Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çocuğun okulu nereye çıktı? Okul kayıtlarının başlaması ile birlikte milyonlarca veli,  çocuğunun okul kaydını hangi okula yaptıracağını araştırmaya başladı. Bilindiği üzere önceki dönemlerde her veli, öğrencisini bulunduğu ilçede herhangi bir okula kayıt ettirebiliyordu.

Ancak birkaç yıl öncesinde yapılan yeni bir güncelleme ile artık çocuklar ikametgah adresine en uygun olan okula kayıt ettiriliyor. Böylece okullarda yığılmaların önüne geçildiği gibi, her öğrenci evine en yakın okulda eğitim alma fırsatı bulabiliyor. Peki, çocuğun okulu nereye çıktı? Hangi okula kayıt edileceğini nasıl öğrenebilirsiniz? İşte, detaylar!

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?
Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

Çocuğun okulu nereye çıktı, hangi adrese hangi okul düşüyor derseniz E-devlet üzerinden bu merakınızı giderebilirsiniz. Çocuğun okulunun nereye çıktığını artık kolayca sorgulayarak, okul kaydı ve diğer detaylar hakkında bilgi sahibi olabilmeniz mümkün olacaktır.

E-devlet üzerinden bilgi alabilmek için ilk etapta kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş yapmalısınız. Daha sonrasında ise arama butonuna adrese göre kayıt yazarak, velisi bulunduğunuz öğrencinin hangi okula çıktığını öğrenebilirsiniz. Bu işlem anaokulu, ilkokul ve ortaokulda okuyacak olan veliler için yapılabilecektir.

Çocuğun okulu nereye çıktı? Çocuğun okul bilgileri, okullara sistematik olarak gönderilmektedir. Bu nedenle velilerin ilgili okula yalnızca nüfus cüzdanı ile başvurması yeterli olacaktır. İçişleri Bakanlığı tarafından tüm veriler çekildiği için, velinin yapması gereken tek işlem kayıt döneminde okulun istediği evrakları teslim etmesidir.

1- E-Okul Kayıt Sorgulama 2022 | Çocuğumu İstediğim Okula Gönderebilir miyim?

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-okul kayıt sorgulama 2022 kapsamında kutucukta yazılı olan okul, çocuğunuzu kayıt ettirebileceğiniz okulun ismidir. Çocuğunuzu bunun haricinde bir okula kayıt ettirebilmeniz ne yazık ki mümkün değildir.

MEB adrese dayalı kayıt sorgulama sistemi üzerinde çıkan okulun değişikliği isteniyorsa, ancak ikametgah değişikliği yapılmalıdır. Veliler E-devlet üzerinde ikametgah değişikliği yaptırırsa, buna bağlı olarak 24-48 saat içerisinde kayıt yaptırılacak okulda değişir.

Çocuğun okulu nereye çıktı sorgulamasından memnun olmayan veliler çoğunlukla adresini bir yakınının yanına aldırmaktadır. Ancak Nüfus Müdürlüğünün özellikle okul kayıt döneminde yapılan adres değişikliklerini inceleme altına aldığı ve o adreste olup olmadığınızı araştıracağı da unutulmamalıdır. Nüfus Müdürlüğü belirtilen adreste oturmadığınızı tespit ederse, bu durumda bazı cezai yaptırımlar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

2- Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Nakil ve Tayin Durumunda Ne Yapılmalı?

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

Eğer okul kayıt sorgulama döneminde tayin ya da taşınma gibi özel durumlarınız geliştiyse, mutlaka e-devlet sistemi üzerinden ikametgah değişikliği yapmalısınız.

İkametgah değişikliğinden çok kısa bir süre sonrasında çocuğun okulunun değiştiğini görebilirsiniz. Okulun kaydının dolması durumunda ise, müdür ya da müdür yardımcısı ile irtibata geçerek, konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

3- Anasınıfına Nasıl Kayıt Yapılır? İlkokul Kayıtları İçin Ne Gerekli?

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

Anasınıfı kayıtları genel olarak tüm okullarda aynı olsa da, okullara bağlı olarak talepler değişiklik gösterebilir. Bu kapsamda çocuğun okulu nereye çıktı şeklinde arama yaptıktan sonra, okulun web sitesini ziyaret etmenizde yarar vardır.

Genel olarak anaokulu ve ilkokul kayıtlarında okul tarafından belirli bir ücret talebi söz konusu olmayacaktır. Bunun yanı sıra okulların büyük bir kısmı, öğrencilerin eğitimi ve öğretimi sırasında kullandıkları bir ihtiyaç listesi oluşturacaklardır. Velilerin ise bu ihtiyaç listesini eksiksiz bir şekilde tamamlaması ve okul idaresine teslim etmesi gereklidir.

4- Adresim Hangi Okulu Tutuyor Ortaokul | Ortaokul Kayıtları Nasıl Yaptırılır?

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

Ortaokul için çocuğun okulu nereye çıktı? Ortaokul kayıtlarının yaptırılabilmesi içinde yine e-devlet sistemi üzerinden adrese göre ortaokul sorgulama işlemi yapılmalıdır. Daha sonrasında ise belirtilen ortaokul kayıt tarihleri arasında, okula giderek kayıt işlemleri tamamlanmalıdır.

5- 2022 ve 2023 Okul Kayıtları Ne Zaman?

Çocuğun Okulu Nereye Çıktı? Adrese Göre Okul Sorgulama Nasıl Yapılır?

2022-2023 eğitim öğretim döneminde yapılacak anaokulu, ilkokul ve ortaokul kayıtları, okula göre değişiklik göstermektedir. 2022 yılı Temmuz sonu itibariyle veliler çocuğun okulu nereye çıktı, e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecekler.

Velilerin kayıt ettirilecek okul belirlendikten sonra ise, okulun web sitesinin duyurularını takip etmesi ve kayıt tarihlerini öğrenmesi gereklidir.

Her okulun web sitesinde okulun kayıt tarihi, istenen evraklar ve diğer detaylar hakkında kapsamlı bilgiler yer almaktadır. Okulların büyük bir kısmının, temmuzun son haftası ve ağustosun ilk haftası olacak şekilde kayıt aldığı unutulmamalıdır.

Çocuğunuzun anaokuluna başlama yaşı geldiyse, 7 başlıkta anaokuluna başlama yaşı kaçtır yazımıza göz atabilirsiniz.

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!