Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

6 Adımda Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cinsiyet hesaplama 2022, bebeğinin cinsiyetini belirlemek isteyen kişiler için yol gösterici yöntemleri kapsamaktadır. Her evli çift, normal olarak bebeğinin cinsiyetine ilişkin belirli istekler ve hayaller içerisinde olabilir. Bilindiği üzere cinsiyeti önceden belirlemek hiçbir şekilde mümkün değildir.

Yapılan araştırmalara göre bazı yöntemler sayesinde önceden cinsiyetin belirlenebileceği düşünülmüş, bu yöntemlerin ise genel olarak olumlu sonuçlar verdiği görülmüştür. İşte cinsiyet hesaplama 2022 yılına dair öne çıkan yöntemler…

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Bebeğin Cinsiyeti Nasıl Hesaplanır?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Bebeğin cinsiyetini hesaplamak tıbben elbette ki mümkün değildir. Ancak cinsiyet hesaplama 2022 yöntemleri adı altında ortaya atılan pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerin geçmişten günümüze büyük ölçüde sonuç vermesi, insanlar tarafından güvenilmesine ve rağbet görmesine neden olmuştur. Bizde bu kapsamda sizler için biyolojik takvim cinsiyet hesaplama yöntemlerine yer vereceğiz.

1- Cinsiyeti Erkek mi Belirler Kadın mı?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Cinsiyet hesaplama 2022 yöntemleri hakkında bilgi vermeden hemen önce cinsiyeti belirleyen tarafın kim olduğundan bir bahsedelim. Herkesin de bildiği gibi kadınlarda 44+ XX kromozom, erkeklerde ise 44+ XY kromozomları bulunmaktadır. Görüldüğü gibi kadınların X kromozomu harici verebileceği bir kromozomu bulunmamaktadır.

Erkekte ise hem X hem de Y kromozomu bulunmaktadır. Döllenme sırasında erkeğin X kromozomu vermesi halinde kız, Y kromozomu vermesi halinde ise erkek bebek oluşur. Bu kapsamda cinsiyeti belirleyen tarafın erkek olduğu belirtilmelidir.

2- En Çok Hangi Ayda Erkek Bebek Olur? Hangi Aylarda Kız Olma Şansı Var?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?
Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

En çok hangi ayda erkek bebek olacağı ya da kız bebek olacağı yönünde araştırmalar yapılsa da bu araştırmalara kesin gözle ne yazık ki bakılamıyor. Ancak Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı tarafından yapılan bir araştırma sonucuna göre Eylül ayında hamile kalanların erkek çocuğu olma olasılığının iki kat daha fazla olduğu belirlenmiştir.

Bu bilgi cinsiyet hesaplama 2022 yöntemleri arayışında olanlar için yol gösterici olabilecektir. Kız için ise ekim ayının daha elverişli bir ay olduğu bilgisi paylaşılmaktadır.

3- En İyi Cinsiyet Belirleme Takvimi Hangisi? İslam’da Cinsiyet Belirleme Takvimi Var mı?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Peki, cinsiyet hesaplama 2022 yöntemleri olarak kullanılan takvimlerden hangisi tercih edilmeli? İslam dininde cinsiyet belirlemeye yönelik bir takvim kullanılmamaktadır. Ancak İslam dininde cima vakti ile bebeğin cinsiyetinin belirlenebileceğine inanılmaktadır. Cima vaktine göre kadının ilişkide aşırı uyarılması ve erkeğinden önce orgazm olması durumunda bebeğin cinsiyetinin erkek olmasına sebebiyet verebilecektir.

Bunun yanında erkeğin ilişkide aşırı uyarılması ve orgazma kadından önce ulaşması durumunda da cinsiyetin kız olacağı düşünülmektedir. Genel olarak bu cinsiyet hesaplama 2022 yöntemi, birçok kişide olumlu sonuçlar alınmasına sebebiyet vermiştir.

4- Aya Göre Bebek Cinsiyeti Belirleme | Çin Takvimi Doğru Sonuç Veriyor mu?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Aya göre bebek cinsiyet hesaplama 2022 yöntemi ise Çin takviminde sık rastladığımız bir durumdur. Çin’de uygulandığı bilinen bu yöntemin, çoğunluğunun doğru çıkması ise bu takvime rağbet gösterilmesine neden olmuştur. Çin takviminde esas olarak annenin doğum yılı önemsenmektedir.

Annenin doğum yılının olduğu 12 ay takvimine bakıldığında hamile kalmak istenen ay, hangi ay ise o ay içerisinde o cinsiyette bebeğin olabileceği düşünülmektedir. Çin takvimi genel olarak hamilelik döneminde bebeğin cinsiyetinin belirlenmesi ya da hamilelik öncesinde hangi ay bebeğin deneceği konusunda yol gösterici olabilmek için bakılmaktadır.

Genel bu cinsiyet hesaplama 2022 yönteminin doğru çıktığını söyleyen kişiler bulunsa da, hata payının da yüksek olduğu belirtilmelidir.

5- En İyi Cinsiyet Belirleme Takvimi | Rus Takvimi Nedir Nasıl Bakılır?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Cinsiyet hesaplama 2022 yöntemlerinden bir diğeri ise Rus takvimi olarak kayıtlara geçmektedir. Çin takviminden biraz farklı olan bu takvimde Anne ve babanın ayrıntılı doğum tarihi ile annenin son adet tarihi bilgisi paylaşılmalıdır. Otomatik olan Rus takvimi bu bilgileri paylaştığınızda size otomatik olarak bebeğinizin cinsiyeti hakkında ipucu verebilecektir. Rus takvimi 2022 cinsiyet hesaplama için tıklayınız.

6- Son Adet Tarihine Göre Cinsiyet Belirleme Yapılabilir mi? Adet Bitiminden Kaç Gün Sonra Hamile Kalınırsa Cinsiyeti Ne Olur?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Son adet tarihine göre cinsiyet belirleme yapılabilmesinin mümkün olduğu belirtilmektedir. Cinsiyet hesaplama 2022 yöntemi olarak bilinen bu yöntemin tıbbi açıdan ne yazık ki bir doğruluğu bulunmuyor.

Adet bitiminden hemen sonra ilişkiye girilmesi halinde erkek bebek sahibi olabileceği yönündeki paylaşımların kesin doğruluğunun olmadığı belirtilmelidir.

Bunun nedeni ise adet dönemi başladığı andan itibaren 11,12,13, 14 ve 15. Günler yumurtlama günleri olarak adlandırılır. Kadınların yalnızca yumurtlama günleri olarak sayılan 4-5 günlük bir süreçte hamile kalması mümkündür.

Adet döngüsü ortalama 5-6 gün olan bir kadının adet bitiminden hemen sonra hamile kalabilmesi tıbben imkansızdır. Ancak adet döngüsü 9-10 gün olan kadınlarda bu cinsiyet hesaplama 2022 yönteminin doğru olabilme olasılığı bulunmaktadır.

7- Garanti Cinsiyet Tahmini Yapılabilir mi? Eşlerin Doğum Tarihine Göre Cinsiyet Hesaplama Nasıl Yapılır?

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Garanti cinsiyet hesaplama 2022 yöntemleri var mı yok mu? Bir diğer takvim yöntemi olarak bilinen Japon takvimi, kadının eşinin doğum tarihine göre cinsiyet belirleme konusunda ipuçları verebilecektir. Ancak bu takvim türünde anne ile babanın doğum ayı ile SAT tarihi ayının girilmesi gereklidir.

Bu takvim bu hesaplamaya göre yüzde olarak erkek ve bebek sahibi olabilme hakkında fikir verir. Bu sebeple bu takvimin olumlu sonuç verme olasılığı diğer takvim ve yöntemlere nazaran çok daha düşüktür. Yine de Japon takvimi cinsiyet belirleme hesaplama 2022 için buraya göz atabilirsiniz.

8- Cinsiyet Hesaplama 2022 | Yüzde Yüz Cinsiyet Belirleme Yöntemleri

Cinsiyet Hesaplama 2022 | Cinsiyet Hesaplama Yöntemleri Nelerdir?

Cinsiyet hesaplama 2022 yöntemleri arasında sonuncu olarak gösterebileceğimiz yöntem, ovulasyon tarihine göre olandır. Bilindiği üzere kadınların adet bitiminden sonraki 11. Gün ile 15. Günü genel olarak ovulasyon günleri olarak gösterilir. Ancak bu günlerden yalnızca bir gün ovulasyon günü olarak belirlenirken, diğer günler yüksek hamilelik olasılığı şeklinde belirtilir.

Bunun için bu konuda hizmet veren Regl takvimi uygulamalarından yararlanabilirsiniz. Bu belirtilen günler haricinde hamile kalma olasılığı neredeyse imkansızdır. İşte, cinsiyet hesaplama 2022 yöntemine göre bu ovulasyon günü baz alınabilir.

Yapılan araştırmalara göre belirtilen ovulasyon gününden bir iki gün öncesinde ilişkiye girildiğinde kız, ovulasyon gününden sonraki iki gün ilişkiye girildiğinde ise erkek olduğuna inanılacaktır. Bu cinsiyet belirleme yöntemi ile ilgili bir başarı oranı verilemese de bu yöntem ile istenilen bebek cinsiyetine ulaşan kişi sayısı da bir hayli fazladır.

Bebeğiniz artık karnınızda ise ve siz cinsiyetini bilmiyorsanız, kesin cinsiyet tahmini yöntemlerini araştırabilirsiniz. Bu konuda popüler olan Kesin cinsiyet tahmini yöntemleri nelerdir yazımıza göz atabilirsiniz.

2
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!