Depreme Dayanıklı Prefabrik Ev Talepleri Patladı
Depreme Dayanıklı Prefabrik Ev Talepleri Patladı

Depreme Dayanıklı Prefabrik Ev Talepleri Patladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Depremin yıkıcı etkisini gösterdiği 10 ilimizde kalıcı barınma ihtiyaçlarının karşılanması için adımlar atılmaya başlandı. Hükümetin kalıcı konutlar için temel atmaya başladığı bugünlerde özellikle müstakil ev taleplerinde de önemli bir artış yaşanıyor.

Afet bölgesindeki ilçe ve köylerde kalıcı konut çözümü olarak çelik evlere ilgi büyük. Çok sayıda vatandaş müstakil arsalarına çelik ev yaptırmak için prefabrik yapı firmalarına siparişlerini geçmiş durumda.

Çelik Evlere Deprem Bölgesinden Yoğun Talep Var

Hazır yapı sektörünün markalarından Karmod Prefabrik’ten aldığımız bilgiye göre firmanın çağrı merkezine deprem bölgesine çelik ev yaptırmak üzere her gün 100’e yakın talep geliyor. Firma Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Osmaniye ve Adana başta olmak üzere afet illerine kalıcı konutlar sevk etmeye devam ediyor.

Deprem Evlerinde Çelik Evlere Talep Neden Arttı?

Sektör yetkililerinin verdiği bilgiye göre deprem evlerinde çelik evlere olan talebin artmasında en büyük etken yapı güvenliğinin yanı sıra hızlı kurulum avantajı. Çelik evlerin üretimi tamamen fabrika tesislerinde makine bant hattında gerçekleştirildiğinden imalat süreleri oldukça kısalıyor. Çelik evlerde diğer konut modellerindeki saha üretimi ortadan kalkıyor. Genelde tek bir Tıra yüklenen çelik ev Türkiye’nin her bölgesine istenilen iline kolayca taşınabiliyor. Sevkiyatın tamamlandığı gün sahada hazır edilen firma kurulum ekibinde montajlanarak günler içerisinde oturuma hazır hale getirilebiliyor. Montaj aşamasında evin duvar, çatı, kapı ve pencere gibi temel malzemelerinin yanı sıra elektrik ve su tesisat uygulamaları da aynı ekipçe tamamlanıyor. Elektrik tesisatı ana şebekeye bağlanabilecek şekilde hazır teslim ediliyor. Atık ve su tesisatları da aynı şekilde. Çelik evin yalıtım uygulamalarının yanı sıra iç ve dış boya işlemlerini de firma boya ekipleri yapıyor.

Depreme Dayanıklı Prefabrik Ev Talepleri Patladı
Deprem Evlerinde Çelik Eve Güven Duyuluyor

Deprem Evlerinde Çelik Eve Güven Duyuluyor

ABD başta olmak üzere Almanya, Fransa, Finlandiya, İsviçre gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinde çelik ev modeli yaygın olarak kullanılıyor. Çelik ev modelinin ülkemizde kullanımı ise henüz yeni yeni yaygınlaşıyor. Çelik evi taşıyıcı sistemlerle birlikte duvar ve çatı bloklarına varana kadar çelik malzeme kullanımı son derece güvenli hale getiriyor. Çelik hammadde özelliği olası sarsıntılarda esnek yapısıyla sağa sola esner. Kırılgan olmayan esnek özellik çelik evlerin deprem esnasında ayakta kalmasını sağlar.

Çelik Ev Kalıcı Konutta En Güvenli Modeller Arasında

Özellikle müstakil ev tercihleriyle öne çıkan çelik ev kalıcı konutta en güvenli modeller arasında yer alıyor. Yüksek yapı güvenliği avantajıyla deprem evi olarak büyük ilgi görüyor. Üretiminde kaynak gibi geleneksel uygulamaların kullanılmadığı, cıvata somunlu ve geçmeli sistemle üretilen çelik evler yapı güvenliğiyle beraber kurulum hızıyla da avantajlı. Taşıyıcı direklerle birlikte duvar bloklarında kullanılan çelik karkaslar çelik evin deprem esnasında bir bütün olarak ayakta kalmasını sağlıyor. Duvar çelik sistemi çatıda da devam ederek konutun her tarafı adeta çelik örgülerle bağlantılanıyor. Üzerine yalıtım ve özel kaplama uygulamaları da yapılan çelik ev enerji tasarrufuyla bütçelere kazandırırken mimari şıklığıyla konuta değer katıyor.

Depreme Dayanıklı Prefabrik Ev Talepleri Patladı
Depremzedelere yöresel mimariye uygun 93 m2 3 artı 1 köy konutları .

Depremzedelere yöresel mimariye uygun 93 m2 3 artı 1 köy konutları .

Çelik evler tek katlı ve iki katlı olarak istenilen planda tasarlanabiliyor. Modeller arasında Türkiye’nin konut tercihine göre 2+1 konutlarla beraber 93 m2 3+1 plandaki çelik ev modelleri öne çıkıyor. Köy evi tercihlerinde verandalı çelik ev modelleri daha fazla ilgi görüyor.

Satın alma sonrası günler hatta saatler içerisinde modern makine hattında üretimi tamamlanan çelik ev yapı büyüklüğüne göre 1 veya 2 Tırla kurulum bölgesine doğru yola çıkıyor. Sevkiyatın tamamlandığı gün kurulum yerinde hazır edilen firma profesyonellerince günler içerisinde montajı yapılıyor. Yalıtım kaplama uygulamaları sonrası iç ve dış boyaması gerçekleştirilen çelik ev oturuma hazır hale getiriliyor.

Afet Bölgelerine Özel Deprem Çelik Ev modellerine göz atın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!