featured

Benzamycin Nedir Ne İşe Yarar? Sivilce Kremi Benzamycin Fiyat 2022 Yılında Ne Kadar? Benzamycin Krem Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Benzamycin topikal jel başta ergenlik dönemindeki kişiler olmak üzere çok sık sivilce şikayetinde bulunan yetişkinler tarafından bilinir.

Sivilcelerin ciltte normale nazaran fazla bulunması, enfeksiyonlu ve içinin dolu olmasına bağlı olarak ağrı yapması durumlarında doktor tarafından önerilir.

Kullanımı açısından Benzamycin krem diğer sivilce kremleri ile kıyaslandığında çok etkili olmaktadır. Sivilce jeli olarak kullanıldığında kısa sürede sivilcelerin kurutulmasında ve yok edilmesinde fayda sağlar.

Sivilceden kurtaran krem olarak bulunan Benzamycin jel, içeriğindeki etken maddeler sayesinde kişilerin olumlu sonuç almasında yardımcı olur.

Benzamycin Krem İçeriği Nedir?

Benzamycin topikal jel içinde iki etken madde bulunmaktadır. Bunlardan ilki olan eritromisin bir antibiyotiktir. Solunum yolları başta olmak üzere sivilce kremleri içinde bulundurularak cilt enfeksiyonlarının önüne geçmede etkilidir.

Bahsedilen bu kremin içerisinde bir de benzoil peroksit bulunur. Benzoil peroksit, sivilce kremi içinde bulundurularak sivilcelerin kurumasında etkili olur. Sadece sivilce kurutmakla kalmaz cilt soyulmasına da yardımcıdır.

Benzoil peroksit cilt beyazlatır mı? Kesinlikle evet. Sadece cilt beyazlatmakla kalmaz, sivilce jelleri içinde yer alan bu madde kıyafetleri bile beyazlatma konusunda etkilidir.

Yalnız Benzamycin krem içeriği bununla kalmaz. Yardımcı etken maddeleri arasında alkol ve esans bulunur. Etil alkol kullanılarak cildin yapısında değişim sağlaması hedeflenir.

Benzamycin Nedir Ne İşe Yarar?

İçeriğine bağlı olarak görebilirsiniz ki Benzamycin krem antibiyotik tabanlı sivilce kremi ürünüdür. Sivilce oluşumlarını önlemek, var olan sivilceleri kurutmak adına kullanılır.

Sivilce kremleri arasında doktor kontrolünde kullanılan özel bir ürün olduğunu söylemek mümkün. Sadece eczanelerde satılan sivilce kremi olarak bulunuyor.

Etken maddelerine bağlı olarak cilt sorunları arasında bulunan ve normal sivilceye nazaran daha ileri düzey olan sivilcelerin ortadan kaldırılmasını sağlar.

Benzamycin Krem Ne İşe Yarar?

Doktor tarafından reçete edildikten sonra ya da sivilce sorunu olanlar tarafından sivilce kremleri araştırılırken, Benzamycin krem ne işe yarar sorgulaması yapılır.

Sivilce jeli olarak satışa sunulan bu kremin faydaları birden fazla alanda mevcut olacaktır. Halihazırda cilt şikayeti olanlar tarafından bahsedilecek bu faydaları elde etmek amacıyla kullanım gerçekleşir.

Sivilce kremi yani Benzamycin krem faydaları arasında:

Enfeksiyonlu sivilceleri kurutmak,Cilt enfeksiyonu ortadan kaldırmak,Ölü deriyi soyarak cilt yenilemek,Mevcut durumdaki bakterilerin yok edilmesi,Yeni akne oluşumlarının önüne geçme,Cildin yenilenmesi gibi faydaları mevcuttur.

Kimler Benzamycin Sivilce Kremi Kullanabilir?

Sivilce kremleri özellikle içeriğine bağlı olarak herkese önerilmez. Kişinin sahip olduğu farklı sağlık problemleri göz önünde bulundurularak belli bir karar verilir.

Öncelikle bu kremi doktor gözetiminde kullanabilirsiniz. Bu yüzden doktorunuza varsa diğer hastalıklarınızı belirtmelisiniz.

Hamilelik ve emzirme döneminde çoğu zaman kullanılmaz. Benzamycin jel aynı zamanda böbrek hastalarında ya da antibiyotiğe tepki veren kişilere önerilmez.

Eğer bu sivilce kremi içeriğindeki etken maddelere alerjiniz varsa yine kullanmamalı, kullandıysanız bırakmanız gerekir.

Bunun dışında sivilceye bağlı olarak ortaya çıkan cilt problemlerini ortadan kaldırmak adına bahsedilen sivilce kremi kullanılabilir.

Sivilce Kremi Olan Benzamycin Krem Nasıl Kullanılır?

Sivilce kremleri kullanımında diğer ilaç ve kremlerde olduğu gibi dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle söz konusu olan Benzamycin krem gibi antibiyotik ürünler olunca ekstra dikkat şarttır.

Bahsedilen bu kremi kullanmanız adına doktorunuz tarafından size bazı talimatlar verilir. Eczacınız tarafından da size bu konuda yardımcı olunur.

Doktor tarafından reçetelenen bu sivilce kremi, genelde günlük iki kere kullanılması yönünde uyarı yapılır.

Fakat bu krem diğer kremler gibi hemen emilmeyecektir. Bir süre ciltte durması sonrasında yıkanması gerektiğinden sabah kullanamayacak durumdaysanız sadece akşam kullanımına yönelebilirsiniz.

Kuru ve temiz cilde ince bir katman halinde Benzamycin topikal jel kullananlar tarafından uygulama yapılır. Belirli bir süre geçtikten sonra bol su ile yıkamalısınız. En son temiz bir havlu ile (Size özel olmalı) yüzünüzü kurulayın.

Benzamycin Krem Kullananlar Nelere Dikkat Etmeli?

Sivilce kremi olarak bu kremi kullanacaksanız eğer bazı durumlara göre değişiklik yapmalısınız. Bu ilacın içindeki etken maddesine karşı öncelikle alerjiniz varsa kremi kullanmamalısınız.

Bunun yanı sıra bu kremin, içeriğine bağlı olarak cilt soyucu özelliği bulunduğundan cildinize ekstra zarar verebilecek; alkollü ve zararlı içeriklerdeki güzellik ürünlerini kullanmayı bırakmalısınız.

Cildiniz yeni derinize bağlı olarak daha hassas hale geleceğinden mümkünse bu dönemde makyaj azaltılmalı, ekstra güzellik ürünleri kullanılmamalı.

Aynı zamanda ilacın sadece sivilceli alana kullanılması gerekir. Eğer bu sivilce jeli bir şekilde gözünüze, kulağınıza ya da burun içine temas ederse bol su ile durulamalısınız.

Benzamycin Krem Kullananlar İlacı Nasıl Hazırlamalı?

Eğer eczaneden Benzamycin sivilce kremi alırsanız bu kremin hazır bir şekilde var olmadığını görebilirsiniz.

Karşınıza üç farklı minik şişe içinde içerik bulunacaktır. Birinde toz halinde sivilce kremi içeriği diğerinde etil alkol bulunur.

Toz halindeki içeriği etil alkol içine dökün. 1-2 dakika boyunca sürekli sallayıp homojen hale getirin. Daha sonra bu karışımı Benzamycin yazılı şişe içine ekleyin.

Yanında çıkan minik kaşıkla bu içeriği iyice kaşıkla karıştırın. Daha sonra bu içeriği kullanacağınız zaman dışında açmayın. Ağzını da tamamen kapattığınıza emin olun aksi takdirde bu sivilce kremi kuruyacaktır.

Benzamycin Ne Kadar Süre Kullanılmalı? Sivilce Kremi Benzamycin Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Benzaymcin topikal jel kullanımı sonrası istenen düzeyde cildinizin toparlanmasını istiyorsanız,  bu noktada belirli süre kullanmalı ve etkilerini beklemelisiniz.

Özellikle enfeksiyonlu sivilcelerin ortadan kalkarak cildin toparlanması belirli bir süreyi kapsar. Ortalama olarak ilacın kullanım süreci 6-8 hafta olarak belirtilir.

Fakat kişinin cilt durumuna göre sivilce kremi kullanım süresi değişiklik gösterebilir. Doktor kontrolüne bağlı olarak ilacı bırakmalı ya da devam etmelisiniz.

Benzamycin Topikal Jel Hamilelik ve Emzirme Döneminde Kullanılır mı?

Hamilelik ve emzirme döneminde birçok ilacın kullanılması doktorlar tarafından önerilmez. Bebeğe ilacın etkileri direkt geçeceğinden sivilce kremi adına doktorunuza başvurarak durum hakkında bilgi vermeniz gerekebilir.

Benzaymcin prospektüs içerisinde dahi hastaların hamile olmasa dahi ilerleyen süreçte hamilelik planı varsa buna dair bile konuşması gerekebilir.

Zira bu sivilce kremi hamilelik ve emzirme döneminde asla kullanıma uygun değildir. Sivilce gibi şikayetlerde uygun olan başka ilaçlar önerilebilir ya da mevcut tedavi ertelenebilir.

Benzamycin Krem Yan Etkileri Nelerdir?

Her ilaçta olduğu gibi alerjik reaksiyon göstermeye özellikle meyilli olan insanlarda sivilce kremi dahi yan etki oluşturabilir.

Yan etki görülme sıklığı bahsedilen bu ilaçta değişik yüzdeliklerle belirlenmiştir. Elbette her insanda yan etki  görülmesi imkânsıza yakındır fakat nadiren de olsa bazı olasılıkların gerçekleşebileceğini bilmek gerekir.

Benzamycin yan etkileri arasında:

Ciltte aşırı kuruluk,Yüksek miktarda ciltte dökülme,Deride durdurulamaz kaşıntı hissiyatı,Ödem oluşmasına bağlı olarak şişme bulunuyor.

Benzamycin Topikal Jel Nasıl Saklanmalı?

İlacın etkisini arttırmak adına doğru koşullarda ve sıcaklıkta korumanız gerekiyor.  Öncelikle eğer karışımı hazırlamadan toz halinde saklayacaksınız 30 derece altında 2 yıl kadar koruyabilirsiniz.

Fakat ilacı karıştırarak krem/jel formatına getirdiyseniz bu haldeyken buzlukta olmamak üzere buzdolabında saklamanız gerekiyor. Bu haliyle en fazla 3 aylık ömrü vardır.

Benzamycin Krem Reçetesiz Alınır mı?

İçeriğindeki antibiyotik ve diğer maddelere bağlı olarak ilacın reçetesiz satılmadığını söylemek mümkün. Benzamycin krem beyaz reçete ile eczanelerde satılır.

Kişilerin kendi düşünesi ve isteğine bağlı olarak kullanmasının önüne geçmek ve yan etkilerin önünde durmak adına öyle bir zorunluluk mevcuttur.

Herhangi bir şekilde reçeteniz olmadan internet üzerinden ya da reçetesiz halde eczanelerden dahi almanız mümkün olmayacaktır.

Benzamycin Krem Aile Hekimi Yazar mı?

Sivilce kremleri uzmanlık alanı gerektiren bir noktaya hitap eder. Sivilce şikayetleri için aile hekiminize gitseniz dahi sizi bir Cildiye doktoruna yönlendirecektir.

Bu aşamada, biten ilacınızı ya da yeni almak istediğinizi ilacı aile hekimine yazdırma olasılığınız düşüktür. İlacın uzmanlık alanı gerektiren bir bölüme sahip olmasından ötürü Cildiye doktoru ile süreci yürütmelisiniz.

Buna nazaran kimi zaman aile hekiminize bağlı olarak ilacın yazılabildiğini de görebilirsiniz. Fakat bu noktada eczane tarafından ilaç size verilemeyebilir. Bununla birlikte devlet tarafından fiyat karşılaması da yapılmayacaktır.

Benzamycin Krem Muadili Nelerdir?

Eğer bu ilacı piyasada bulamadıysanız ya da daha uygun fiyatlı sivilce kremleri kullanmak isterseniz Benzamycin muadili kremler kullanmak isteyebilirsiniz.

Tam olarak bu aşamada benzer etken maddelerine bağlı olarak değişik ilaçlara yönelebilirsiniz. Aynı etken maddesi ile oluşturulmuş muadil ilaçlar:

AcnemixBenzadermBenzamycin bulunuyor.

2022 Benzamycin Fiyat Bilgisi

Son zamanlarda oluşan ekonomik duruma bağlı olarak yapılan zamlar ilaçları da etkilemiştir. Benzamycin jel fiyatı son zamanlarda eskiye nazaran ciddi bir artış göstermektedir.

2022 itibariyle satılan bu ilaç 84 TL olarak satışa sunulur. 2018 yılında 52 TL ile satışa sunulan fiyatın bugün itibariyle yüksek bir miktarda artış gösterdiği görülüyor.

Elbette Benzamycin reçeteli fiyatı daha uygun fiyatla satışa sunulur.

Benzamycin Krem Hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

YouTube video

Etkili sivilce kremleri arasında yer alan Benzamycin krem hakkında birçok konu merak edilir. Merak edilen bu soruları ve cevapları sizler için bir araya getirdik.

Benzamycin Krem Günde Kaç Kere Kullanılır?

Benzamycin kremi kullanırken doktorunuz tarafından sizlere belirtilen bir kullanım sıklığı olacaktır. Ortalama olarak günde iki kere kullanılması önerilir. Sabah ve akşam olmak üzere kullanabilirsiniz. Fakat günlük bir kere kullanım da cildinize uygun görülebilir.

Benzamycin Kullanmayı Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Her gün kullanırsanız sivilce kreminin etkisini arttırmış olursunuz. Ancak gün içinde kullanmayı unuttuysanız ertesi gün çift doz kullanıma gitmemelisiniz. O gün unuttuysanız büyük bir problem olmaz. Kalan günlerde aynı düzende kullanmaya devam edin.

On Sekiz Yaşından Küçükler Benzamycin Kullanabilir mi?

Sivilce oluşumu en çok ergenlik döneminde karşılaşılan bir durumdur. Bu noktada on sekiz yaşından küçük bireylerde sık karşılaşılır. Fakat ergenlik döneminde Benzamycin kullanımı doktorlar tarafından her zaman uygun bulunmaz. Cilt durumuna göre karar verilir.

Benzamycin Kullanmayı Ne Zaman Bırakmalıyım?

Benzamycin kullanımı kişisel karara göre başlanamayacağı gibi sonlanması da mümkün değil. Kişinin canının istediği zaman diliminde ilacı anlık olarak kesmemesi gerekiyor. Tamamen doktor gözetiminde uygun bulunan zaman diliminde kullanım durdurulmalıdır. Ani kesilmesi değil azaltılarak bırakılması önerilir.

Benzamycin Krem Prospektüs

Sivilce kremi kullanmadan önce prospektüs bilgisi almak ve merak edilen sorularınıza yanıt bulmak isterseniz aşağıda yer alan prospektüsten yararlanabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!