featured

Borsa İstanbul haftaya yükselişle başladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Borsa İstanbul, geride bıraktığımız haftayı artıda kapattı. BIST 100 endeksi, haftalık bazda yüzde 2,8 oranında yükselişle 2.438 puandan kapandıktan sonra  yeni haftaya da yükselişle başladı. 

BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 1,15 yükselişle 2.466,88 puandan başladı. Borsa İstanbul’un pozitif açılışı, Asya piyasalarının Çin’deki pandemi önlemlerinin gevşetilmesine bağlı olarak alıcı devam etmesiyle birlikte geliyor. Diğer yandan ABD borsalarının geçen haftayı pozitif kapatmasının ardından ABD ve Avrupa vadelilerinin de pozitif seyri devam ediyor. 

Haftaya alıcılı başlayan Borsa İstanbul’da sabah seansının ilk dakikalarında öne çıkan sektör endeksleri arasında spor endeksi, yüzde 2’ye ulaşan değer artışıyla ilk sırada yer aldı. Ulaştırma, kimyasal ve holding sektörleri de güne yüzde 2’ye yakın yükselişle başladı. 

Faktöring, günün ilk saatinde yüzde 0,15 gibi düşük bir oranda ekside başlayan tek sektör olarak kaydedildi. Bankalar ise yüzde 1’e yakın pozitif bir açılış gerçekleştirdi. 

Güne hareketli başlayan hisseler

Sabah seansının ilk dakikalarda yüksek işlem hacmine sahip hisse senetleri arasında THY(IS:THYAO), Sabancı Holding (IS:SAHOL), Şişecam (IS:SISE), Doğan Şirketler Grubu ve Aselsan (IS:ASELS) vardı.

Güne tavan fiyatına yakın değerde başlayan Mazhar Zorlu Holding, Altınyağ kombinaları, Casa Emtia, Senkron Güvenlik ve Cosmos Yatırım, en çok yükselen hisselerin başında yer aldı. 

Güne düşüşle başlayan hisselerin başında taban fiyatına yakın işlem gören Lider Faktöring yer alırken NUROL GYO ve Dagi Yatırım, güne yüzde 5 düşüşle, Akfen GYO ve Atlantis Holding, ortalama yüzde 3,5 değer kaybıyla başladı. 

Borsa İstanbul tarafından yapılan açıklamaya göre Rodrigo Tekstil (IS:RODRG), Dagi Yatırım Holding (IS:DAGHL), Nurol Gayrimenkul (IS:NUGYO), Doğan Burda Dergi (IS:DOBUR) hisseleri için devre kesici uygulamaya alınarak sürekli işleme ara verilip tek fiyattan emir toplanmaya başlandı. 

Yazar: Günay Caymaz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!