featured

Bactroban Krem Nedir? Bactroban Kremi Kimler Kullanamaz?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bactroban krem yani Bactroban 2 Pomad bakteriyel cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılan bir cilt ürünüdür. Bactroban krem ​​nedir, Bactroban krem fiyat nedirBactroban 2 Pomad nasıl kullanılır gibi sorularınızın tüm yanıtları sizler için hazırladığımız yazımızda. Hazırsanız başlayalım…

Bactroban Krem Nedir?

YouTube video

Bactroban krem nedir, ne işe yarar? Bactroban bakteriyel cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için sadece cilt üzerinde kullanılan antibiyotik içeren bir kremdir. Bactroban tırnak batması ve küçük yırtıklar, dikişli yaralar, yaralanma veya yaralanmalardan kaynaklanan çatlak veya sıyrıklar gibi cilt lezyonlarının yanı sıra apseler, çıbanlar, iltihaplı akneler, kıl kökü iltihabı ve yara enfeksiyonları gibi cilt lezyonlarını lokal olarak tedavi etmek için sıklıkla kullanılan bir ilaçtır. Bu ilaç beyaz bir merhemdir ve eczanelerde 15 ve 30 gramlık tüplerde satılmaktadır.

Bakterilerin ciltte üremesini engelleyen antibiyotik bir kremdir. Dikişli yaralar, çıbanlar, iltihaplı akne (sivilce), kıl kökü iltihabı, çatlak veya sıyrıklar ve apseler gibi yaraların iyileşmesinde, yaralanma ve yaralanmalardan kaynaklanan yara enfeksiyonlarında kullanılır.

Krem cilde sürülerek kullanılır. 15 gramlık tüplerde satılır ve yaygın olarak kullanılan bir reçeteli ilaçtır. Bu kremin ayrıca Bactroban Pomad formu vardır. Kortizon içermediği için güvenle kullanılabilir. Topikal antibiyotik adı verilen bir ilaç grubuna aittir. Mavi ve beyaz kutularda ve tüplerde satılmaktadır. Aile hekimleri de reçete yazabilir. Bu, devletin reçete kesilmesi sırasında ödemesini yaptığı bir ilaçtır.

1- Bactroban Krem Reçetesiz Alınır mı?

Bactroban krem eczane dışında satılmaz. Reçete ile alındığında ise devlet tarafından ödenir.

2- Bactroban Tırnak Batması İçin Kullanılır mı?

Bactroban tırnak batması durumlarında doktorların reçete etmekten çekinmediği krem olarak bilinen Bactroban krem, tırnak batmasının yaşandığı parmak çevresinde iltihaplı yaraya sürülerek ağrıyı ve şişliği hafifletebilir.

3- Bactroban Krem Sivilce İçin Kullanılır mı?

YouTube video

Bactroban ile hangi hastalıklar tedavi edilebilir hızlıca sizlerle paylaşalım:

Akne ve iltihaplı akne tedavisinde kullanılır.Yanan bölgeleri çabuk kurutur. Bakterilerin ciltte üremesini önleyebilir. Hasar ve yaralanmalardan kaynaklanan açık yaraları iyileştirmek için kullanılır. Dikiş yaralarının hızlı iyileşmesini sağlar. Saç kökü iltihabını tedavi etmek için ilk tercihtir. Çatlaklar veya sıyrıklar ve apseler gibi yaralanmaları tedavi etmek için kullanılır. Yara enfeksiyonlarını iyileştirmek için kullanılır.

4- Bactroban Krem Vajinada Kullanılır mı?

Mantar önleyici ürünler vajinal mantarların tedavisine faydalı olduğu için, Bactroban ya da Beklazon gibi bu tarz antibiyotikler ve antibakteriyel merhemler mantar tedavisinde yüzde 100 etkili olmasada, genital bölge ve kasık çevresinde, doktor tavsiyesi ile kullanılabilir ve ağrı hafifletilebilir.

5- Bactroban Neden Yasaklandı?

Bactroban’ın bazı serilerinin yasaklanması hakkında 11 Eylül 2015 tarihinde GlaxoSmithKline İlaç’dan yapılan duyuru şöyle:

”Sayın Eczacı,İthal ruhsatına sahip olduğumuz “Bactroban %2 Krem” adlı ürünümüzün piyasada bulunan  ekte yer alan serilerine; etkin maddedeki potansiyel kontaminasyon nedeni ile GlaxoSmithKline İlaçları San. ve Tic. A.Ş. firmamız tarafından, T.C. Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’nün 15 Ağustos 1986 tarih ve 19196 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan ‘’Farmasötik ve Tıbbi Müstahzar, Madde, Malzeme ve Terkipleri ile Bitkisel Preparatların Geri Çekilmesi ve Toplatılması Hakkında Yönetmelik’’ gereğince 2.sınıf B seviyesinde (eczane, ecza deposu, hastane v.b) geri çekme işlemi uygulanacaktır.Ekli tabloda belirtilen 8 serinin geri çekilmesi kararına bağlı olarak; süratle işlem yapılabilmesi için; stoklarınızda bulunan miktarların kontrol edilerek ve ürünün satın alındığı koşullarda iade yapılması konusuna özen gösterilerek 22 Eylül 2015 tarihine kadar;1- Ticari ilişkiniz olan ecza deposuna iade faturası ile birlikte,2- Ekte verilmiş olan “Eczaneler İçin Ürün Toplatma Formu” doldurularak gönderilmesini rica eder, bu vesile ile çalışmalarınızda başarılar dileriz.Saygılarımızla,GlaxoSmithKline İlaçlarıSanayi ve Ticaret A.Ş.”

6- Bactroban Krem Fiyat 2021 Nedir?

Bactroban krem fiyat 2021 yılı güncel maliyeti ise en yüksek 23.17 TL, en düşük 19.33 TL’dir. Ortalama fiyatı ise 22.42 TL olarak günceldir.

7- Bactroban Kremi Kimler Kullanamaz?

İçeriğindeki maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler görülebilir. Ayrıca yan etki olasılığı çok düşüktür.

İlaçlara alerjisi olan kişiler.Kullanımdan sonra alerjik reaksiyonları olan kişiler.Göz içi ve çevresi.Hamile olan veya hamile kalmak üzere olan kişiler.Dudaklarda ve ağızda.Açık yaralarda.

1
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!