featured

Diş Teli Fiyatları 2020: Gülüşünüze Güzellik Katın

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dişlerinizin görünümünden rahatsız mısınız? Keşke daha düzgün dişlerim olsa mı diyorsunuz? İşte, diş teli hakkında her şey!

Diş Teli Nedir?

Güzel gülümsemek, gülerken dişlerin düzgün görünmesi herkesin istediği bir durum. Bazen dış etkenlerden ya da dişlerimizin gelişiminden ötürü, dişler düzgün durmayabiliyor. İşte diş teli, en basit tabiri ile; yamuk dişlerinizin düzelmesi adına dişçi tarafından uygun görüldüğü taktirde güzel görünmeniz ve daha sağlıklı dişlere kavuşmanız amacıyla uygulanan bir tedavi şekli.

Diş Teli Fiyatları

Diş teli fiyatları 2020 listesi oldukça merak edilmektedir. Dişlerinizin dizilimi düzgün değilse ve yamuk dişlere ya da çok küçük dişlere sahip iseniz, uygulanacak tedavi şekli diş telidir. Diş teli fiyatları 2020 listesi ise uygulanacak tedavi şekline göre farklılık göstermektedir. Net bir fiyat vermek her zaman için doğru değildir. Diş teli, dişlerin inci gibi dizilmesine neden olur. Öyle ki doğru bir tedaviden sonra sürekli olarak gülümsemek istersiniz. Dişlere takılan bu tel sadece diş yamukluğunda değil aynı zamanda başka tedavi şekillerini de içerdiğinden, diş teli fiyatları 2020 listesi de tedaviye göre şekillenmektedir.

Diş Teli Fiyatlarında Belirleyici Faktör Nedir?

Diş teli fiyatları 2020 18 yaş altı olsun ya da olmasın kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Çünkü herkesin ağız ve çene yapısı farklıdır. Ayrıca fiyatlar tedaviden tedaviye de farklılık gösterir. Örneğin Invisalign tedavisi ile diş teli uygulamaları farklıdır. Diş teli fiyatını öğrenebilmeniz için mutlaka bir ortodonti uzmanına görünmeniz gerekir.

Türk Diş Hekimleri Birliği her sene toplanarak fiyatlar hakkında belli bir karara varırlar. Yine de fiyatların liste fiyatından bazen daha farklı olacağını da bilmeniz gerekmektedir. Diş teli fiyatları 2020 Devlet hastaneleri ve özel klinikler için farklılık gösterirler.

Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenmiş olan diş teli fiyatları 2020 şu şekildedir;

DİŞ TELİ HİZMETİ – FİYATLARI

Angle sınıf 1 ortodontik tedavisi : 1695

Angle sınıf 2 ortodontik tedavisi : 2025Angle sınıf 3 ortodontik tedavisi : 2715Sabit kapanış yükseltici tatbiki:   115Açık kapanış ortodontik tedavisi : 2715Pekiştirme tedavisi :                     605Pekiştirme aygıtı (hawley vs) :     590Sabit Pekiştirme Aygıtı (lingual retainer) : 605Tek çene için aparey Yapımı (vida hariç) : 605Çift çene için aparey Yapımı (frankey-akt vs) : 1095Lingual Ark : 330,00Braket tatbiki (tek diş) : 155Düşen braket tatbiki (tek çene) : 145Düz ark teli tatbiki (tek çene niti teli) : 240Ağız İçi Distalizasyon Apareyi (Pendex vb) : 1.265,00Hızlı maxiller genişletme apareyi : 855 

Bu fiyatlar belirtilen sorunlar için belirlenmiş fiyatlardır ancak sorununuzun tipine göre değişkenlik gösterebilirler. Fiyat almak için en doğru seçenek elbette ki bir hekime gidip muayene olmaktır. Fiyatlara %8 KDV dahildir.

Diş Teli Uygulaması Nasıl Yapılır?

Diş teline ihtiyacınız olup olmadığını öğrenmek için ilk yapmanız gereken ortodonti hekimine gitmektir. Eğer doktorunuz sizin için diş telini uygun gördüyse yapacağı ilk işlem dişinizde ki taş ve çürükleri temizlemektir. Çünkü dişinizde ki çürük, dişleriniz de tel varken ağrı yaparsa tedavisi daha zor bir hal alabilir. Hemen ardından diş ölçüleriniz alınarak gerekli dişlerinize tel uygulaması yapılır. Teller dişinize takıldıktan sonra bir süre yemek yemekte zorlanabilir, konuşurken garip hissedebilirsiniz ancak bu geçici bir durumdur. Tedavi ilerledikçe dişleriniz de acıma meydana gelebilir. Endişe edilecek bir durum yoktur. Ağrı durumu telin dişlerinizi hareket ettirdiği anlamına gelir ki doktorunuz zaten en başta bunun bilgisini vererek ağrı kesici tavsiye edecektir.

Kaç Çeşit Diş Teli Vardır?

En çok bilinen 4 çeşit diş teli vardır. Bunlar;

Metal diş telleriŞeffaf diş telleriLingual BraketlerŞaffaf Plaklar

Bu diş tellerinden hangisinin size uygun olacağı dişlerinizde ki probleme göre değişiklik gösterir.

Lingual diş teli fiyatları 2020 liste de belirttiğimiz gibidir.  Şeffaf diş teli fiyatları özel bir seçim olduğu için fiyatları daha yüksektir.  Devlet hastanesinde diş teli Fiyatları 2020 için, hangi diş telinin size uygun olduğunu öğrendikten sonra listemizden öğrenebilirsiniz. Görünmez diş teli olarak bilinen teller, şeffaf diş telleridir. Medipol diş teli fiyatları özel hastane olarak geçtiği için, hastane tarafından belirli kurallar çerçevesinde, hastane tarafından belirlenir. Diş teli fiyatları ekşi sözlüğe giriş yaparak bilgi ve yorum alabilirsiniz

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!