featured

Dacia Spring Electric Seri Üretime Giriyor | Avrupa’nın En Ucuz Elektrikli SUV Otomobil Modeli Dacia Spring Fiyatı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Modern ve aynı zamanda sağlam aile arabaları üretmeyi hedefleyen Dacia, ilk elektrikli aracını bir SUV modeli olan Dacia Spring Electric ile hayata geçirmeyi planlıyor. Mart 2019’da tanıtımı yapılan Dacia elektrikli araba modeli, Renault ile yapılan anlaşma ile birlikte seri üretime giriyor.

Dacia Spring Electric | Avrupa’nın En Ucuz Elektrikli SUV Otomobil Modeli

Dacia Spring elektrikli aracın, Avrupa’nın en uygun fiyatlı elektrikli otomobil fiyatları ile karşımıza çıkacağı iddia ediliyor. Dacia yetkilileri, 225 km menzile sahip olan bu otomobilin Eco sürüş modu ile 295 km menzile kadar çıkma potansiyeli olduğunu açıklandı.

1 – Dacia Spring Electric Batarya Dolum Süresi Açıklandı

Spring, 26,8 kWh’lik bataryası ile markanın amacına uygun bir aile otomobili olma özelliği taşıyor. 220V kaynak üzerinden toplamda 14 saatte tamamen dolan elektrikli SUV otomobil modeli, 7.4 kW’lık Wallbox kaynağı kullanılarak 5 saatte dolabiliyor.

2 – Dacia Spring Elektrikli Otomobil Azami Hızı Nedir

Dacia elektrikli SUV araçlar alanında ekonomik ve bir o kadar kullanışlı bir ürün ortaya çıkarmış gibi görünüyor. 125 km/s hızı ile tipik bir aile aracı olan Spring Electric 125 Nm tork çekim gücüne sahiptir. 45 PS güçteki motoru ile engebeli yollarda başarılı olacağı tahmin edilen Spring Electric, aynı zamanda Avrupa’nın en ucuz elektrikli SUV modeli olmayı hedefliyor.

3 – Şık Tasarım Modeli ile Herkesin Gözdesi Olacak

Romanyalı otomobil firmasının Renault desteği ile çıkardığı bu elektrikli otomobil modeli, dış tasarımı ile de oldukça çekici görünüyor. Şık jant tasarımı, ön ızgaraların zarif duruşu ve dış kasadaki ilgi çekici renklendirmeler, modelin kadınlar tarafından da tercih edilmesini sağlayacağının ipuçlarını veriyor.

4 – Konforun Yeni İsmi Dacia Spring Elektrikli SUV

Türkiye’de de satışa sunulması planlanan Dacia Spring ile yolculuk yapmak oldukça rahat olacak. Aracın arka koltuklarına iki yetişkin insanın kolaylıkla oturabileceği belirtilirken, aracın çok geniş bir iç hacminin olmadığı da dikkat çekiyor.

5 – 300 Litrelik Bagaj Hacmi ile Şehir Dışı Seyahatlerinizden Vazgeçmeyin

Dacia tarafından üretilen ilk elektrikli otomobil modeli olan Dacia Spring Electric 300 litre bagaj hacmine sahiptir. Bu yönü ile Spring modelinin uzun yolculuklarda kullanılabilecek bir otomobil olduğu söylenebilir.

6 – Dacia Spring Electric Seri Üretime Giriyor | Dacia Spring Fiyatı

https://www.youtube.com/watch?v=DQSdkiNLTXQ

Dacia Spring Electric, şu an Macaristan’da ön sipariş olarak 100 adetlik bir seri şeklinde üretime alındı. Romanya’da üretilmekte olan Dacia elektrikli SUV fiyatları 17.770 Euro olarak belirtildi. Tabi ki bu fiyat, Macaristan yani Romanya fiyatı. Türkiye’ye geçişlerde diğer otomobil modellerinde olduğu gibi MTV ve ÖTV miktarlarının da ödenmesi gerekiyor.  

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!