenle Bacoderm kreme alerjisi bulunan kişilerin etken maddesi farklı olan kremler tercih etmesi gereklidir. Bu kremin muadili olan ilaçlar ise şunlardır;

Bactroban krem,Balaban pomad,Dextrocin krem ve pomad,Mupiderm krem ve pomad,Mupigen pomad ve krem,Mupiron merhem,Mupobel krem ve pomad

10- Bacoderm Krem Fiyat 2023

Bacoderm Krem Fiyat 2023

Bacoderm krem fiyatı Mart 2023 yılı itibariyle 55.52 TL olarak belirlenmiştir. Fiyat içeriği Bacoderm krem 15 gr pomad için geçerlidir. Dextrocin krem hakkında bilgi almak için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!