featured

Dicloflam Nedir | Diklofenak Potasyum Dicloflam 50 mg Yan Etkileri | Dicloflam Fiyat 2021

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diklofenak potasyum etken maddeli Dicloflam nedir ne işe yarar? Dicloflam 50 mg reçetesiz fiyatı 2021 ne kadar? Dicloflam ne için kullanılır? Dicloflam yan etkileri nelerdir? Dicloflam ilaç nasıl kullanılır? Dicloflam diş ağrısı için kullanılır mı? Dicloflam tablet regl sancısına iyi gelir mi? Dicloflam muadili ilaçlar hangileridir? İşte, Dicloflam 50 mg tablet hakkında merak edilen soruları cevapladığımız Dicloflam nedir ne işe yarar yazımız…

Dicloflam Nedir | Dicloflam Etken Madde Nedir ?

Dicloflam nedir; etken maddesi diklofenak potasyum olan, iltihap ve ağrı tedavisinde kullanılan, steroid olmayan, antiinflamatuvar bir ilaçtır. NSAİİ ilaçlar grubunda yer alan Dicloflam 50 mg tablet, kırmızı ve kahve rengindedir, 10’lu ve 20’li blister ambalajlarda, Santa Farma ilaç şirketi tarafından satışa sunulmaktadır.

Dicloflam Nedir Ne İşe Yarar | Diklofenak Potasyum Dicloflam Ne İçin Kullanılır?

Dicloflam nedir ne işe yarar; iltihaba neden olan hastalıkların ve çeşitli ağrıların tedavisinde kullanılan diklofenak potasyum içerikli, NSAİİ bir ilaçtır. Dicloflam prospektüs bilgilerinde, Dicloflam ne işe yarar sorusuna cevap olarak, şu hastalıkların kısa süreli tedavisinde cevabı verilmiştir:

Romatoid artrit

Kireçlenme

Ankilozan Spondilit

Akut gut artrit

Akut kas iskelet sistemi hastalıkları

Adet sancısı

Ameliyat sonrası ağrılar

Dicloflam Nasıl Kullanılır?

İnternet kullanıcıları tarafından Dicloflam nedir sorusunun cevabı kadar Dicloflam nasıl kullanılır sorusunun cevabı da merak ediliyor. Dicloflam prospektüs içeriğinde, tedavi başlangıcında bu ilacın günlük olarak 100 mg ile 150 mg alınabileceği belirtilmiştir. Hafif vakalarda işe günlük doz, 75 mg ike 100 mg arasında değişmektedir. Dicloflam prospektüs bilgilerinde ayrıca günlük olarak 150 mg üzerine çıkılmaması gerektiği yazmaktadır.

Dicloflam nasıl kullanılır sorusunun en doğru cevabı; doktorun önerdiği şekildedir. İltihap ve ağrı tedavisinde Dicloflam 50 mg tablet kullanırken doktorun önerdiği doz kullanılmalıdır. Dicloflam ilaç, bir bardak su veya başka sıvı bir içecek ile birlikte bütün haliyle yutulmalı; çiğnenmemelidir. Ayrıca Dicloflam prospektüs bilgilerinde, bu ilacın yemeklerden önce, mide boşken içilmesi tavsiye edilmektedir.

50 mg Dicloflam Yan Etkileri Nelerdir ?

Dicloflam yan etkileri olan ağrı kesici ve iltihap giderici bir ilaçtır. Bu nedenle doktor tavsiyesi olmadan Dicloflam 50 mg reçetesiz satın alınıp kullanılmamalıdır. Dicloflam prospektüs bilgilerinde, yaygın görülen Dicloflam yan etkileri şunlar olarak sıralanmıştır:

Sersemlik hissi

Mide bulantısı

Kusma

Baş ağrısı

Deri döküntüsü

İshal

Karın ağrısı

Vertigo

İştah azlığı

Sindirimde güçlük

Dicloflam yan etkileri oldukça fazladır. Bu sebeple Dicloflam kullananlar ya da yeni başlayacak olan kişiler, Dicloflam prospektüs okumasını mutlaka yapmalıdır. Yaygın yan etkiler dışında seyrek görülen ve ciddi Dicloflam yan etkileri konusunda bilgi sahibi olunmalıdır.

Kimler Dicloflam Kullanamaz?

Dicloflam yan etkileri fazla olan ilaçlar arasındadır. Hem bu nedenle he de içeriğindeki maddeler nedeniyle kullanmaması gereken kişiler bulunmaktadır. Genel olarak Dicloflam ilaç kullanmaması gereken kişiler şunlardır:

Dicloflam etken madde ve yardımcı maddelerine karşı hassasiyeti olanlar14 yaşının altındaki çocuklarBöbrek hastalarıKaraciğer hastalarıBazı şekerlere karşı intoleransı olanlarHamilelerHamile kalmayı planlayanlarEmziren anneler

Dicloflam Fiyat 2021 | Dicloflam Ne Kadar ?

Hem kas iskelet sistemi hastalıkları, hem Ankilozan Spondilit ve romatoid artrit he de çeşitli ağrıların tedavisinde kullanılan Dicloflam fiyat 2021 ne kadar merak edilmektedir. Dicloflam reçetesiz fiyatı 18.65 TL’dir. Ancak Dicloflam ilaç, SGK kapsamında olan ilaçlardandır. Ayrıca dilerseniz, ankilozan spondilit ve romatoid artrit tedavisinde kullanılan bir diğer ilacın anlatıldığı Naprosyn Cr Nedir yazımızı okuyabilirsiniz.

Dicloflam Muadili İlaçlar Nelerdir?

Dicloflam nedir araştırması kadar internet üzerinde Dicloflam muadili ilaçlar nelerdir araştırması da yapılıyor. Diklofenak potasyum içerikli Dicloflam muadili ilaçların bazıları şunlardır:

Dikloron tabletDolorex tabletCataflam tabletDiclofix tabletVoltaflam tabletDiclomec tabletDifenak tabletMiyadren tabletVoltaren tablet

Dicloflam Diş Ağrısı için Kullanılır mı ?

İnternet kullanıcıları tarafından Dicloflam 50 mg tablet ile ilgili en çok merak edilen soruların başında Dicloflam diş ağrısı için kullanılır mı sorusu geliyor. Dicloflam ağrı kesici etkisi olan bir ilaçtır ve bu nedenle diş ağrısı için de kimi kişiler tarafından kullanılabiliyor. Ancak Dicloflam ilaç özellikle diş ağrısı için kullanılan ya da reçete edilen bir ilaç değildir.

Dicloflam Regl Ağrısı için Kullanılır mı ?

Dicloflam kullananlar arasında regl sancısı yaşayan kadınlar da bulunuyor. Dolayısı ile Dicloflam regl ağrısı için kullanılır mı sorusunun cevabını araştıranlar için yanıt; evet. Ancak Dicloflam yan etkileri oldukça fazla olan antiinflamatuar bir ilaç. Bu sebeple regl sancısına iyi gelen saha az tan etkili ağrı kesiciler tercih etmekte fayda var.

Regl Ağrısı için Arveles mı Dicloflam mı ? Dicloflam mı Dolorex mi ? Dicloflam mı Mazejik mi?

Regl dönemi, her kadının kendisine özeldir. Bu nedenle regl ağrı da tamamen kadının kendisine özeldir. Dolayısı ile regl ağrısı için Dicloflam mı, Dolorex mi, Arveles mi, Mazejik mi sorusunun net bir cevabı yoktur. Bir ilaç, adet ağrısı için birine iyi gelirken, başka birinde çok fazla tesir etmeyebilmektedir. Ayrıca Dicloflam muadili olarak Dolorex karşımıza çıktığı için etkileri de Benzerdir.

Dicloflam Kas Gevşetici mi?

Dicloflam nedir ne işe yarar diye araştırılıp prospektüs bilgilerine bakıldığında, bu ilacın kas iskelet sistemi hastalıklarının tedavisinde de kullanıldığı görülmektedir. Dolayısıyla Dicloflam 50 mg tablet kas gevşetici etkisi bulunan bir ilaçtır.

Dicloflam Baş Ağrısı için Kullanılır mı ?

YouTube video

Dicloflam 50 mg tablet, iltihap giderici bir ilaç olduğu gibi aynı zamanda ağrı kesici bir ilaçtır. Bu anlamda baş ağrısı için de kullanılabilmektedir. Ancak romatoid artrit, Ankilozan Spondilit, kas iskelet sistemi hastalıkları gibi hastalıkların neden olduğu ağrılar üzerinde etkili olan Dicloflam yan etkileri nedeniyle, baş ağrısı gibi daha basit durumlarda kullanılmamalıdır.

Dicloflam Ekşi Yorumları

Dicloflam tablet, sık kullanılan antiinflamatuvar ilaçlar arasındadır. Bu ilacın kullanıcı yorumları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Dicloflam ekşi yorumlarına gözatabilir, Dicloflam nedir öğrenebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!