Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cebe havale nedir? Kolay bir para çekme yöntemi olan cebe havale sistemi, şu sıralar herhangi bir banka üzerinde hesabı bulunmayanlar tarafından oldukça rağbet görüyor. Bu sistem sayesinde para yollamak isteyen kişilerin yalnızca cep telefonu numarası ve diğer kişisel bilgileri bilmesi yeterli oluyor. Peki, cebe havale nedir? Cebe atılan para nasıl çekilir? Cebe havale iptal olur mu?

Cebe Havale Nedir? Cebe Para Gönderme

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cebe havale sistemi genel olarak bir bankada hesabı bulunmayan kişilere para göndermek için tercih edilmektedir. Bu sistem sayesinde kullanıcı bir banka hesabı bulunmasa da gönderilen parayı alarak, kullanabilecektir. Teknolojinin yeni ürünlerinden biri olan cebe havale sistemi için paylaşılması gereken en önemli bilgi cep telefonu numarasıdır.

1- Cebe Havale Nasıl Yapılır? Cebe Gelen Havaleyi Hesaba Aktarma Mümkün mü?

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Öncelikle cebe havale nedir konusunda belirtmek gerekir ki, bu işlem yalnızca 18 yaşını dolduran kişiler için yapılabilecektir. Cebe havale işlemi bankamatikler, internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden gerçekleştirilebilir.

Bunun için ise öncelikle banka sistemine giriş yapılması, sonrasında para gönderme bölümünden cebe havale sisteminin seçilmesi yeterlidir. Bu aşamadan sonra gönderim yapılacak kişinin numarası, TC kimlik numarası ve gönderilecek olan miktar girilmelidir.

Cebe havale nedir? Ayrıca para yatıracak kişinin de TC kimlik numarası ve kendi cep telefonu bilgisini paylaşması gereklidir. Tek kullanımlık şifre ile işlem onaylandıktan sonra cebe havale yapılabilecektir.

2- Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Kaç Dakika Sürer?

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cebe havale nedir? Cebe havale her bankanın üç farklı sistemi üzerinden gerçekleştirilebilecek bir yöntemdir. Cebe havale işlemi ortalama 3-5 dakika içerisinde yapılabilirken, işlem bitiminden birkaç dakika sonra havale kişiye iletilmektedir. Yurtdışına para göndermenin 11 kolay yolu hakkında bilgi almak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.

3- Cebe Gelen Havale Nasıl Çekilir? Telefonda Para Nasıl Çekilir?

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?
Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Telefon numarası ile yapılan cebe havale nedir? Oldukça kolay ve konforlu bir işlem olan bu yöntem ile ilgili belki de en çok merak edilen, cebe atılan para nasıl çekilir sorusudur. Cebe havale işlemin tamamlandıktan sonra kişiye telefon numarası üzerinden bir bilgilendirme mesajı gönderilir.

Cebe havale nedir? Bu mesajı okuyan kişilerin, bankamatikler üzerinden para çekme işlemini gerçekleştirebilmesi mümkündür. Bunun için bankamatiklerin ‘’Para çekme’’ butonuna basılmalı ve Cepbank ile para çekme sistemi seçilmelidir.

Size para gönderen kişi ile kendinize ait cep telefonu bilgisini paylaştıktan sonra tek kullanımlık bir şifre girmeniz istenir. Bu adımı da tamamladıktan sonra cebe havale nedir ile gönderilen tutarı çekebilirsiniz.

4- Cebe Havale İptal Olur mu? Cebe Havale 24 Saat İçinde Çekilmezse Ne Olur?

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cebe havale bazı durumlarda elbette ki iptal edilebilir. Cebe havale nedir kısmında da belirttiğimiz gibi bu işlem bir hesabı bulunmayan kişiler için yapılır. Bu nedenle paranın bankada uzun süre tutulması mümkün değildir.

Cebe havale kaç gün içinde alınmalı? Bu konuda belirlenen gün limiti 24 saattir. Kişiye gönderim mesajı gönderildikten sonra 24 saat içerisinde yatırılan tutarın çekilmesi gereklidir. 24 saat geçtiği ve tutar çekilmediği durumlarda ise, para gönderilene iade edilir. İadeden 3 saat içerisinde ise tutar vadesiz TL hesabına yansıtılabilecektir.

5- Cebe Havale Limiti Nedir? Cebe Havale ile Çekilebilecek Maksimum Miktar Ne Kadar?

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Cebe havale nedir, belirli bir limiti var mı hemen bunu da yanıtlayalım. Cebe havalede günlük 500 TL ile sınırlı olmak üzere 2 farklı işlem yapılabilecektir. 1 hafta içerisinde ise 4 defa olmak üzere maksimum 1000 TL gönderilebilir. Bu işlem ve limit sınırı aşılmadığı takdirde cebe havale yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Cebe Havale Ücreti Nedir?

Cebe Havale Nedir? Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Birçok iletişim kanalları üzerinden gerçekleştirilebilen cebe havale nedir, herhangi bir ücret talep edilebiliyor mu? Cebe havale işleminde bankalar belirli bir ücret talebinde bulunmaktadır. Verilen bu hizmetin ücreti tercih edilen hizmet kanalı ve bankaya bağlı olarak değişiklik gösterebilecektir. Bu kapsamda banka müşterilerinin ilk olarak cebe havale komisyon ücretlerini araştırması ve bu doğrultuda işlemlerini gerçekleştirilmesi tavsiye edilmektedir. Ziraat cebe havale ücretleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!