dogalgaz-aboneligi-icin-gerekli-evraklar

Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar 2023 Listesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar, yeni bir eve taşınan veya abonelik devri gerçekleştirmek isteyenleri ilgilendiriyor. Her devlet dairesinde gerçekleşen resmi işlemlerde olduğu gibi doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar da bulunur.

Kiracı Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

Yeni oturacağı evin doğalgazını üzerine almak isteyen kiracılar doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar ile başvuruda bulunmalıdır. Kiracı doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar şöyledir:

  1. Gazı kullanan kişinin nüfus cüzdanı,
  2. Daire tesisat numarası,
  3. Kira kontratı
dogalgaz-aboneligi-icin-gerekli-evraklar
Doğalgaz Aboneliği için Gerekli Evraklar

Kiracı Doğalgaz Abonelik Ücreti 2022 Yılında Ne Kadardı?

Kiracı doğalgaz abonelik ücreti 2022 yılında bağlantı anlaşması bedeli olarak 1.158,00 TL’dir. Bu tutara KDV dahil 1.366, 44 TL ve Damga Vergisi ile toplam 1.377, 43 TL olarak ulaşılır. Bu ücret 2022 yılında geçerli olup gerekli düzenlemeler ve iyileştirmelerle bu tutar yenilenmiştir.

Doğalgaz Abonelik Açtırma Nasıl Gerçekleştirilir?

İster kiracı olsun ister yeni ev sahibi, doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar ve işlemler aynıdır. Ev sahibi ya da kiracı farkı olmadan aboneliğini üzerine geçirmek isteyen kişi direkt olarak başvurmalıdır. Noter onaylı vekil belirlenerek başka bir şahıs da doğalgaz aboneliğini açtırabilir.

Doğalgazını üzerine almak isteyen kişiler sırasıyla;

  1. Doğalgaz dağıtım şirketine başvurmalıdır.
  2. Doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar sunulmalıdır.
  3. Firmanın sunduğu sözleşme imzalanmalıdır.

dogalgaz-aboneligi-icin-gerekli-evraklar

Doğalgaz Abonelik Ücreti Ne Kadar?

Kiracı doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar dağıtım şirketine ibraz edildikten sonra sırada ödenmesi gereken tutar kalır. Bireysel ve merkezi kullanımlar için kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen tutarlar şöyledir:

  • Abone Bağlantı Bedeli: 200 metrekareye kadar 2135 TL ve %18 KDV ile 2519, 3 TL + Damga Vergisi
  • 200 metrekareden sonraki her 100 metrekare için 1857 TL ile %18 KDV = 2191,26 TL ve Damga Vergisi ilave olarak alınır.

İGDAŞ Abonelik Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bağlantı anlaşması tamamlanmış müşteriler İGDAŞ tarafından onaylanan mahallelerde doğalgazı sözleşme yaparak kullanır. Bu sözleşme Doğalgaz Abonelik Sözleşmesi olarak geçer. Bu sözleşme esnasında tahakkuk eden gaz güvence bedeli faturalara yansıtılarak elde edilir. E- Devlet, İGDAŞ Mobil Uygulama ve 153 Çağrı Merkezi numarasıyla da sözleşme yapılabilir.

dogalgaz-aboneligi-icin-gerekli-evraklar

Sözleşme ile yapılacak doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar:

  • Sözleşme yapılacak yerin tüketim nokta numarası,
  • Mal sahibiyse tapu, kiracıysa kira kontratı fotokopisi,
  • Sözleşme yapacak kişinin T.C. Kimlik Numaralı resmi kimlik beyanı gerekir.

Sözleşme üçüncü şahıslar tarafından yapılacaksa noter onaylı vekaletname gereklidir. Vekaletnamede İGDAŞ ifadesi yer almalıdır.

İGDAŞ Abonelik Ücreti Ne Kadar?

Abone bağlantı ücreti olarak bilinen abonelik ücreti belirli alanlar için farklı tutardadır. Konut amacıyla kullanılan veya konutlarla aynı binada bulunan konut harici kullanımlarda metrekare cinsinden hesaplama yapılır.

Abone bağlantı bedeli bağımsız bölümlerin ilk 200 metrekaresi için 2.135,00 TL ilave olarak Damga Vergisi ve KDV eklenir. 200 metrekareden büyük yerlerde ise ilave her 100 metrekare için 1.857,00 TL ilave olarak KDV ve Damga Vergisi tahsil edilir.

dogalgaz-aboneligi-icin-gerekli-evraklar

Doğalgaz Abonelik E- Devlet Üzerinden Yapılır Mı?

Çoğu resmi kurum işlemlerinin yer aldığı E- Devlet üzerinden de doğalgaz aboneliği yapılır. E- Devlet üzerinden doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar yerine doldurulması gereken alanlar yer alır. E- Devlet üzerinden doğalgaz aboneliği şöyle yapılır:

  1. İlk olarak E- Devlet uygulamasına giriş yapılır.
  2. Arama alanına bulunulan ilçenin doğalgaz dağıtım sağlayıcısının adı ( İGDAŞ, GEDAŞ…) aratılır.
  3. Abonelik Sözleşmesi Başvurusuna tıklanmalıdır. Çıkan şartname kabul edilmelidir.
  4. Tüketim Noktası Sorgulama, Başvuru Formu, Başvuru Onayı, İşlem Sonucu aşamaları sırasıyla doldurulmalıdır.

Bu adımlar sonrası doğalgaz aboneliği kolayca E- Devlet üzerinden gerçekleştirilmiş olacaktır. Doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar ile kağıt, zaman israfının da önüne geçilmiştir. E- Devlet üzerinden doğalgaz aboneliği sonlandırma işlemleri de gerçekleştirilebilecek işlemlerdendir. Bu uygulama üzerinden başvuru yapamayan kişiler zorunlu olarak sağlayıcı şirketin kurumuna gitmek zorundadır.

dogalgaz-aboneligi-icin-gerekli-evraklar

E- Devlette Doğalgaz Aboneliği İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?

E- Devletten yapılacak başvurularda doğalgaz aboneliği için gerekli evraklar bulunmaz. Bunun yerine başvuru şartnamesi, sorgulama işlemleri ve formlar yer alır. İnternet üzerinden gerçekleştirilen bu işlemde gereken şartlar yerine doldurulması gereken alanlar bulunur. Evrak gerektirmeksizin kiracı doğalgaz aboneliği açtırma ya da ev sahibi doğalgaz açtırma aşamaları kolaylıkla tamamlanacaktır. Sadece gerekli bilgilerin e-devlet üzerinde güncel, eksiksiz ve doğru doldurulduğuna emin olmalısınız.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!