Barış Atay Kimdir Nerelidir | 16 Yaşında İşkence Gördüğünü İddia Eden Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den Neden İstifa Etti?

Barış Atay Kimdir Nerelidir | Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den Neden İstifa Etti?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oyuncu iken milletvekili olduğu için Barış Atay kimdir oldukça merak ediliyordu. Şimdilerde ise Babala Tv Mevzular Açık Mikrofon konuğu olan, 16 yaşında iken işkence gördüğünü iddia eden Barış Atay kimdir daha çok merak edilir oldu… İşte oyuncu ve eski milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu kimdir nerelidir, annesi babası kimdir, Barış Atay HDP’den neden ayrıldı ve daha fazlası hakkında bilgiler…

Barış Atay Kimdir?

Barış Atay Mengüllüoğlu (22 Eylül 1981, Wilhelmshaven), Türk oyuncu ve siyasetçidir. 2018 yılından bu yana Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili olarak görev yapmaktadır.

Barış Atay Mengüllüoğlu, 1981 yılında Almanya’da doğmuştur. Arap kökenlidir ve 1999 yılına kadar Antakya’da yaşamıştır. Çukurova Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde lisans eğitimi almaya başlamış ancak tiyatroya olan ilgisi nedeniyle öğrenimini tamamlamadan okulu bırakmıştır. İstanbul’a giderek Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde lisans eğitimine başlamış ve mezun olmuştur. Ayrıca Kadir Has Üniversitesi’nde sinema ve televizyon alanında yüksek lisans yapmıştır.

Barış Atay Mengüllüoğlu, sanat kariyerine televizyon dizilerinde rol alarak başlamıştır. “Hacı” ve “Şöhret” adlı dizilerde yer almıştır. Ancak “Arka Sıradakiler” dizisinde canlandırdığı Saffet karakteriyle geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanınmıştır. Daha sonra “Hayat Devam Ediyor” ve “Şubat” gibi dizilerde rol almıştır. Ayrıca “Kabuk ve Zincirbozan“, “Güzel Günler Göreceğiz“, “Eksik” ve “Damat Koğuşu” gibi filmlerde de oyunculuk yapmıştır. Kendisi aynı zamanda “Eksik” ve “Aden” filmlerini yönetmiştir.

Barış Atay Mengüllüoğlu, siyasi hayata da atılmıştır. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı olarak milletvekili seçilmiştir. Daha sonra 2018 yılında Türkiye İşçi Partisi’ne geçmiştir.

Kişisel yaşamında Beste Sultan Kasapoğulları ile evlidir.

Barış Atay Kimdir Nerelidir | 16 Yaşında İşkence Gördüğünü İddia Eden Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den Neden İstifa Etti?

Barış Atay Mengüllüoğlu Siyasete Nasıl Başladı?

24 Haziran 2018’de gerçekleştirilen Türkiye Genel seçimlerinde Barış Atay Mengüllüoğlu HDP Hatay milletvekili adayı olmuş ve kazanmıştır. Siyaset hayatına HDP’de başlayan Barış Atay yine 2018 yılında HDP’den ayrılmıştır. 11 Ekim 2018’de TİP’e geçmiştir ve Barış Atay TİP milletvekili olarak siyaset hayatını sürdürmüştür. HDP’den anlaşmalı bir şekilde TİP’e geçen Barış Atay kimdir çok araştırılmaya başlanmıştır.

İlginizi Çekebilir: Barış Atay Babala TV Konuğu Oldu, Türkiye İşçi Partisi’ne Üyelik Başvurusu Yağdı!

Barış Atay HDP’den Neden Ayrıldı?

Peki, Barış Atay HDP’den neden ayrıldı? Aslında Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den istifa eden ve Türkiye İşçi Partisine geçen tek isim değil. HDP İstanbul milletvekili Erkan Baş da, Atay ile birlikte HDP’den istifa edip Türkiye İşçi Partisine geçtiler ve bunu duyurdu. Böylelikle iki HDP milletvekili istifa etti ve TİP’e geçerek mecliste TİP’in de sandalye almasını sağladı.

Türkiye İşçi Partisi yani TİP, 12 Mart 1971 muhtırası ile 21 Temmuz’da kapatılmış ve daha sonra yeniden örgütlenmesine rağmen meclise girememişti. 24 Haziran döneminde Barış Atay Mengüllüoğlu ve Erkan Baş, TİP kurucu üyeliğini yapıyordu fakat HDP’den milletvekili adayı olmuşlardı. Mengüllüoğlu ve Baş, HDP milletvekili olduktan sonra partilerinden anlaşmalı olarak istifa etti ve TİP’e geçti. Böylelikle 49 yıl sonra TİP meclise yeniden girmiş oldu.

Kısacası; Barış Atay HDP’den neden istifa etti; kurucu üyesi olduğu TİP’in mecliste söz hakkı sahibi olabilmesi, mecliste sandalye alabilmesi için. Kısacası; HDP ile TİP arasında karşılıklı bir anlaşma; dayanışma söz konusu… Çıkan haberlere göre; Barış Atay Mengüllüoğlu ve Erkan Baş, HDP’den milletvekili adayı olduklarında zaten TİP’e geçecekleri belli idi. İstifa sonrası yapılan açıklamalarda da HDP, TİP’i desteklediğini duyurmuştu.

Barış Atay Kimdir Nerelidir | 16 Yaşında İşkence Gördüğünü İddia Eden Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den Neden İstifa Etti?

Barış Atay Neden Gözaltına Alındı?

Barış Atay kimdir araştırılması, oyuncunun gözaltına alınması ile de arttı. Oyuncu Barış Atay Mengüllüoğlu henüz siyasete atılmadan önce 2018 yılının Mayıs ayında, sabah 06:00’da gerçekleştirilen polis operasyonu ile gözaltına alındı. Twitter’da yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ‘’Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’’ suçundan işlem gördü. İşlemlerin tamamlanmasından sonra serbest bırakıldı.

Barış Atay’ın Twitter paylaşımı nedeniyle göz altına alınması esnasında çekilen fotoğraflarda gülümsüyor olması üzerine sosyal medyada ‘’Gülmek Devrimci Bir Eylemdir’’ sözleri sıklıkla yer almıştır.

Barış Atay Kimdir Nerelidir | 16 Yaşında İşkence Gördüğünü İddia Eden Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den Neden İstifa Etti?

Barış Atay Babala TV Mevzular Açık Mikrofon’da Açıkladı: 16 Yaşında İşkence Gördüm

Eski TİP milletvekili Barış Atay kimdir sorusu, BabalaTV’ye konuk olması ile daha merak edilir oldu. Babala TV MAM konuğu Barış Atay, kendisine yöneltilen ‘’Terörist misiniz?’’ sorusuna yanıt verirken 16 yaşında işkence gördüğünü iddia etti ve yaşadıklarını anlattı. 16 yaşında karakolda işkence gördüğünü iddia eden Atay’ın anlattıklarını dinleyen ve ‘’Terörist misiniz?’’ sorusunu soran konuk, gözyaşlarını tutamadı. TİP milletvekili Barış Atay Ekşi Sözlük yazarı olduğunu belirten ve soru soran konuğa, 16 yaşındayken işkence gördüğünü şu sözlerle söyledi:

‘’Ben Antakya’da okudum. 15 yaşındayım, 96’da Manisa davası oldu. ‘’Paralı eğitime hayır’’ sloganı yazdıkları için bir tren vagonunun üzerine, öğrenciler örgüt üyesi ve terör eylemlerinde bulunmaktan yargılanıp cezaevinde yattılar.

1.5 yıl sonra biz Antakya’da devrimci liseli öğrenciler birliği diye bir grup kurduk. Farklı farklı ideolojilerden bir çok sol öğrenci makale okuyorduk, bunları tartışıyorduk vesaire… bu kadar. Bir müdürümüz vardı İbrahim Çağlar diye. Mezhebimize de düşmandı, ideolojimize de düşmandı vesaire… Bizi şikayet etmiş; bunlar yasadışı örgüt kurdu diye.

5 arkadaş, Köprübaşı diye bir yer var Antakya’da, oraya doğru giderken… Çok iyi hatırlıyorum travmatiktir çünkü… Kerem diye bir komiser önümüzde durdu atlayın dedi. Niye dedik. Toplu yürüyüş kanununa muhalefetten dedi. Dedik 5 kişi ile mi? ….. 5 kişiyle dedi sinkaflı küfür etti ve tekme tokat daldı.

Karakola gittik. Karakol, merkez karakolu. 90’larda biliyorsunuz özel harekatçıların karakolları olurdu. Özel harekat karakoluydu. Bizim için tabi ürkütücü bir şey oralara girmek. İçeri girdik. Eksi 2’nci kat. Sonra üstünüzü çıkarın dediler, çıkardık. Ben külot oturuyorum sonra gözümü bağladılar. 16 yaşındayım… İçerdeki dedi ki; kaydını alalım mı? Yok, misafirimiz dedi, kayıt da yok. 11 saat dayak yedim ben. 16 yaşındayım. Yürüyordum sadece.

Şimdi mesele şu; o 11 saatin sonunda ne dedi biliyor musun? Git nereye istersen oraya şikayet et dedi. Yürüyebilecek durumda da değildik. Ben baya utandım bir yandan da babamla annem görür problem olur diye korktum arkadaşımıza gittik o yüzden. Böyle her tarafı mosmor ayaklarımız falan… Bir yerden sonra da çok iz kalmasın diye ıslak havluyla dövdüler. Bunu üzülün diye anlatmıyorum. Ya da üzülmüyorsanız bir problem yok. Bunun çözümü bana terörist demeniz, benim bir şey yazıp yazmamam falan değil. Hayal edebiliyor musunuz ya?’’

YouTube video

Barış Atay Kimdir Barış Atay Kaç Yaşında?

Barış Atay kimdir, Barış Atay nerelidir kadar yaşı da merak konusu. Barış Atay Mengüllüoğlu 22 Eylül 1981 Almanya/Wilhelmshaven doğumludur. Daha sonra ailesi ile birlikte Türkiye’ye dönen Mengüllüoğlu Antakya’ya yerleşmiş ve 1999 yılına kadar Antakya’da yaşamıştır. Ünlü oyuncu ve eski TİP milletvekili Atay, bu yazının hazırlandığı 2023 yılı itibari ile 42 yaşındadır.

Barış Atay Mengüllüoğlu Ne Mezunu? Barış Atay Kimdir Eğitimi Nedir?

1999 yılına kadar Antakya’da yaşayan Mengüllüoğlu, Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünü kazanmış ve Adana’ya yerleşmiştir. Çukurova üniversitesi biyoloji bölümünde okumayı son sınıfta bırakan Mengüllüoğlu daha sonra tiyatroya yönelmiştir.

Tiyatro ve oyunculuk alanında kendisini geliştirmek için İstanbul’a yerleşmiş ve Yeditepe Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanarak buradan mezun olmuştur. Ayrıca Barış Atay Mengüllüoğlu 2011 yılında da Kadir Has Üniversitesi Sinema Televizyon bölümü yüksek lisans eğitimini de tamamlamıştır.

Barış Atay Boyu Kaç Cm?

Oyuncu ve eski TİP milletvekili Barış Atay’ın boyu 1.85 cm’dir.

Barış Atay Hangi Burç?

22 Eylül 1981 doğumlu olan Atay’ın burcu Başak’tır.

Barış Atay Aslen Nereli?

Barış Atay Mengüllüoğlu baba tarafından aslen Arap kökenlidir. Barış Atay kimdir araştırmalarında en çok oyuncunun etnik kökeni de merak ediliyor. Barış Atay Babala TV’de Arap olduğunu tekrar tekrar ifade etmiştir.

Barış Atay’ın Annesi Kim?

Barış Atay’ın annesi Nihal Atay Mengüllüoğlu’dur.

Barış Atay Kimdir Nerelidir | 16 Yaşında İşkence Gördüğünü İddia Eden Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den Neden İstifa Etti?

Barış Atay Arap mı Alevi mi?

Barış Atay kürt mü alevi mi soruları, özellikle oyuncunun Tiwitter hesabından paylaşımları nedeniyle gözaltına alınması ile merak edilir olmuştu. Barış Atay Mengüllüoğlu yine yaptığı bir Twitter paylaşımında Kürt olmadığını, Kürtçe bilmediğini ancak Arap olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca Barış Atay Babala Tv yayınında, kendisine yöneltilen bir soru sonrasında alevi olduğunu da ifade etmiştir.

Barış Atay Türk mü?

Barış Atay Mengüllüoğlu Almanya doğumlu fakat Türk vatandaşıdır. Kısacası Barış Atay kimdir; Almanya doğumlu, Arap kökenli Türk vatandaşıdır. Hatay Antakya’da yaşamış ve ardından İstanbul’a yerleşmiştir.

Barış Atay Nerenin Milletvekili?

Barış Atay kimdir, nerenin milletvekilidir merak edenler için; Barış Atay Hatay eski milletvkilidir ve partisi TİP’tir. Hatay’dan milletvekili olması durumunda kazanacağına kesin gözüyle bakılan Atay, Gezi tutuklusu olan avukat Can Atalay’a yerini bırakmış ve Can Atalay’ın Hatay’dan milletvekili olmasının yolunu açmıştır.

2023 Seçimlerinde Barış Atay HAngi Şehirden Aday Oldu?

Barış Atay 2023 seçimlerinde daha önce vekil seçildiği Hatay’dan değil; ikinci sıradan Antalya milletvekili adayı olmuştur ancak milletvekili seçilememiştir.

Barış Atay Neden Milletvekili Adayı Olmadı?

Barış Atay 14 Mayıs 2023 seçimlerinde, aday olması durumunda kesin olarak kazanacağı düşünülen memleketi Hatay’dan milletvekili adayı olmadı çünkü yerini Gezi davası tutuklusu avukat Can Atalay’a bıraktı. AVukat Can Atalay, Taksim Gezi Parkı eylemleri sonrasında Gezi avukatlığını yapmış ve hüküm giyerek hapse girmişti. Barış Atay da Gezi tutuklusu Can Atalay’ın milletvekili seçlip hapisten çıkabilmesi için yerini bırakmıştı.

TİP milletvekili Erkan Baş, yaptığı bir açıklamada Barış Atay’ın Can Atalay’ın milletvekili seçilip hapisten tahliye edilmesi için Hatay 1. sıra milletvekilliği adaylığından vazgeçtiğini duyurmuştu.

Barış Atay Hangi Partinin Başkanı?

Barış Atay hiçbir partinin başkanı değildir. Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Barış Atay Evli mi?

Barış Atay Beste Sultan Kasapoğulları ile evlidir. Çift, 2013 yılında dünya evine girmiştir.

Barış Atay’ın Eşi Beste Sultan Kasapoğulları Kimdir?

Barış Atay’ın eşi Beste Sultan Kasapoğulları da oyuncudur. İktisadi ve İdari Bilimler mezunu olan Beste Sultan Kasapoğulları 2005 yılında oyunculuk kariyerine başlamıştır.

Barış Atay Kimdir Nerelidir | 16 Yaşında İşkence Gördüğünü İddia Eden Barış Atay Mengüllüoğlu HDP’den Neden İstifa Etti?

Barış Atay’ın Çocuğu Var mı?

Beste Sultan Kasapoğulları ve Barış Atay’ın Baran isminde 7.5 yaşında bir oğlu vardır.

Barış Atay Twitter Hesabı Nedir?

Barış Atay Twitter hesabı kullanıcı adı @barisatay’dır. Bu yazının hazırlandığı tarihte 2,3 milyon takipçisi bulunmaktadır. Barış Atay twitetr hesabına ulaşmak için tıklayınız.

Barış Atay Instagram Hesabı Nedir?

Barış Atay instagram hesabı kullanıcı adı da @barisatay’dır. Barış Atay instagram hesabına ulaşmak için tıklayınız.

Barış Atay Kürtçe Konuşması Var Mı?

Barış Atay Kürtçe konuşması yoktur. Ayrıca Barış Atay kürt değildir. 2014 tarihti bir tweetinde Atay, tek kelime Kürtçe bilmediğini paylaşmıştır.

Barış Atay Hangi Filmlerde Oynadı?

Barış Atay kimdir denince akla ilk olarak milletvekilliği gelmiyor. Arka Sıradakiler Saffet rolü ile Türkiye’de tanınırlık kazanan Barış Atay Mengüllüoğlu’nun aslında ilk televizyon işi de Arka Sıradakiler değil… Barış Atay hangi filmlerde oynadı, hangi dizilerde rol aldı sorusunun cevapları ise şu şekilde:

Barış Atay’ın Oynadığı diziler: Aşk ve Gurur (2002), Şöhret (2006), Hacı (2006), Arka Sıradakiler (2007), hayat Devam Ediyor (2011), Şubat (2012)

Barış Atay’ın Oynadığı filmler: Kabuk (2006), Zincirbozan (2007), Güzel Günler Göreceğiz (2012), Eksik (2015), Sürgün Türküleri: Yılmaz Güney (2016), Damat Koğuşu (2017)

Barış Atay’ın Oynadığı Tiyatro Oyunları: Finalde Shakespeare, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü, Emek İşçileri, Ada, Zengin Mutfağı, Schweyk, İstibdat Kumpanyası, Görünmeyen, Kırmızı Yorgunları

Barış Atay kimdir ve daha fazlası için buraya tıklayarak Babala TV MAM yayınını izleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Milletvekili Erkan Baş Armağan Çağlayan Gör Beni Konuğu Oldu: AKP‘nin Kanun Teklifi Diye Getirdiklerinin Yüzde 99.9’u Halk Düşmanı Yasalar

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!