bahce-mobilyasi

Bahçe Mobilyası Seçmede Dikkat Edilecek 3 Unsur!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bahçe mobilyası seçerken nelere dikkat etmelisiniz? Türk aile yapısı her zaman ferah evleri sever. Balkon, bahçe ve mutfak tasarımları sanki deniz kıyısında gibi hissettirmeli. Bahçenize en uygun bahçe mobilyası hangileri biliyor musunuz? Bahçe mobilyası evinizin parçası olacağından birkaç püf noktayı bilmekte fayda var.

Bahçe Mobilyası Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler Nelerdir?

Bahçenize seçeceğiniz mobilyalar için her adım önemlidir. Mobilyaları muhafaza etme, doğru kumaşı ve tahtayı seçme, uygun ebatlar gibi bazı adımlar vardır. Bahçe mobilyası seçerken dikkat etmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir.

1 -Bahçe Mobilyası Nasıl Olmalıdır?

bahce-mobilyasi
Bahçe Mobilyası

Bahçe mobilyası ve diğer dekorasyonların dışarda tutulacağını düşünürsek, ilk yapmanız gereken Güneş’e, sıcağa, soğuğa ve benzeri etkenlere dayanıklı bahçe mobilyası seçmek olmalı. HDPE plastik malzemesinin bahçe malzemeleri için en uygun olduğunu söylemek mümkün olabilir. Bu malzemelerden yapılan eşyalar hem uzun ömürlü olur hem sizlere temizlik kolaylığı sağlar.

2 -Bahçe Mobilyası İçin Muhafaza Yöntemleri

Eğer bahçe mobilyalarınızı yazın ve kışın aktif olarak kullanıyorsanız kesinlikle muhafaza etmelisiniz. Yazın sıcak havaya ve güneş ışınlarına dayanıklı örtüler işinizi görecektir. Kışın ise en iyi muhafaza etme yöntemi bahçe mobilyası yıpranmasını önlemek için bahçeden kaldırmak en iyi tercihtir. Yazın mobilyaları kaldırmayı düşünüyorsanız nemli ortamlarda muhafaza etmemek şiddetle öneriliyor.

Sıcak, soğuk ve güneş ışınlarından ziyade su ve etkenlerinden mobilyaları ve eşyaları korumalısınız. Çünkü su, tabakada ve mobilya için kullanılan diğer kumaşlarda uzun süre kaldığı takdirde küflenme ve mikrop oluşturabilir. Bunun için de su geçirmez malzemeler tercih edebilirsiniz.

3 -Boyut ve Ebat Nasıl Olmalı?

Mobilyaların boyut ve ebatları her ihtimale karşı uygun yapılmalı. Örneğin; beklenmeyen konum değişiklikleri, yanlış alınan ölçüler sorunları gibi. Bu sorunları önlemek adına bahçe mobilyası boyutlarını uygun ve ortalama ebatlarda satın alabilir veya tasarlayabilirsiniz. Başka bir fikir olarak da pratik amaçla üretilen ve istediğiniz boyuta getirilebilen bahçe mobilyası tercihleri vardır.

Balkon Mobilyası Fikirleri Nelerdir?

bahce-mobilyasi

Balkonların en güzel yanları şüphesiz o alanı istediğiniz gibi dekor etmektir. Bu eğlenceli süreç sizi sorunlardan bir anlığına bile olsa çekip çıkarabilir. Bu keyifli süreç ve dekor için birbirinden güzel fikirler mevcuttur.

Balkon Mobilyası İçin Dekor Ürünleri

Balkonlar için en güzel süsler kesinlikle rengarenk mis gibi koku dağıtan balkon çiçekleri olacaktır. Çiçekler her zaman huzur verir. Balkonunuza ve sizlere ufak birkaç saksı çok iyi gelecektir. Balkonunuz için karanfil, petunya, sardunya, cam güzeli ve begonya en çok önerilen çiçekler arasındadır.

Küçük ve Büyük Balkonlar İçin Fikirler

Küçük balkonları ayarlamakta, süslemekte ve dekor etmekte biraz zorlanabilirsiniz. Bu sorunu ortadan kaldırmak için en iyi seçenek ufak köşem koltuklarıdır. Bu köşem L koltuklar doğru boyutta yapıldıkları takdirde dar olan alanı olduğundan geniş bile gösterebilirler. Tabi tercih dahilinde masa sandalye takımları da işinizi görecektir.

Büyük balkonlar mevzunun en kolay noktası olabilirler. Ne yapsanız gider. Ama en çok asılı armut koltuklar yakışır bu alana. Masa sandalye takımı için de genel olarak ahşap materyal seçilir. Ama alan büyük diye her bulduğunuzu yerleştirip göz yoran görüntü ortaya çıkarmak istemezsiniz. Bunu için az ama kaliteli eşyalar seçmek uygundur.

Rattan Bahçe Mobilyası Nedir?

Genelde örgü şeklinde tasarlanan mobilya çeşididir. Bu mobilyalar Afrika ve Asya ülkelerindeki yetişen ağaçlardan üretilirler. Bu mobilyalar dış etkenlere dayanıklı olmamaları nedeni ile eskisi gibi rağbet görmemektedirler.  Günümüzde yerlerini plastik rattan mobilyalara bırakmışlardır.

bahce-mobilyasi

Rattan Bahçe Mobilyası Fiyatları Nelerdir?

Rattan bahçe mobilya fiyatları ebatlarına plastik olup olmamasına bağlı olarak değişmektedirler. Ama minimum 20.000 TL olarak düşünebiliriz. Maksimum ise 40 ya da 50.000 TL civarlarında değişmektedir. Tabi birebir dekorasyon tasarımcılardan alacağınız fiyatlar değişecektir.

Teşhir Ürünü Bahçe Mobilyaları

Teşhir ürünler mağazalarda ön gösterim için tezgahlarda bulunan, test ediş olarak düşünebileceğiniz ürünlerdir. Teşhir bahçe mobilyalarında merak edilen esas konu teşhir ürünlerin alınıp alınamayacağıdır.  Eğer teşhir ürün satın alacaksanız yapmanız gereken ilk şey ürünü kontrol etmek, ise yarayıp yaramayacağını anlamak ve kesinlikle garanti belgesi istemek olmalı.

Teşhir ürünlerinde fiyatlandırmalar ürünün normal fiyatından 200-400 TL arasında azaltılarak satılır. Yani teşhir ürünü kendi normal fiyatına almamaya dikkat etmelisiniz. Bu şartlar sağlandığında teşhir ürünü bahçe mobilyaları diğer teşhir ürünleri gibi alınabilir.

Bahçe Mobilyası 2. El Alınır mı?

Günümüz fiyatlandırmasını göz önünde bulundurursak ikinci el eşya ve ürünleri almak uygun gelebilir. Bahçe mobilyalarında ikinci el için eşyanın eskimemiş ve küf tutmamış olmamasına sağlık be hijyen açısından dikkat etmek gerekir. Eğer ikinci el bahçe ürünleri alacaksanız güvenilir yerlerden almakta fayda var.

bahce-mobilyasi

İkinci El Bahçe Mobilyası – Letgo Fiyatları Nelerdir?

Letgo’da aradığınız her türlü bahçe ve balkon eşyalarını bulmanın mümkün olduğunu görebilirsiniz. Fiyatlandırmalar ise;

  • Takım mobilyaların 1500- 20.000 TL arası değiştiği
  • Tek tek ve ayrı olarak satılan mobilyaların fiyatlarının değiştiği am uygun olduğu
  • Bahçe dekorlarının ise 100 TL ile başladığını ve arttığını görebilirsiniz.

2.El Bahçe Mobilyaları Sahibinden Fiyatları Nelerdir?

Sahibinden sitesinde bahçe mobilyaları için maksimum fiyatın 100.000 TL civarı olduğunu görebilirsiniz. Minimum ise 3000-4000 TL civarlarındadır. Tabi sahibinden internet sitesi ikinci el satış sunduğu için fiyatlarda sürekli değişiklikler olmaktadır. Siz de kendinize uygun fiyatları satıcı ile birebir konuşabilir ve uzlaşma sağlayabilirsiniz.

IKEA Bahçe Mobilyası Fiyatları Nelerdir?

Ikea uluslararası bir zincir olduğu için her konuda olduğu gibi bahçe mobilyaları için de skalasının çok geniş olduğunu söyleyebiliriz. Ikea için mobilyaların takım olarak değil de daha çok tek tek satış sunulduğunu da görebilirsiniz.

Fiyatlandırmalarda L bahçe koltuklarının maksimum 30.000 TL, minimum ise tekli koltuk ve kanepelerin 5000 TL olduğu belirtilmiştir. Bahçe masaları için 20.000 TL ve civarı, bahçe oturma takımları için ise 20.000 TL ve civarı fiyatlandırmalar mevcuttur. Tabi bu fiyatlar mobilyalara göre değişikliğe tabidir.

bahce-mobilyasi

Bellona Bahçe Mobilyası Fiyatları Nelerdir?

İstikbal ve Mondi’nin kardeş şirketleri olan Bellona’nın da sizler için bahçe eşya ve ürünlerinde çokça seçeneği mevcuttur. Ayrıca filtreleme özelliği de diğer firmalar gibi sizlere yardımcı olacak şekilde ayarlanmıştır. Aşağıdaki fiyatlar değişiklik gösterebilir.

Bellona’nın bahçe için satışa sunduğu masa, sandalye takımları 10.000 TL civarlarındadır. Maksimum fiyat olarak 30.000-40.000 TL arası sayılar görebilirsiniz. Ayrıca ekstra olarak çokça dekor fikirleri Bellona sitesi dahilinde mevcuttur.

Yine Bellona firmasında da tek tek satın alabileceğin eşyalar vardır. Örneğin tekli sandalyeler 4000 TL civarlarındadır. Bahçe için mini koltuk takımları fiyatları ise 20.000 TL ile başlar. Maksimum 30.000 TL gibi sayıları bulabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!