featured

Çinliler Hangi Hayvanları Yiyor? Çin Yemek Kültürü Hakkında Bilmediğiniz Sıra Dışı Bilgiler !

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Asya kıtasının en güçlü ve egzotik ülkelerinden biri olan Çin , yemek kültürü ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Çin yemek kültürü denildiğinde akla türlü türlü vahşi ve egzotik hayvanlardan yapılan tarifler geliyor. Öyle ki salgın hastalıklar da en fazla bu Asya ülkesinde görülüyor. İşte son dönemlerde çıkan corona virüsünün akıllara getirdiği bir soru olan Çin’de hangi hayvanlar yeniliyor sorusuna bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Açıklamaları ve yapılış şekilleriyle Çin halkının yediği hayvanlar.

Hayvan Pazarları ile Meşhur Bir Ülke

Çin kültüründe bazı kentlerde yer alan hayvan pazarlarında türlü türlü egzotik hayvanı bulmanız mümkündür. Tıpkı ülkemizdeki balık pazarları gibi olan bu alışveriş noktalarında pek çok vahşi hayvanın da satışı yapılıyor. Elbette pazarda satılan hayvanların her biri sofraları süslemek için orada bulunuyor. Çin yemek kültürü denildiğinde akla tuhaf tariflerin gelmesinin nedeni işte tam da bu hayvan pazarları oluyor.

Çin hayvan pazarlarında kurtçuklardan böcek çeşitlerine, kedi ve köpek ırklarına da rastlamak mümkün. Bunların yanında bazı vahşi türlerin de etinin şifa niyetine yenmesi gerektiği savunuluyor. Ülkede semender, yılan ve timsah gibi sürüngen türleri de sıklıkla tüketiliyor. Tüm bu hayvan türlerinin de satışı ülkede bulunan hayvan pazarlarında yapılıyor.

Çin hayvan pazarlarının başında Wuhan kentinde bulunan ve corona virüsünün de buradan yayıldığı düşünülen Huanan Balık Pazarı geliyor. Bu pazarın balık pazarı olarak adlandırılmasına da aldanmamak gerekiyor. Öyle ki pazarca yüzlerce çeşit hayvan ırkına rastlamak mümkün.

Çin Yemek Kültürü – Deniz Hayvanları ve Yarasa

Çinliler tarafından yenilen hayvanlar arasında ilk başta deniz ürünleri geliyor. Çin pazarlarında denizde bulunan neredeyse her çeşit canlıyı bulmak mümkün kılınıyor. Ülkenin yemek kültüründe deniz canlıları ile yapılan binlerce tarif mevcut. Bu tariflerin bir çoğunu ise diğer ülkelerdeki insanların yemeye cesaret ve tenezzül edemeyeceği canlılar oluşturuyor.

Deniz ürünlerinin yanı sıra ülkede yarasa ve sıçandan yapılan çorbalar da oldukça fazla rağbet görüyor. Öyle ki yarasa ve sıçan çorbasının şifalı olduğu ve pek çok rahatsızlığa da iyi geldiği iddia ediliyor. Aynı zamanda tüm dünyayı sarmak üzere olan corona virüsünün de ilk etapta yarasa çorbasından dolayı insana bulaştığı iddia edilmişti. Virüsün yarasa çorbasından insana bulaşıp bulaşmadığı ise hala iddia niteliği taşıyor. Fakat virüsün balık pazarında satılan bir hayvandan dolayı bulaştığı neredeyse kesin bir yargı.

Egzotik Hayvanlardan Yapılan Tarifler

Salgın hastalıklar denildiğinde akla ilk Çin’in gelmesi aslında tuhaf değil çünkü SARS ve MERS gibi virüsler de ilk olarak Çin’de ortaya çıkmıştı. Neredeyse tüm salgın virüslerin de çeşitli hayvanlardan dolayı insanlara bulaştığı düşünülmektedir. Öyle ki Çin’de yapılan tariflere bakıldığında bu yargının mantıklı olduğu gerçeği de ortaya çıkıyor.

Ülkede tilki, ceylan, tavuskuşu, kunduz, porsuk ve koala gibi hayvanlardan yapılan pek çok tarif bulunuyor. Bunların yanında restoran menülerinde ton balığı gözü, koyun penisi, horoz testisleri ve haşlanmış ördek embriyosu gibi tuhaf tarifleri de bulmak mümkün. İşte tüm bu yemek çeşitleri yepyeni hastalık virüslerinin ortaya çıkma nedenlerini gayet de iyi açıklıyor.

Çin Yemek Kültürü Hakkında Bilinmeyenler ! 

Çin yemek kültürü tabi ki öncelikle Çin’de olmak üzere Malezya, Endonezya, Tayvan ve Singapur gibi ülkelerde de hakimiyet sürmektedir. Çinliler ne yer sorusunun cevabını arayacak olursak, karşımıza çok sayıda hayvan ve sebze çıkacaktır. Peki, Çin yemek kültürü hakkında bilmediğiniz şeyleri öğrenmek ister misiniz? İşte, detaylar!

Çin Mutfak Kültürü , dünyanın sekiz büyük mutfak kültürü arasındadır. Çin mutfağında wok adı verilen yemek sanatı uygulanır. Yemek çubukları ile yenen bu yemek sanatında soya fasülyesi , soya sosu , acı sos ve soya sütü kullanılır. 

Evde yapılabilecek çin yemekleri tarifleri arasında olan Pekin ördeği yer almaktadır. Pekin ördeği hazırlanış patenti Çin ‘de olup tüm hakları saklıdır. Bu tarif genellikle portakal ile servis edilir. 

Çin yemeklerinde genellikle yemek çubuklarıyla yemek yenir. 

En çok kullandıkları tahıl pirinç ve fasülyedir. 

Çin yemekleri arasında dikkat çeken bir et yemeği ise içerisinde kıyma, soya fasulyesi, un gibi malzemeler bulunan Çin mantısı olarak bilinmektedir. 

Çin’de çok fazla tatlı kültürü bulunmamaktadır. Bu noktada dünya tatları tercih edilmektedir. Çin mutfağında Çin yemek kültürü doğrultusunda yemek yapmak ve bu kültüre uygun şekilde yemek yemek büyük önem taşır. 

Uzak doğu mutfağı genel özellikleri taşıyan Çin mutfağı tarihi , Çin kültürü için önemli bir yere sahiptir. Öyle ki Çin mutfağı tez konusu olarak en çok seçilen gastronomi alanı olarak bilinmektedir. Çin mutfağı pişirme teknikleri , ilginç çin yemekleri ve çin yemekleri ingilizce tarifler bu alanda yapılan önemli çalışmalar arasındadır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!