dar-kasko-sigortasi

Dar Kasko Sigortası Nedir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasko sigortaları, meydana gelebilecek kaza risklerine karşı hak sahibini güvence altına alan bir teminat niteliği taşımaktadır.

Kasko sigortaları zorunlu olmamakla birlikte bütün sıfır ve ikinci el araçlar için yaptırılabilmektedir. Trafik kazalarında veya buna bağlı olarak yaşanan maddi kayıplarda yalnızca hak sahibinden kaynaklı olmamakla birlikte, bazı zamanlar karşı taraftan veya ortam şartları olarak da tehlikeler yaşanabilmektedir.

Genişletilmiş kasko sahipleri pek çok konuda hasarları minimum seviyeye indirerek kasko sahibini güvence altına almaktadır. Deprem, heyelan veya sel gibi doğal afetlerin meydana gelmesi halinde de araçta veya araç içerisinde bulunanlar kaskolarla güvence altına alınırlar. Hak sahipleri dar kasko veya genişletilmiş kasko aracılığıyla kendini ve yakınlarını güvence altına alabilmektedir. Sigortalı, talep etmesi halinde kasko poliçesi içerisine ilave teminatlar eklenmesini talep edebilir ve bütün ilave teminatları kapsayan kaskolar için ‘’tam kasko’’ denmektedir.

Dar ve Genişletilmiş Kasko Nedir?

dar-kasko-sigortasi
Dar Kasko Sigortası

Araç kasko sigortası, sigorta sahibi için prim sigortası sağlamakta fakat sigorta sahibinin beklemediği bazı riskler devam eder. Dar kapsamlı kasko yaptıran kişiler teminat altına alınmayan söz konusu risklerin yaşanmayacağının garantisini verememektedir. Kasko genel şartları içerisinde aracın farklı bir araçla çarpışması, üçüncü kişilerin araca hasar vermesi, araçta yangın meydana gelmesi, araç parçalarının çalınması gibi durumlar teminat altına alınmaktadır. Daha uygun maliyetlerle ana teminatları sağlamak isteyenler ‘’Dar kasko nedir?’’ hakkında araştırma yapmakta.

dar-kasko-sigortasi

Aracınız sabitken veya hareket halindeyken, dışarıdan hareketli veya sabit bir cismin çarpması sonucunda hak sahibinde ortaya çıkan masraflar karşılanmaktadır. Genel şartlarda bulunan ve buna ek olarak teminatların tamamını da vadeden kaskolar ise genişletilmiş kaskolar olarak adlandırılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!