featured

Çatılarınızda Yeşil Alanlar Oluşturun

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çatılarda oluşturulan yeşil alanlar

Kentleşmenin arttığı, şehirlerimizin bina yığınları haline döndüğü günümüzde yeşil alan bulmak neredeyse imkansız hale dönüştü. Bu eksikliği keşfeden firmalar, gerçekleştirdikleri konut projelerinde çatıları yeşil alana çevirmeye başlayarak yeni bir akımında öncüsü oldular.

Çatılarda oluşturulan yeşil alanlar ile birlikte havuzların da eklenmesi son dönemler de oldukça sık rastladığımız bir görüntü. Sonbahar döneminde yağmur akıntısına yönelik bakım için çıktığımız çatılar artık kaybettiğimiz yeşil görüntüyü bizlere sunmaya başlıyor.

arasında. Yeşilini kaybeden Büyükşehirlere çok fazla bir katkısı olmasa da hasret kaldığımız yeşil alanı apartmanımızın çatısında oluşturmamız da mümkün artık.

Çatılarda oluşturulan yeşil alanlar az da olsa tarıma elverişli alanlar oluşturuyor. Bu sayede bahçeniz olmasa bile çatınızda istediğiniz sebze ve meyveleri yetiştirmeniz mümkün. Bu sebze ve meyvelerin ne kadar ekolojik olup olmadığı hala tartışılıyor olsa da satın alacağınız kimyasal ürünler ile dolu hormonlu sebze ve meyvelerden elbette daha sağlıklı olacaktır.

Çatıda Havuz Keyfi

Çatılarda yapılan havuzlar ise sizlere şehrin göbeğinde muhteşem şehir manzaralı havuz keyfi sunmaktadır. Çatıda havuz keyfi yapmak istiyorsanız dikkat edilmesi gereken hususların ilki Bina kolon ve kirişlerinin havuzun yükünü taşıyabilecek güçte yapılmış olması ve ikincisi ise havuzun su tesisatının, binanın su izolasyonu açısından sağlam yapılandırılması gerekliliğidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!