featured

Borsa İstanbul güne nasıl başladı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul, önceki günkü yükseliş sonrası dün kazançları koruyan bir grafik çizdi. BIST 100 endeksi, dün öğleden sonraki işlemlerde 2.540 puanda destek bulduktan sonra günü 2.547 puandan kapattı. Böylece BIST 100 endeksi, 2.460 puandan başladığı Mayıs ayında yüzde 4,79 oranında değer artışı gördü. 

BIST 100 güne yükselişle başladı

BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,28 yükselişle 2.554,28 puandan başladı. Sabah saatlerinde Asya piyasalarında karışık bir seyir izlenirken Çin borsaları, hafif satıcılıydı. ABD piyasaları ise dün günü ekside kapattı. Avrupa piyasaları hafif alıcılı açılırken ABD ve Avrupa vadelileri artıda devam ediyor. 

Borsa İstanbul açılışında elektrik, inşaat ve bilgi teknolojileri ortalama yüzde 1 artışla öne çıkan sektörler oldu. Açılışta spor ve ulaştırma endekslerinin güne ortalama yüzde 0,7 oranında ekside başladığı görüldü. Bankalar, yüzde 0,45 oranında yükselişle güne başlarken holding endeksi ise nötr başladı. 

Güne hareketli başlayan hisseler

Sabah seansında THY, Tüpraş, SASA (IS:SASA) Polyester, Sabancı Holding ve Yapı Kredi (IS:YKBNK) hisseleri, en yüksek işlem hacmiyle güne başlayan hisse senetleri oldu. 

Açılışta Özerden Plastik ve Mazhar Zorlu Holding hisseler, tavan fiyatına yakın işlem görürken Casa Emtia Petrol, Martı GYO ve Alarko Carrier, güne yüzde 6’ya varan değer artışlarıyla başladı. 

Güne en yüksek düşüşle başlayanlar arasında ise yüzde 8’e yakın değer kaybı gören Avrasya GYO, Metro (IS:METRO) Ticari ve Mali Yatırımlar hisseleri vardı. Vanet, Diriteks ve Avtur, ortalama yüzde 6 düşüşle başlayarak açılışta en çok kaybeden diğer hisse senetleriydi. 

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamada Vanet Gıda Sanayi (VANGD) hissesi için devre kesici uygulanmaya başlandığı ve sürekli işleme ara verilerek tek fiyattan emir toplama işleminin başladığı duyuruldu.

Yazar: Günay Caymaz 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!