featured

Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balkonun boyutlarına ve kişisel isteklere göre balkon tipine uygun dekorasyon önerilerinde pek çok değişken bulunmaktadır. Bu değişkenlere göre minimalist bir yaklaşımla hazırlanmış sade tasarımlar tercih edilebilir. Aynı zamanda modern balkon dekorasyonu ile çağımız estetik çizgilerini balkonlara yansıtmak mümkün. İşte, balkon dekorasyon önerileri!

Modern Balkon Dekorasyonu Ne İşe Yarar?

Modern balkon dekorasyonu önerileri son zamanlarda oldukça rağbet görmekte. Ev dekorasyonu için gerçekleştirilecek çalışmalar, son yıllarda balkonlara kaymaya başladı. Oldukça dikkatli ve ciddi şekilde ele alınan dekoratif etmenler, balkonların oldukça şık bir görüntü yakalamasına olanak tanımakta.

Balkon dekorasyonu yapılması ile evde alternatif olarak güzel bir yaşam alanı oluşturulabilir ve misafirler keyifle ağırlanabilir. Bu konuda balkon dekorasyonu önerileri pek çok seçeneğe bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.  

Balkon Dekorasyonu İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son dönemlerin trendi haline gelen balkon dekorasyonu, ev ve ofis alanları için yoğun olarak gerçekleştirilmektedir. Bu konuda bazı önerilere dikkat ederek siz de balkonlarınızda güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Kare ve küçük balkonlarda daha az eşyaya yer verin.Kapalı ve büyük balkonlar kış bahçesi olarak dekoratif hale getirilebilir.Daha fazla ve canlı renkler kullanın.Farklı sandalye, minder ve armut koltuk çeşitlerini değerlendirin.Renk ve Model Uyumuna Özen Gösterin

En önemli etmenlerden biri şüphesiz renk ve model uyumudur. Evinizin farklı odalarındaki eşya tasarımına uygun olarak değişik ürünler kullanabilirsiniz. Bu ürünler için modern tasarım ya da klasik seçenekler arasından tercih yapıldığında, göz yormayan renk uyumuna özen gösterilmelidir. Böylece dışarıdan ve içeriden balkon her zaman daha geniş, ferah ve şık bir görüntü yakalayabilir.

Balkon Süsleme Sanatını Keşfedin

arasına girmiş durumda. O yüzden balkon süsleme sanatı bireyler açısından önemli hale geldi. Balkonlar için değişik önerileri ele alırken; aynı zamanda beklentinizi karşılayacak kişisel isteklerinizi alana yansıtabilirsiniz. 

Küçük Balkon Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evler büyüdükçe balkonlar küçüldü. Özellikle kare, dikdörtgen ve uzun-dar balkonların dekorasyonu kişileri oldukça zorlamakta. Küçük balkonları birkaç hile ile daha büyük göstermeniz mümkün.

Balkonu Dışarı Doğru Büyütün

Balkonunuzu dışarı doğru büyütün. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Mesela, balkonunuzda yetiştirmek istediğiniz çiçekler için devasa vazolar ve saksılar almak yerine balkon demirine takılan saksılardan edinin ve bu saksıyı dışarı gelecek şekilde balkon demirinize asın. Böylelikle hem hoş bir görüntü yakalayacaksınız, hem de göz yanılması sayesinde balkonunuz olduğundan biraz daha büyük görünecek.

Minimalist Eşyalar Kullanın

Balkonum küçük ama yine de masa sandalye koyup oturmak istiyorum diyenlerden misiniz? O halde seçeceğiniz balkon mobilyalarına oldukça dikkat etmelisiniz. Balkon dekorasyonu ikea modelleri arasından küçük balkonunuza uyacak eşyalar mutlaka bulacaksınızdır. Balkon dekorasyonu ikea tarzının zaten minimalist bir yaklaşımı olduğundan, ihtiyacınızı karşılayacak modeller bulmanız hiç de zor değildir. Bu modellere buradan ulaşmanız mümkün.

Renk Kullanımına Dikkat Edin

Balkonlarda renk seçimi oldukça önemlidir. Duvarın renginden tutun da kullanacağınız aksesuarların rengine kadar dikkat etmeniz gerekir. Yanlış seçeceğiniz renkler balkonunuzu daha da küçük gösterebilir. Pastel tonlar kullanmanız ve birbirine uyumlu renkler seçmeniz hem daha iyi olacak hem de balkonunuzu daha geniş gösterecektir.

Tüm bunları denediğiniz zaman küçük balkon dekorasyonu daha güzel bir hal alacaktır.

 Geri Dönüşümün Gücünden Yararlanın

Geri dönüşüm diğer bir adıyla DIY projeleri son yıllarda oldukça moda olmaya başladı. Özellikle üretmeyi seven ve “sıfır çöp” anlayışıyla yaşayan kişiler atık malzemeler ile evlerinde harikalar yaratabiliyor. Bunu balkonunuz için neden yapmayasınız? Paletlerden masa ve sehpa, kullanılmayan tahtalardan, balkonunuza Alaçatı esintisi verecek olan dekor pencere, eski havludan saksı ve daha milyonlarca fikir üretmek sizin elinizde. Eğer benim bir fikrim yok, diyorsanız da balkon dekorasyonu pinterest araştırması yapabilirsiniz. Balkon dekorasyonu pinterest fikirleri ile siz de balkonunuzda harikalar yaratabilirsiniz!

Kare balkon dekorasyonuModern balkon dekorasyonu ve Dar uzun balkon Dekorasyonu yaparken anlattığımız fikirlerden yararlanabilirsiniz. Balkon dekorasyonu yaparken önerilenler, balkonunuzu en güze hale getirecektir. Alaçatı Balkon Dekorasyonu yapmak istiyor iseniz, mavi ve beyaz renkleri kullanmanız önerilir. Mavi balkon dekorasyon çeşitleri de Alaçatı konsptine girer. Balkon minder Dekorasyon için mide türlerine bakabilirsiniz. Küçük balkon koltukları oldukça fazla çeşite sahiptir. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!