featured

Binance, Web3 girişimlerine yatırım amacıyla 500 milyon dolarlık fon kurdu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Binance’in girişim faaliyetlerini yöneten iştiraki Binance Labs, bugün yaptığı açıklamada DST Global ve Breyer Capital başta olmak üzere bir çok şirketin desteğiyle 500 milyon dolarlık Web3 girişim fonu kurduklarını duyurdu.

Binance Labs, girişim fonunun Web3 alanında faaliyet gösteren şirketlere yatırım yapacağını duyurdu. Diğer yandan geçen hafta Andreessen Horowitz (a16z), kripto şirketlerine yatırım yapmak için kurduğu 4,5 milyar dolarlık fon kurulduğunu açıklamıştı. Kripto para piyasaları düşüş eğilimini sürdürürken kripto girişimlerinin sermayeye ulaşmada zorluk yaşadığı bu dönemde kurulan fonlar, son derece önemli hale geldi. 

Binance Labs ayı piyasasında yatırımlarına devam ediyor

Binance Labs, teknolojide bir sonraki büyük adım olarak gördükleri web3’ü inşa eden girişimleri bulmak için kripto varlıklardaki son düşüşten yararlanmak istiyor. Kuruluş, fonu, tohum öncesi, erken aşama ve büyüme sermayesi olarak kullanmayı düşünürken şirket hisselerine yatırımın yanı sıra token alımı da yapacak.

Binance Labs, daha önce Forbes ve popüler NFT tabanlı oyunu Axie Infinity‘nin şirketi Sky Mavis’e yaptığı yatırımlarla gündeme geldi. 2018 yılında kurulan girişim, aynı zamanda, Mayıs ayında çöken sabit kripto para projesinin ana şirketi olan Singapur merkezli girişim Terraform Labs’ın da yatırımcısıydı.

Binance, ayrıca geçen ay Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma teklifini desteklemek için  500 milyon dolarlık Twitter hisse almayı planlıyor. Bu yatırım ise kripto para borsasının sosyal medya ve Web3’ü bir araya getirme hedefine yönelik bir girişimi olarak yorumlandı.

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!