featured

Balkon Dekorasyonunda Farklı Fikirler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evlerimizin ya da iş yerlerimizin önemli bölümlerinden biri de balkonlarımızdır. İşte bu yüzden balkonlarınız gereken özeni gösteren ekibimiz tarafından dekoratif eşyalar ve yeni nesil balkon fikirlerimiz ile hizmetinizdeyiz.  Bu anlamda için işinde uzman tasarımcıların dekore ettiği en güzel balkon modelleri için web sitemizi mutlaka ziyaret edin. Dört mevsimin her gününde zamanının bir bölümünü ya da çoğunu balkonda geçirmek isteyenler için tasarlanan balkon dekorasyonu örneklerimizi  çok seveceksiniz.

Teras Balkon Dekorasyonu

Temiz hava ile her an baş başa olmak isteyenlere, kendince bir mekan arayanlara ya da konuklarını havadar bir mekanda ağırlamak isteyenlere özel teras balkon dekorasyonu fikirlerimiz ile karşınızdayız. Evlerin ya da iş ortamlarının bunaltıcı havasından uzaklaşarak, nefes almak istediğimizde kendimizi bulduğumuz balkonları daha yaşanılası mekanlar haline getirmek için hizmetinizdeyiz. Açık alanın temiz havasına kendinizi bırakırken konfor ve ergonominin de tadını çıkarmak istiyorsanız bizimle irtibata geçmekte gecikmeyin.

Cam Balkon Dekorasyonu

Son yılların göze çarpan dekorasyon fikirlerinden olan cam balkon dekorasyonu uygulaması sayesinde görsel alanlar şeffaf bir uygulamalarında kullanılan teknolojiler, hizmet detayları ve tüm diğer ayrıntılar için bizimle bağlantı kurabilirsiniz. Dışarıdan bakıldığında gözü rahatsız etmeyen ve estetik duyunuzu okşayan cam balkon çeşitleri son derecek şık ve gösterişlidir.

Kendi arasında çeşitleri olan cam balkonlara baktığımızda; Katlanır cam, alüminyum katlanır cam, ısı camlı katlanır cam, farkı renk ve ebatlarda katlanır cam çeşitlerini sayabiliriz. Cam balkonlarda katlama fikri, esnek kullanım olanağı da vermektedir. Katlama tekniği sayesinde istenildiği kadar açık alan kullanımı sağlanır. Ayrıca temizleme ve değişim, bakım ve onarım için de son derece idealdir.

Küçük Balkon Dekorasyonu ve Farklı Fikirler

Fiziksel olarak az bir alanı kaplayan balkonlar da vardır. Bu tür balkonlar için düşünülmüş  küçük balkon dekorasyon fikirleri ile karşınızdayız. Oldukça gösterişli ve bir o kadar kullanışlı küçük balkon dekorasyonu modelleri için de sitemize mutlaka göz atın. Kenar kısımları ve alt bölgeleri farklı malzemeler ile kaplandıktan  sonra dekoratif eşyalarla ortama hareketlilik ve ayrıntı katabilirsiniz. Örneğin üçgen raflar, sarkaçlar ya da çok bölmeli dolaplar.

Bu tür raflar her yerde olduğu gibi balkonlarda da son derece kullanışlıdır. Küçük balkonların yanında her türlü balkon için uyarlanabilen çiçeklik, askılı ve raflı kitaplıklar da dekorasyon alternatiflerini artırmaktadır. Balkonlarınıza hamak eklemek de son derece eğlenceli bir fikirdir.

Renkli fenerler, dijital aydınlatmalar ve farklı amaçlarla kullanılan bölmeler ise ayrıntıdan hoşlananların ilgisini çekmektedir. Görsellik olarak açık balkon dekorasyonu modellerinden hoşlananların dikkatini çekecek özel kesitler ise seriye ayrıntı katan balkon dekorasyon fikirleri olarak hizmetinize sunulmaktadır.

Büyük Balkon Dekorasyonu ve Farklı Fikirler

data-itemswipe=”1″>

Küçük balkonlar için kullanılan her türlü ayrıntı büyük balkonlar için de kullanılabilir. Geniş alanlardan ve ferah mekanlardan hoşlananlar için büyük balkon dekorasyonu son derece tatmin edicidir. Genişlik ve uzunluk yönünde çok daha fazla alana yayılan büyük balkon modellerine villalarda ve otellerde sıklıkla rastlamışsınızdır. Büyük balkonları tıpkı bir evin bölümleri gibi lokal olarak dizayn ettirebilirsiniz. Bu tarz balkonların bir tarafında atıştırmalık ve içeceklerinizin tadını çıkarırken, bir bölümünde de sevdiğini bir kitabın keyfine varabilirsiniz.

Tüm bu balkon türlerine ek evleriniz için ya da balkon keyfi için dekore edebileceğiniz mutfak balkonu dekorasyonu için de fikirlerimizi rehber edinebilirsiniz. Küçük mutfak eşyaları, katlanıp açılabilen masa sandalye ve tabureler ile kuru gıdalar ve mutfak eşyalarınızı muhafaza edebileceğiniz raf modelleri ile mutfak dekorlu balkonları çok beğeneceksiniz.

Balkon Dekorasyonunda Kullanılan Eşyalar

Balkonları güzelleştiren süs eşyalarının yanında eşyaların da işlevselliği yadsınamaz. Size hem açık hava  ferahlığı yaşatan, hem de ev ve iş yerlerinin içindeymişsiniz gibi konfor sağlayan pek çok eşya çeşidi vardır. Bu eşyalar mobilya türünden olabileceği gibi, elektronik ve ya mekanik de olabilir. İsterseniz kapalı balkon dekorasyon örnekleri için de sanal kataloğumuzdan faydalanabilirsiniz.

Balkonlar için seçilecek eşyaların türlerini biraz da balkonların fiziksel özellikleri belirlemektedir. İnsan ihtiyacını karşılayan her türlü malzeme balkon dekorasyon eşyaları olarak kullanılabilir. Bu bazen karşımıza koltuk, kanepe, yatak ve ya çekyat olarak çıkabilir. Bazen de masa sandalye, komidin ya da şirin bir rafa olabilir. Malzemenin çeşidi ne olursa olsun önemli olan işlevsel olması ve fazla yer tutmamasıdır.

Teras Balkon Dekorasyonun Özellikleri

Şehrin ortasında doğal bir hava estiren ve sizleri farkı iklimlere taşıyacak olan egzotik ayrıntılar çok katlı yapılarda kendini gösteren teras balkon dekorasyonu yaparken önerilenler ise yapı sektörünün ilgisini çekmektedir. Dış mimaride popüler ayrıntılar, doğal süslemeler, bitki ve doğal obje detaylarını görülmeye değer.

Cam, alüminyum ya da doğal malzemeden oluşan karmaların bir araya getirilerek oluşturulan teraslarınızda oldukça keyifli zamanlar geçireceksiniz. Bunlardan başka bir defada pek çok kişiyi bir arada ağırlayabileceğiniz palet balkon dekorasyon modelleri ise mutlaka incelemeliniz. Doğal ahşaptan, beyaz ve canlı renkli mobilyaların hakim olduğu en güzel taras balkon dekorasyonu için  bizden yardım alabilirsiniz.

Yumuşacık yastıklar, tül ,dantel ya da farklı türden süs malzemeleri ile detay verilmiş geleneksel eşyalarla bu tür balkonları dekore edebilirsiniz. Geleneksellik, sadelik, şark odası tarzında ya da raf amaçlı kullanılan paletleri dilediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Palet balkon dekorasyonunda kullanılan malzemenin portatif ve  dayanıklı olması değişim ve tasarımda esneklik sağlar. Böylece doğal ve beşeri faktörlü yıpratıcı etkilere karşı uzun süre dayanıklılık sağlar.

Balkon Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Boyutu ne olursa olsun portatif eşya seçilmesi balkon dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gerekenler arasında yer alır. Özellikle yatak  ve koltuk kanepe gibi konfor mobilyalarının duvara montajlanması alternatiflerinizi çoğaltır. Süs eşyalarının seçimi yanında yerleşiminde dekoratif balkon lambaları da önemlidir.  Varsa üçgen kenarlar çiçeklik ve kitaplıklarla değerlendirilebilir.

Hem masa, hem sandık olarak kullanılacak orta mobilyaları balkonlarınızda sürekli kullandığımız malzemelerin ortadan kaldırılmasında oldukça faydalıdır.  Yeni fikirler görmek ve beğeninize hitap eden modelleri keşfetmek için online sitelerden yardım alabilirsiniz. Kullanıcı yorumları ve bu konuda yapılan tanıtıcı videolarda bu konuda son derece ışık tutmaktadır.

Güneşe yamaç balkon cephelerinde cam balkonların yanında panjur ve jaluzi perde modellerinde de faydalanılabilir. Böylece güneşin kızgın odluğu saatlerde zararlı ışınlarda korunurken, aynı zamanda dekoratif bir görünüm de yakalanmış olur.  Hantal, temizliği zor, bakımı ve onarımı güçlükle yapılan eşya ve tasarım örneklerini de çok fazla tercih etmemelisiniz.

Tüm bu ayrıntıların yanında balkon çiçek dekorasyonu yaparken, doğal etkilere karşı dayanıklı bitki türlerini tercih etmeniz bu görsel güzelliklerin uzun süre kendisini korumasını sağlar. Özellikle iğne yapraklı kış bitkileri kış koşullarına karşı, bozulmadan kalabilir. Dekorasyondaki bir başka püf nokta ise dar balkonlarla alakalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!