featured

Contramal Nedir Ne İşe Yarar | Tramadol Contramal Yan Etkileri Nelerdir | Contramal 50 mg Fiyat 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Orta ve şiddetli ağrılar nedeniyle kullanılan Contramal nedir ne işe yarar internette sık araştırılanlar arasında. Etkili ağrı kesiciler arasında yer alan Contramal 50 mg kapsül nasıl kullanılır? Contramal etken maddesi tramadol nedir ne işe yarar? Contramal muadili ilaçlar nelerdir? Contramal fiyat 2021 yılında ne kadar? Contramal yan etkileri nelerdir, Contramal yan etkileri ne zaman geçer? Contramal reçetesiz satılır mı? İşte, Contramal 50 mg kapsül hakkında merak edilen soruların Contramal prospektüs bilgileriyle yanıtlandığı Contramal nedir ne işe yarar yazımız..

50 mg Kapsül Contramal Nedir ?

Contramal nedir; her bir kapsülünde 50 mg tramadol hidroklorür etken maddesi bulunan ağrı kesici bir ilaçtır. Yardımcı maddeleri ise; sarı demir oksit, mikrokristalin selüloz, magnezyum stearat, titanyum dioksit, indigo karmin, sığır jelatini, kolloidal anhidr silika ve sodyum nişasta glikolattır. Abdi İbrahim tarafından üretilen bu etkili ağrı kesici, 10 ve 20 kapsüllük blister ambalajlarda satışa sunulmaktadır.

Contramal Etken Maddesi Tramadol Nedir ?

Contramal etken maddesi tramadol nedir araştırması da internet üzerinde yoğun olarak yapılıyor. Tramadol nedir ; santral sinir sistemi üzerinde etkili olan bir ağrı kesicidir. Tramadol, orta şiddetli ve şiddetli ağrıların giderilmesinde oldukça etkilidir.

Tramadol Uyuşturucu mu ?

Contramal nedir; içeriğinde tramadol bulunan bir ağrı kesici ilaçtır. Tramadol nedeniyle Opioid ilaç yani uyuşturucu etkiye sahip ilaç grubunda yer alan Contramal uyuşturucu mu, Contramal kafa yapar mı gibi internet araştırmaları yapılmaktadır. Tramadol maddesi uyuşturucu etkiye sahiptir ancak Contramal uyuşturucu değildir. Yoksunluk gibi durumlarda kesinlikle kullanılmamalıdır, ciddi yan etkileri vardır.

Contramal Ne İşe Yarar?

Contramal ne işe yarar; orta ve şiddetli ağrıların giderilmesini sağlar. Contramal 50 mg kapsül, etken maddesi tramadol sayesinde santral sinir sistemine etki eder ve ağrıyı giderir. Contramal kapsül özellikle omurilik ve beyindeki özel sinir hücrelerini etkileyerek ağrının giderilmesini sağlar.

Contramal Ne Zaman Etki Eder ?

Etken maddesi tramadol olan Contramal 50 mg kapsül ağız yoluyla alındığında genellikle en geç bir saat içinde etkisini göstermektedir. Tramadol aynı zamanda enjeksiyona uygun bir maddedir. Enjeksiyona uygun tramadol, kapsülden daha hızlı etkisini göstermektedir.

Contramal 50 mg Kapsül Etkisi Ne Kadar Sürer?

Contramal prospektüs içeriğinde bu ilacın etkisinin, ağrının şiddetine de bağlı olarak 4 ile 6 saat sürdüğü bilgisi yer almaktadır.

50 mg Kapsül Contramal Nasıl Kullanılır ?

Kendisine Contramal reçete edilen kişiler de Contramal nasıl kullanılır araştırması yapmaktadır. Contramal kapsül kullananlar, doktorun tavsiye ettiği dozda ve şekilde kullanım gerçekleştirmelidir. Contramal nasıl kullanılır diye emin olmayanlar, eczacılarına veya doktorlarına danışmalıdır. Ancak her zaman için en düşük doz tercih edilmeli, ağrının geçmemesi durumunda doktor kontrolünde doz artırımına gidilmelidir.

Contramal nasıl kullanılır sorusunun yanıtı, kişilerin ağrısının şiddetine göre değişmektedir ancak Contramal kullananlar daima bu ağrı kesici ilacı yeterli su ile çiğnemeden, bütün olarak içmelidir. Contramal prospektüs içerisinde bu ağrı kesicinin aç karnına ya da tok karnına içilebileceği yazmaktadır ancak genel olarak tok karnına içilmesi tavsiye edilmektedir.

12 Yaş Üzeri ve Yetişkinlerde Contramal 50 mg Kapsül Nasıl Kullanılır ?

12 yaş üzeri ve yetişkin Contramal kullananlar eğer doktor başka şekilde reçete etmediyse Contramal prospektüs bilgilerine göre kullanım gerçekleştirmelidir. Contramal prospektüs içinde Contramal nasıl kullanılır sorusunun cevabı şu şekilde verilmiştir:

Yeterli miktardaki su ile 1 kapsül Contramal 50 mg içilirBir defada içilen dozun 2 mg/kg’ı geçmemesine dikkat edilmelidirŞiddetli ağrı olması halinde bir defada 2 kapsül Contramal kullanılabilirBir günde 400 mg yani 8 kapsül üzerine çıkılmamalıdır

Contramal Yan Etkileri Nelerdir ? Contramal Yan Etkileri Ne Zaman Geçer ?

Diğer bütün ilaçlar gibi Contramal yan etkileri de söz konusudur. Özellikle Contramal etken maddesi tramadol ve yardımcı maddelerine alerjisi olanlar, bu ilacı kullanmamalıdır. Çok yaygın ve yaygın olarak görülen Contramal yan etkileri şunlardır:

BulantıBaş dönmesiAşırı terlemeBaş ağrısıAğız kuruluğuUyku haliKabızlıkYorgunlukKusma

Contramal nedir ne işe yarar, yan etkileri nelerdir diye bakıldığında; bu ilacın oldukça etkili bir ağrı kesici olduğu görülmektedir ve bu nedenle sıradan ağrılar için kullanılmamaktadır. Çünkü oldukça ciddi yan etkileri de bulunmaktadır. Oldukça seyrek görülen ve yaşanması durumunda en yakın hastanenin acil servisine başvurulmasını gerektiren çok ciddi Contramal yan etkileri de şunlardır:

KaşıntıDöküntüBilek, el, ayak, yüz ve dudaklarda şişmeNefes almayı ve yutmayı zorlaştıracak boğaz şişmesiBaygınlık

Contramal Fiyat 2021 Ne Kadar ?

Doktor tarafından kendisine Contramal kapsül reçete eden kişiler, Contramal nedir ne işe yarar, Contramal fiyat 2021 araştırması yapıyor. Bu ilaç, SGK kapsamında olan bir ilaçtır ve Contramal fiyat 2021 listesine göre 23.17 TL’dir.

Contramal Yeşil Reçete mi ? Contramal Reçetesiz Satılır mı ?

Daha önce çeşitli orta ve şiddetli ağrıların nedeniyle Contramal kullananlar, etkili bir ağrı kesici ihtiyacı duyduklarında yeniden bu ilacı kullanmaya yönelebilmekte ve Contramal reçetesiz alınır mı araştırmasına girmektedir. Contramal yeşil reçete ile satılan bir ilaçtır ve bu nedenle reçetesiz olarak satın alınamamaktadır.

Contramal Morfin mıdır ?

Bilindiği üzere en ağır ağır etkili ağrı kesici morfindir. Contramal etken maddesi tramadol da etkili bir maddedir ancak morfin değildir. Ancak Contramal nedir ne işe yarar araştırması yapıldığında, bu maddenin de en az morfin kadar dikkatli kullanılması gerektiği anlaşılmaktadır.

Contramal Muadili İlaçlar Nelerdir ?

Contramal yeşil reçeteli bir ilaçtır ve Contramal muadili ilaçlar da yeşil reçetelidir. Contramal damla, Contramal tablet ve Contramal ampül formu da bulunmaktadır. Contramal muadili ilaçların bazıları şunlardır:

Roladol 50 mg kapsülFixdol 100 mg tabletContratek 100 mg tablet

Contramal Ekşi Yorumları ve Contramal Kullananlar

YouTube video
Contramal kullananlar, ilaç hakkındaki deneyimlerini çeşitli internet platformlarında paylaşmıştır. Eğer siz de bu ilaç hakkındaki kullanıcı deneyimlerinin okumasını yapmak ve Contramal nedir ne işe yarar konusunda gerçek kullanıcıların yorumlarıyla bilgilenmek istiyorsanız Contramal ekşi yorumlarını ziyaret edebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. Ben ağaçtan ayaklarımın üstüne düştüm. Aşırı hassasiyet oluştu. Dokunamıyor dokundurmuyordum. Deliler gibi bağırıyordum. Gece uyku ilacına ilaveten bu ilacı kullanarak uyudum. Başka türlü uyumam mümkün olmamıştı…

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!