beyin-yakan-paradoks-filmleri

Beyin Yakan Paradoks Filmleri ile Siz de Şaşırmaya Hazır Olun!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Paradoks filmleri seveni olduğu kadar sevmeyeni de çok olan film türlerindendir. Bu filmleri farklı kılan ise hiç tahmin edilmeyen sonlara erişmesi. Elbette farklı kategorideki filmlerde de tahmin edemeyeceğiniz sonlarla karşılaşmanız mümkün.

Fakat paradoks filmleri zeka dolu filmler olarak karşınıza çıkar. Siz daha filmin başından itibaren pür dikkat kesilerek farklı sorulara yanıt aramaya çalışırsınız. Sürekli devam eden ve neredeyse film sonuna kadar bitmeyen bu sorgulama film bitse dahi devam edebilir. Zaten bu filmlerin temel amacı da genel itibari ile budur.

Geçmişten günümüze kadar beyin yakan filmler olarak da tabir edilen ve sayısız üretilen senaryolar mevcuttur. Tahmin edersiniz ki her paradoks filmi eşit kalitede değil. Kimisi yıllarca konuşulurken kimisi daha sinemalara düştüğü yıl bile çoktan unutuluyor. Eğer siz de bu tarz filmleri seviyorsanız mutlaka bahsedilecek listeye göz atmalısınız!

Beyin Yakan Paradoks Filmleri Tavsiye İsteyenlere: En İyi Paradoks Filmleri Listesi!

beyin-yakan-paradoks-filmleri
Beyin Yakan Paradoks Filmleri

Paradoks filmi araştırıyorsanız aslında bu filmi tanımlamaya çok da gerek yok. Daha çok zaman ve mekan kavramı içerisinde oluşan döngüye ve bilinmezliğe yok açan filmler olduğunu söylemek yeterli. Eğer ilk defa bu tarz filmlere göz atacaksanız mutlaka kült haline gelmiş bu paradoks filmi isimlerine göz atmalısınız!

1- Başlangıç | İnception

Yakın zaman paradoks filmleri arasında yer alan Başlangıç, Cristopher Nolan filmi olarak karşımıza çıkıyor. Eğer bu yönetmenin başka bir filmini izlediyseniz zaten bu filmden de kötü yorum çıkmayacağını tahmin edersiniz. Başrolde Leonardo DiCaprio olan filmin konusu daha çok rüyalar ve rüyaların oluşmasına neden olan bilinçaltı üzerine kuruludur.

YouTube video

Beyin yakan filmler arasında yer alan bu film çıktığı dönem dahil olmak üzere günümüzde hala konuşulmaktadır. Sadece senaryosu değil aynı zamanda filmin çekim sahneleri, görüntü kalitesi de oldukça büyük bir övgüyü toplamıştır. Günümüzde hala konuşuluyor olan bu filmi izlemediyseniz mutlaka göz atmalısınız.

2- Akıl Defteri

Zamansal paradoks filmleri arasında gösterilebilecek olan bu film başta çok acıklı gelebilir. Başrol oyuncusu karısına tecavüz edip öldüren kişilerin peşine düşer. Ancak bu durum sandığı kadar kolay olmaz zira kendisi sürekli hafıza kaybıyla karşı karşıya kalır. Benzer senaryolarla denk gelmiş olsanız da bu film sizi oldukça şaşırtacak.

YouTube video

3- İhtiyar Delikanlı

İntikam duygusu filmlerde sık ele alınan bir durumdur. Ancak bu intikam sandıklarınızdan biraz farklı… Oh Dae Soo ismindeki karakter 15 yıl boyunca hapis yatmaktadır. Üstelik hapis olarak tutulması gizli bir kaçırılma ile gerçekleşir. Hapis tutulma sebebi ise asla kendine söylenmemiştir. Hapisten çıktığı ilk andan itibaren ise tek hedefi bunu yapanlardan intikam almaktır.

YouTube video

4- Fight Club

Öyle bir film ki psikolojik film deseniz uygun, aksiyon filmi deseniz uygun hatta bir paradoks filmi deseniz yine uygun. Fight Club filmini izlemeyen var mıdır hala bilinmez ama izlemediyseniz mutlaka listenize eklemelisiniz. Paradoks filmleri arasında kült haline gelmiş ve sonuyla sizi şaşırtacak olan bir yapıttır.

YouTube video

5- Olağan Şüpheliler

Polis San Pedro civarında patlayan bir tekneyi kontrol eder. Tekne normal bir tekne değildir çünkü içinden 91 milyon dolar değerinde uyuşturucu parası ve tam 27 tane ceset çıkar. Patlamadan sağ kurtulan iki terörist vardır. Birisi olaydan tam altı hafta önce yaşananları tek tek anlatır. Paradoks filmleri tavsiye arayanlara şiddetle önerilir.

YouTube video

6- The Number 23 | 23 Numara

Söz konusu zeka dolu filmler olur da 23 Numara’dan bahsetmemek olur mu hiç? Elbette olmaz! Dönemin popüler yapıtlarından birisi olan bu film aslında Jim Carrey’i çok farklı izlemenize yol açacak. Filmde temel hedef 23 numarasını kullanan seri katili yakalamak üzerinedir. Ancak olaylar öyle bir hal almaya başlar ki 23’ün sırrını çözmek gerekir ve bu sanıldığı kadar kolay olmaz.

YouTube video

7- Kader | Predestination

2014 yılında senaryosu düşünülen ve çekilen bu film sizi çok şaşırtacak. Neden mi? Çünkü o yıllarda böyle senaryo ve oyunculuk çıkıyor da paradoks filmleri 2022 vizyonunda nasıl böyle bir film çıkamaz diye düşüneceksiniz! 2014 yılına göre çok çok ileri düzeyde bir senaryo ve oyunculuk olduğunu söylemek mümkün.

Hatta bu filmin paradoks film kategorisinde geçmişten günümüze yapılan filmler arasında ilk üç sırada olduğunu söylemek abartı kaçmaz. Filmde bir ajan bulunuyor ve bu ajan zamanlar arası yolculuk edebiliyor. Temel amacı geçmişe giderek yaşanmış olan kötü olayları durdurmaktır. Kendisine verilen son görev ise New York’ta meydana gelen 11.000 kişinin ölmesine neden olan patlamayı durdurmaktır.

Bir barda barmen ve köşe yazarı ile tanışmasından sonra olay daha da derinleşir. Sandığınızın aksine çok kötü bir ters köşe ile karşılaşacaksınız. Zamansal paradoks filmleri mi arıyorsanız? Daha fazla aramayın ve hemen bu filmi açıp izleyin!

YouTube video

8- Yaşam Şifresi

Zamansal paradoks filmleri arayanlara bir diğer tavsiye Yaşam Şifresi olacaktır. Filmde ana karakter bir trende gözlerini açar ve farklı bir kimlikte olduğunu fark eder. Durumu anlamaya çalışırken birkaç dakika içinde büyük bir patlama olur. Ancak bu onun için bir son değil, tekrarın başlangıcıdır.

Patlamadan sonra tekrar aynı trende ve vagonda gözlerini açan yüzbaşı karşısında oturan kadının kendini tanıdığını fark eder. Ancak o kendini tanımaz, patlamanın tekrarlanacağını düşünerek tuvalete saklanır. Aynada gördüğü yüz kendi yüzü değildir. O artık bir yüzbaşı değil, sınıf öğretmeni rolündedir ve patlamaya sebep olan teröristi bulabilmek için defalarca patlayıp ölmek zorunda kalır.

YouTube video

9- Yıldızlararası

Uzay paradoks filmleri arasında adını ilk sıralara yazdıran son dönem filmlerinden birisidir. Filmde çok ileri dönem konu edinir. Dünya yaşanmaz haldedir ve kıtlık baş göstermektedir. Ana karakter olan baba bir şekilde kendisini dünyanın ve insanların geleceği için uzay yolculuğunda bulur. Arkasında bıraktığı iki çocuğu ve babası ile ileride çok farklı şekilde karşılaşırlar. Hem uzay hem de zamansal paradoks filmleri arasında baş yapıttır.

YouTube video

10- Triangle | Paradoks Filmleri Öneri Listesi

Tekrar eden olaylara ve sonuçların değişimine şahit olmak isterseniz bu film kesin bir şekilde paradoks filmleri öneri listesinde ilk sıralarda yer alır. 2009 yılında yayınlanan film İngiltere-Avustralya ortak yapımıdır. Bir grup arkadaş kendisini yaz tatilinde bir gemide eğlenmek üzere bulurlar. Ancak bu gemi sandıklarından çok farklıdır.

Daha gemiye binmeden önce kendini tuhaf hisseden ana karakter, gemiye bindikten itibaren farklı olaylar içinde kendini bulur. Arkadaşlarına ve kendisine karşı yaklaşan değişik insanların saldırısından kaçarken aslında bir yandan kendi kaderini de belirlemektedir. Paradoks filmleri arasında sonucunu sevebileceğiniz türlerden birisidir.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!