featured

Cardano ağı hareketlenirken ADA, XRP’yi geçerek en büyük 6. kripto para oldu

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Cardano (ADA), bu hafta piyasa değerine göre sıralanmış en büyük 10 kripto para arasında fark yaratıyor. ADA fiyatı, hafta açılından bu yana yüzde 35 değer artışıyla 0,69 dolara kadar yükseldi ve piyasa değerini 22 milyar dolara çıkararak XRP’yi geride bıraktı. Cardano (ADA), şu an en büyük 6. kripto para konumunda bulunuyor.

Cardano (ADA) fiyatı, geçen sene Eylül ayından bu yana Blockchain ağında gerçekleşen gelişmelere tepki vermiyordu. Bu süre zarfında Cardano ağı gelişmeye devam ederken ADA fiyatı, piyasanın geri kalanıyla birlikte düşüş trendine devam etti.

Cardano ekosistemindeki önemli gelişmeler

Bu hafta ADA fiyatındaki yükseliş, Cardano Blockchain’indeki dikkat çeken geliştirici faaliyetleriyle birlikte geliyor. Santiment verilerine göre bu hafta geliştirme faaliyetleri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Bunun yanında son iki günde Cardano ağındaki işlem sayısı ve kilitli toplam değer önemli ölçüde artarken Blockchain ağında basılan NFT sayısı 5 milyona ulaştı. 

Cardano’daki başka bir gelişme ise Iagon’un bir Cardano – Ethereum köprüsü kurarak USDC geçişlerini imkan tanımasıydı. Bu köprüyü kullanmak için ADA tokenine ihtiyaç duyulması, Cardano piyasasına hareketlilik getirmiş gibi gözüküyor.

Vasil Hard Fork, Alonzo güncellemesinin devamı olarak geliyor

Cardano için Alonzo güncellemesi sonrası en büyük yükseltme olarak görülen Vasil hard fork etkinliği de önemli bir katalizör olacak gibi duruyor. Vasil Hard Fork’un test ağı 2 Haziran’da devreye alınacak ve her şey yolunda giderse ana ağ lansmanı Haziran ayı sonunda gerçekleşecek.

Cardano ağı, Alonzo yükseltmesiyle DeFi alanında önemli bir ağ olma yoluna girerek akıllı sözleşme platformu yeteneği kazanmıştı. Vasil Hard Fork ile ağın ölçeklenebilirliği ve kullanılabilirliği daha verimli hale getirilmesi amaçlanıyor. 

Defi Llama verilerine göre Cardano, 156 milyon dolarlık kilitli toplam değeriyle DeFi sektöründe diğer rakiplerine göre oldukça küçük kalıyor. 2017 yılında piyasaya sürülen ve Ethereum’un en eski rakiplerinden biri olan Cardano, şu an Defi sektöründe lider konumunda bulunan Ethereum’dan yaklaşık 455 kat daha düşük bir toplam değere sahip. 

ADA fiyatı, gün içinde 0,69 dolara kadar yükseldikten sonra şu anda açılış fiyatına göre yüzde 11 değer artışıyla 0,63 dolar bandında hareket ediyor.

Yazar: Günay Caymaz 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!