Dicloflam Ağrı Kesici Mi? Dicloflam Hangi Ağrılar İçin Kullanılır?

Dicloflam Ağrı Kesici Mi? Dicloflam Hangi Ağrılar İçin Kullanılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dicloflam ağrı kesici mi? Baş ağrısı için Dicloflam kullanılır mı? Dicloflam nedir ne için kullanılır? Bu yazımızda Dicloflam ilaç ile ilgili en çok merak edilen sorulara ayrıntılı olarak cevap vereceğiz…

Dicloflam Ağrı Kesici Mi?

En merak edilen ‘’Dicloflam ağrı kesici mi?’’ sorusuna hemen yanıt verelim; evet Dicloflam ağrı kesici özelliği olan bir ilaçtır. Ancak yalnızca ağrı kesici değil; aynı zamanda iltihap gidericidir.

Dicloflam Nedir?

Dicloflam ilaç; diklofenak potasyum etken maddeli bir ilaçtır. Ağrı tedavisinde ve iltihabın giderilmesinde kullanılır. NASİİ ilaç grubuna dahil olan Dicloflam, steroid olmayan antiinflamatuar bir ilaçtır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız: Dicloflam Nedir | Diklofenak Potasyum Dicloflam 50 mg Yan Etkileri | Dicloflam Fiyat 2021

Dicloflam Ne İçin Kullanılır?

Dicloflam ağrı kesici mi sorusunun yanıtı; evet ağrı kesicidir ancak basit ağrılar için kullanılmayacak kadar etkili bir ilaçtır. Dicloflam prospektüs bilgilerine göre bu ilaç; iltihap oluşmasına neden olan çeşitli hastalıkların neden olduğu ağrının giderilmesi için kullanılır.

Örneğin; iltihaplı eklem romatizması nedeniyle şişen ve ağrıyan eklemin iltihabının giderilmesi ve ağrının kesilmesi için tercih edilir. Dicloflam prospektüs içeriğinde bu ilaç ne için kullanılır sorusuna şu yanıtlar verilmiştir:

  • Kireçlenme
  • Romatoid Artrit (İltihaplı eklem romatizması)
  • Akut Gut artriti
  • Regl ağrısı
  • Ameliyat sonrası gelişen ağrılar
  • Ankilozan Spondilit (Spondilo artrit)
  • Akut kas ve iskelet sistemi hastalıkları
Dicloflam Ağrı Kesici Mi? Dicloflam Hangi Ağrılar İçin Kullanılır?

Dicloflam 50 MG Ne İşe Yarar?

Dicloflam 50 mg iltihap kaynaklı ortaya çıkan ağrıların giderilmesi için etkili bir ilaçtır. İltihabın neden olduğu ağrıların giderilmesine yarar.

1- Dicloflam Diş Ağrısı İçin Kullanılır Mı?

Dicloflam prospektüs içeriğinde bu ilacın diş ağrısı için kullanıldığı yazmamaktadır. Dicloflam ağrı kesici mi sorusunun yanıtı evettir ancak her ağrı için reçete edilmez.

2- Dicloflam Baş Ağrısı İçin Kullanılır Mı?

Dicloflam ağrı kesici ilaç baş ağrısı için değil, daha çok romatizmal hastalıklar ya da kas iskelet sistemi hastalıkları nedeniyle yaşanan ağrılar sebebiyle kullanılmaktadır.

3- Dicloflam Diş Ağrısı İçin Kullanılır Mı?

Dicloflam prospektüsünde bu ilacın diş ağrısı için kullanılabileceği yazmamaktadır. Ancak doktorunuz size önerdiyse kullanabilirsiniz.

4- Dicloflam Kas Gevşetici Mi?

Dicloflam kas gevşetici değil; ağrı kesici ve iltihap gidericidir. Ancak kas ve iskelet hastalıklarının neden olduğu ağrının tedavisi için de doktorlar tarafından reçete edilebilir.

Dicloflam Yan Etkileri Nelerdir?

Dicloflam ağrı kesici mi, Dicloflam ne işe yarar açıkladık. Peki, Dicoflam yan etkileri nelerdir? Her ilaç gibi bu ilacın da yan etkileri vardır ve Dicloflam ağrı kesicinin en yaygın görülen yan etkileri aşağıdaki gibidir:

  • Mide bulantısı
  • Karın ağrısı
  • Sersemlik
  • Deri döküntüsü
  • Kusma
  • İshal
  • Baş ağrısı
  • İştahsızlık
  • Vertigo
  • Sindirim zorluğu

Dicloflam Ne Kadar Sürede Etki Eder?

Dicloflam ağrı kesicinin ne kadar sürede etki ettiğine dair bir bilgi prospektüste yer almamaktadır. Ancak bu ilaç pek çok ağrı kesiciye göre daha etkili olduğu için etkisini daha hızlı gösterir.

Fakat iltihaplı eklem romatizması, ankilozan spondilit, kas ve iskelet sistemi hastalıkları nedeniyle yaşanan ağrılar sıradan ağrılardan farklı olduğu için bu ilacın etki göstermesi için doktor tarafından uzun süreli kullanım önerilebilir. Ayrıca vücudun herhangi bir yerinde oluşan iltihap hemen değil, zamanla giderildiği için yine bu ilacın etki etmesi için uzun süreli kullanım doktorlar tarafından önerilebilir. Uzun süreli Dicloflam kullanımında mide koruyucu ilaç kullanılması da doktorlar tarafından önerilmektedir.

Dicloflam Fiyatı Ne Kadar?

Dicloflam fiyatı bu yazının hazırlandığı 2023 yılının Nisan ayı itibari ile 51.11 TL’dir. Dicloflam ağrı kesici SGK kapsamında lan ilaçlardan biridir. Bu nedenle doktor tarafından reçete edildiğinde Dicloflam fiyatı daha ucuz olmakta ve SGK tarafından karşılanmaktadır.

Dicloflam Ağrı Kesici Mi? Dicloflam Hangi Ağrılar İçin Kullanılır?

Arveles Mi Dicloflam Mı?

Arveles ile Dicloflam birbirinin muadili değildir; etken maddeleri farklıdır. Bu nedenle ikisi birbiri yerine kullanılmaz. Ancak ikisi de ağrı kesici anlamında güçlü ilaçlardandır.

Dicloflam Mı Dolorex Mi?

Dicloflam ile Dolorex de birbirinin muadili değildir. Bu nedenle çeşitli ağrılarınız için doktor size hangi ağrı kesiciyi önerdiyse onu kullanınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!