featured

Bin TL’ye Aldığı Anadol Araba İçin 50 Bin TL Teklif Ettiler 100 Bin de Teklif Etseler Satmam Dedi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hurdaya çıkmış 1974 model Anadol araba için bin TL ödeyen Elazığlı Ateş Yağmur’un arabası şimdilerde gözde olmuş durumda. Hurda aracı yürür duruma getiren ve bakımını yapan Yağmur’a arabası için 50 bin TL teklif edildi. Fakat araç sahibi aracını satmayı düşünmediğini 100 bin TL de verseler satmayacağını söyledi.

Klasik araç tutkunlarının vazgeçemediği araçlardan bir tanesi olan Anadol marka araçlar halen canlılığını koruyor. Birçok araç tutkunu bakımlı veya bakımsız anadolları alarak yepyeni bir görünüm kazandırıyor ve eski günlerine döndürerek tarihi yaşatıyor. O tutkunlardan birisi olan ateş Yağmur, 7 sene önce bir köyden hurdaya çıkmış aracı bin TL’ye satın aldı.

1974 model aracın çürümeye terk edilmesine gönlü razı gelmeyen 60 yaşındaki adam aracın orijinal hiçbir parçasına dokunmadı. Aracı yürür duruma getirmek ve görüntüsünü düzeltmek için ise 15 bin lira masraf etti. Yapılan işlemler sonunda araç yürür durma geldi ve bir anda çehresi değişti. 46 yaşında olan araç yenilenmiş hali ile herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Aracı ile her gün ilgilenen ve ona çocuğu gibi bakan Yağmur, bakımı hiç aksatmıyor. Toplamda 16 bin TL’ye mal olan Anadola araba için 50 bin lira teklif edildi. Fakat aracını satmayı düşünmeyen Ateş Yağmur, yüz bin lira da teklif etseler aracını satmayacağını ve tek çocuğu olan kızına bırakacağını söyledi.

“Millet Bana Güldü”

Çürümeye yüz tutmuş ve hurdaya terke edilmiş aracı bir köyde gördüğünü ve almaya karar verdiğini söyleyen Yağmur;

“ Bin liraya aldım. Baktım beğendim. Çekiciye atıp getirdim. Millet bana güldü. Araba arabalıktan çıkmış götür sahibinden paranı geri al dediler. Bende yaptım, ayağa kaldırdım. Çok masraf ettim. Hobimdir, klasik araca para harcamayı severim. Lüks araba sevmem bana gelmez. 1974 model yerli yapımdır. 15 bin lira masraf yaptım. Üzerinde koltuk diye bir şey yoktu. Bir kızım var, bu da benim oğlum. İnsan evladından ayrılır mı ayrılmaz. Aracımı çok seviyorum” dedi.

“Satmaya Niyetim Yok”

Aracını günlük olarak temizleyen ve bakımlarını yapan Ateş, aracına çocuğu gibi bakıyor. Aracını satmayı düşünmeyen Ateş,

“ 50 bin TL verdiler vermedim. 100 bin TL verseler vermem. Satmaya niyetim yok. Değeri biçilmez bu aracın. Sevdiğimden satmıyorum. Vasiyet yaptım, öldüğümde kızıma vereceğim. O da oğluna verir. Hatay ve İskenderun’a gittim. 2 bin 300 kilometre yol yaptım yorulmadım. Aracıma güveniyorum ve memnunum. İstanbul’a gözü kapalı gider gelirim. Gittiğim yerde millet toplanıyor. Aracıma bakıyorlar ve merak ediyorlar. Diyorum gidin lüks araca bakın. Diyorlar senin araç klasik araç, lüks araç görürüz ama bunu bulamayız. Resim çekmek için müsaade istiyorlar. Ben de çekin diyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!